Сценарій виховної години до Дня матері "Super мама"

Про матеріал

Сценарій виховної години до Дня Матері «Super мама» Мета: створити сприятливу атмосферу для зміцнення класного колективу; зміцнювати родинні стосунки між батьками та учнями засобами колективної гри; виховувати дружбу, взаємну підтримку, повагу до старших.

Перегляд файлу

Харківська Я. С.

Сценарій виховної години до Дня Матері «Super мама»

Мета: створити сприятливу атмосферу для зміцнення класного колективу; зміцнювати родинні стосунки між батьками та учнями засобами колективної гри; виховувати дружбу, взаємну підтримку, повагу до старших.

Попередня підготовка: створити 4 – 6 пар (мати – дитина), дати їм домашнє завдання для одного з етапів конкурсу; приготувати бейджі з іменами учасників, аркуші паперу, фломастери, ножиці, газети або журнали для кожної команди, роздрукувати таблиці оцінювання для журі; зробити сертифікати для мам – учасниць конкурсу; зняти відео - привітання дітей для мам.

Хід виховної години:

  •  Доброго дня, любі матусі! Раді вітати Вас на передодні Дня Матері зі святом. Все, що сьогодні буде відбуватись на нашій виховній годині заради Вас і тільки для Вас. 

(читання вірша на память)

 

Якщо говорити між нами,

То все починається з мами.

І казочка перша у світі,

І сонячна подорож в літо,

Найперші легенькі сніжинки,

І сяюче диво – ялинка.

Від мами – і літери, й слово,

І зроблена разом обнова…

Якщо говорити між нами,

То все починається з мами.

 

  • Бажаємо вам бути красивими і здоровими, веселими і щасливими не тільки в цей день, а завжди, тому що ми вас любимо! А зараз я запрошую на сцену учасників нашої гри «Super мама».

(Класний керівник представляє команди учасників. Після цього знайомить глядачів зі складом журі, до якого увійшли батьки, що не беруть участь у конкурсі). 

  • Перший конкурс має назву «The best mom». Це було домашнім завданням дитини. Він або вона повинні представити свою маму для інших в будь-якій формі (розповідь, презентація, відео фрагмент тощо) головне переконати всіх присутніх, що саме її або його мама «краща за всіх». Журі оцінює виступ від 1 до 5 балів.

 

  • Кожна мама знає про свою дитину все або майже все. А в цьому конкурсі беруть участь супер - мами, тому вони впізнають свою дитину із закритими очима і на відстані лише тільки за голосом. Чи так це перевіримо саме зараз! (Мами сідають на стільці спиною до дошки на відстані декількох метрів. Біля дошки стають діти – учасники і ті чия мама не приймає участь у конкурсі, саме для того щоб ускладнити процес впізнання. Діти, ти на кого вказує вчитель, починають вигукувати «Агу», а та мама, яка впізнає свою дитину підіймає руку вгору. Таким чином, якщо мама вгадала, то вона отримає 1 бал).

 

  • Наступний конкурс має назву «Family chronicle». Спілкування в сім´ї – важливий етап у розвитку дитини. Дозволяє дітям та батькам краще пізнати один одного, у них з’являються спільні спогади про спільне життя, тому наші учасники легко зможуть відповісти на питання конкурсу «Family chronicle». Конкурс буде проходити так: дитина бере, не дивлячись, питання з шкатулки, класний керівник читає це питання, звернене до юного учасника. Мама відразу пише на листочку відповідь, тобто, вона повинна відгадати, що відповість її дитина, і віддає листок класному керівнику. Поки мама пише, дитина може обмірковувати відповідь на це питання. Потім на це питання відповідає усно дитина, класний керівник зачитує мамину відповідь. Якщо відповіді мами і дитини збігаються повністю, то журі оцінюють їх в 5 балів, якщо збіг частковий, то від 1 до 4 балів. А якщо всі відповіді будуть різними, то команда отримає 0 балів. Готові? Починаємо! 

 

Питання (звернення до учасників - дітей):
1. Яке ім’я має бабуся твоєї мами? 
2. Згадай 1 вересня, коли ти пішов (пішла) в перший клас. Якого кольору одяг був на тобі в той день? 
3. Чи є рідні брати або сестри у мами? (якщо відповідь «так», то назвати кількість) 
4. Якщо у твоєї мами з’явиться вільний час для читання. Як ти гадаєш, що це буде: журнал, художня література, детектив, фантастика чи енциклопедія.
5. Як звуть батька твоєї мами? 
6. Який подарунок хотіла б одержати мама? 
7. Який колір полюбляє твоя мама? 

8. Який колір переважає в одязі твоєї мами? 
9. Що обере мама, для того щоб подивитись телевізор: гумористичне шоу, новини, фільм, серіал, кулінарна програма?
10. Що обере мама, якщо їй запропонувати морозиво чи піцу? 
11. Які солодощі найбільше полюбляє мама?
12. Перенесемось у майбутнє! Ти зміг чи змогла відправити свою маму відпочити. Що б це було: море чи гори? 

 

  • Кажуть, що батьки і діти можуть читати думки один одного. От зараз і подивимось на скільки це є правдою. На деякий час ми попросимо Вас, любі матусі, вийти з класу, щоб Ваші діти змогли намалювати одне прислівя не використовуючи жодного слова чи літери. А Ви, потім, будете відгадувати, яке саме прислівя мала на увазі Ваша дитина. За відгадане прислівя – 5 балів, не відгадане – 0 балів.

Приклади прислів’я: «Хто багато робив, той і багато знає», «Сім раз відмір, один – відріж», «Яке посієш, таке і пожнеш», «Хліб усьому голова».

 

  • Ще трохи спогадів на нашій виховній годині додасть конкурс «Привіт із минулого». У кожного з наших конкурсантів є фотокартки де вони тримають щось в руках, або стоять біля якихось предметів. Ці фотокартки вони надали нам без відома своїх мам. За допомогою фотошопу ми закрили один з предметів на фотокартці чорним квадратом. Вам, любі матусі, доведеться пригадати, що саме ми від Вас приховали. За кожну правильну відповідь ви отримаєте по 1 балу. Бажаю успіхів!

 

  • Наступний конкурс має назву «Backstage». Уявімо, що ваша дитина забула сказати вам, що бере участь у конкурсі краси. А за декілька хвилин треба бути вже гарно одягненим. Ми пропонуємо Вам створити власний костюм з підручного матеріалу (газети, стрічки, стиплер, гафрирований папір, пакети та ін..) за 5 хвилин. Цей етап оцінюється від 0 до 10 балів. Бажаю успіху!

 

  • Ви дуже гарні і я гадаю, що журі оцінить всіх високим балом. А тепер нам залишилось підбити підсумки та нагородити всіх учасників грамотами та сертифікатами.
  • І яке ж свято без подарунка?! Любі матусі, Ваші діти хочуть привітати Вас за допомогою відео, яке вони створили спеціально для цього дня. Увага на екран. (показ відео)

 

Журі підводить загальний підсумок конкурсу та оголошує команду, що перемогла, мама з цієї команди нагороджується сертифікатом  "Super мама". Решта мам нагороджуються сертифікатами з написами: "Місіс Доброта", "Місіс Інтелект", "Місіс Краса", "Місіс Чарівність", "Місіс Ніжність" тощо. 

 

  • Ще раз вітаю всіх мам зі святом, сподіваємось, що Вам сподобалось і цей гарний настрій буде з Вами ще довгий час. Дякую що завітали до нас.
Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Іванівна Леся
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
27 червня 2018
Переглядів
2202
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку