Сценарій випускного свята "Зірки горять новим вогнем"

Про матеріал

Випускне свято "Зірочки горять новим вогнем" містить виступи випускників, поздоровлення їх зі святом від першокласників, десятикласників. Образ шкільного домовичка вносить елемент гумору та розваги у сценарій, Фото та відеоматеріали випускників можна включати протягом всього заходу в залежності від їх кількості.

Перегляд файлу

 

Здрастуй! Юності кажем привітно.
Все попереду — радість, розмай!
Небо зоряне. Небо блакитне.
І під ноги весь стелиться край!

Юність, юність моя бистрокрила,
Ти —  як пісня чарівна лунаєш                      
Ти — як мить у житті  все змінила,
На життя  ти нове надихаєш!

Сьогодні ми зібралися в цій залі  на свято, що назавжди залишиться в серці  тих, хто сьогодні говорить дитинству та школі «Прощавай!».

Слайд

Говорять, коли народжується людина, на небі ангели запалюють нову зірку,  яка світить  все життя.  І чим відоміша людина,  тим зірка її світить яскравіше. Сьогодні з’являться на сцені  зірочки  - наші випускники.     Як зірки мають різний колір, так і кожен із випускників особливий, усі світили яскраво протягом 11 років, а сьогодні вони горять новим вогнем.  Тож зустрічайте!  Ось і перша зірка...

Змінена на 100 відсотків,  дещо  збентежена, та це ще більше додає їй виразної осяйності!   Її зірка сяє вогнем натхнення.   Тендітна, примхлива, Дівчина-Весна,  Дівчина-Сонечко!  А як читає вірші! А посміхається як!  Та й гостре слово має.  Її посмішка зараз знесе  нас на крилах!   Зустрічайте: Микитенко Віта!

А ось ця   зірочка  зійшла тихенько, сором’язливо,  спокійно відпочивала у затінку, допоки не розквітла барвами, засвітилася    працьовитістю, ніжністю, щирістю,    Виділяється серед зіркових плеяд хазяйновитістю дорослістю. Ми щиро захоплюємося  її милосердям і толерантністю.   Зірочка –Господиня, Зірочка-Красуня. Запрошуємо Потапенко Тетяну.

З 10 класу  його зірка ніжилася, тішилася (серед дівчат), але й  мужньо виконував усі примхи дівочого колективу. Та й 11-класником  він серйозний і веселий, балакучий і мовчазний, спокійний і енергійний, тихий і непередбачуваний – у  його зірці поєднано протилежне.  Він працьовитий і вірний товариш.  Він поважає  всіх навколо і  цінує думку класу. Він вірить у майбутнє і вже з радістю будує його.  Жигалко Ярослав

Погляньте лише, ця зірочка тихо і спокійно почувається в зірковому колі. Ніжна і тендітна, сяюча промінням  доброти. Свого сяйва досягала великою працею.  Із зіркових висот вона неквапом грайливо  усміхається чорнявій красуні.   І за останні роки  Іра   вражає  своєю працьовитістю та наполегливістю.  Творча і талановита. Надійний товариш і вірна подруга. Промінням доброти огортала навколо себе всіх. ЇЇ бажання віддати частинку свого серця для блага інших зачаровувало. Вона  напевне переконалась: варто дуже захотіти і досягти можна навіть неможливого – можна вибороти призове місце на районній олімпіаді з економіки, отримати ______,  станцювати кадриль так, що в захопленні буде сама музика!   Шевченко Ірина

Із появою  у школі  цього випускника  дівчата  чепурилися як ніколи.   Та й не без результату. Дівчат він з розуму зводив завжди...  А розум вчителів був у постійному напруженні: Галино Андріївно,  вашого Олексія знову не було на сьомому уроці. Сміливий  і запальний, ризикований  і відвертий,  але найважливіше бути просто надійним і чесним з собою.

З високості примхлива зірочка творчості підморгує  до наступної випускниці, подарувала їй  творчу наснагу, неординарність. Світи, зірочко,  сяйвом натхнення, освічуй шлях майбутнього. Вона  наполеглива і досягне своєї вершини. Принципова: скаже як відріже, не переконаєш  в протилежному. ЇЇ Зірка - Енергійність. Заряду її енергії вистачить для цілої планети. В її очах хитро причаїлась  таємниця. Вона завжди у всьому «заводила», ідей у неї  - вище неба. Настрій -  літній, вигляд  - «елітний» . Мініатюрна та  яскрава   ... Гиря Олена!

Випускники говорять по черзі рядочки:

Ми вітаємо в цьому залі дорогих серцю людей,         

вас, шановні вчителі,                      

вас, наші любі батьки,                                                             

і, звичайно, вас, наші шкільні  друзі!                                    

Ми бачимо, що у ваших очах  - турбота і радість,     

збентеження і хвилювання, сум і надія.                                  

І лише байдужості в них нема.                                                    

 Вед.  Вечір, присвячений урочистій події – вручення атестатів про повну загальну середню освіту випускникам 20  року – оголошується відкритим!

 (Гімн України)

Випускники:

Вже сьогодні вечір випускний.                           Віта
Незабутній вечір – вихід з школи.
Він веселий й водночас сумний,
Він не забувається ніколи.
Враження щасливої пори
В серці хай цвітуть, неначе квіти.
Ми виходим з школи назавжди.
Від сьогодні ми уже не діти.

І тому-то кожного із нас                                          Таня
Радість і тривога огортає:
Розпрощатись з школою вже час,
Кожен з нас в нове життя вступає.
Розбіжаться у життя стежки,                                 Олексій                           
Врізнобіч розійдуться дороги,
Не забудемо шкільні роки
І шкільні надії та тривоги.

Будем щиро вдячні вчителям,                                 Іра
Що навчили нас на світі жити
І за те, що дали нам знання,
Ми їх встигли щиро полюбити.
Кожен з нас ввійде в нове життя,
Як уже людина самостійна,
Тільки спогад школи, як зоря,
Серце зігріватиме постійно.

Пісня від випускників

Традиційно першою до слова запрошується наймудріша людина, котра добре знає таємниці всіх випускників, котра порадить, підтримає в скрутну хвилину, до думки якої завжди прислухаються випускники –

 директор школи.

Слово гостям

У вас у гостях першокласники.  (Пісня)

І ось напевно все. Школа закінчена, дитинства більше не буде,   на шкільні уроки не повернутися.

І через декілька хвилин  ви,  випускники,  одержите перший  державний  документ, зароблений наполегливістю, своїм розумом.

Звук...

Домовик шкільний:  Ну це ви загнули! Не зовсім своїм  розумом, тут всі свідки, та й  випускники  не дадуть обманути, що без допомоги цієї кількості людей  не бачити їм документів, як своїх вух!

Вед. А хто це звалився, як сніг на голову, як грім серед ясного неба, як...

Як це, хто я?! Ви мене не впізнали?!. Да я ж головний тут. Сергію Григоровичу! Ви скажіть, що я головний у цій школі! Я ж ... Я ж  ваш шкільний домовик!

Вед.  Ось і щастя привалило!

- А звідки ти взявся?

- Це ви звідки взялися? Я тут завжди був. А то налетили, свердлили, фарбували, дихати нічим було, я думав не виживу, проподу, а потім  від дитячого галасу голова обертом. А учителів як боявся!..Ви не повірите.  У кожного палка дерев’яна (я їх потім   ночами збирав, без палки спокійніше якось, ось скільки назбирав.  Потом призвичаївся, мені навіть подобалося: всі вчителі казки розказували.

Вед. Ну хіба ж, Домовичку,  всі вчителі казки розказують?

Так,  А на фізиці Олексій же казав: «Наталіє Олександрівно, не розказуйте казок».

 Вчився  я й читати, дружити, підглядав трошки. А коли вперше почув по школі, що йде ДПА, шукав, переживав, що за невідома звірушка ходить на моїй території.

Пауза.  Я ж думав, ми – друзі, надіявся, що  ви й мені атестата дасте. А ви мене не покликали. А Я ж   стільки дзвінків з вами прослухав,а  стільки лушпинок з насіння  назбирав,  стільки разів на контрольних учителів відволікав (звук по батареї), я ж для вас старався, щоденники від Галини Андріївни  ховав. І курити з вами пробував, правда, кинув, і говорити по-вашому, чувак, можу, і танцювати!  Я ж теж від звінка до дзвінка з вами,  ну що, дате мені атестату.

Танцює

Так у мене ж для вас  чарівний ларчик є:  Я,  як і вчителі, можу казки розказувати... Чарівні казки... А хочете, поверну  вас на 10 років назад!

Муз. «Вчать у школі»

Донька: Тату, а чому йде дощ?

Батько:  Оленко, Підеш до школи дізнаєшся.

Донька: Тату, а в Баби Яги є бабенятка?

Батько: Оленочко, Звідки я можу знати

Донька: Тату, а на що коняці коси на плечах?

Батько: Олено, Запитай у коняки.

Донька: Тату, а мотоцикл любить цукерки?

(Батько розгнівано складає газету)

Батько: А чого ти, Оленко,  не запитуєш свого татка, що любить він. Ось підеш до школи і всі ці запитання будеш задавати своїй першій вчительці.

Пориньте у спогади та вслухайтесь у мудрі слова вашої першої вчительки __________________________________

Муз  «Вчать у школі»

1 клас  Мініатюра

Учениця +Учень

  • Ей, слухай, як тебе звати?
  • Олексійко
  • А з ким ти сидиш?
  • Не знаю
  • Зі мною будеш сидіти
  • А тітка не буде лаятися?
  • Не тітка, Олексійку, а вчителька. Вона нас вчити буде
  • А як це вона нас вчити буде, коли сама нічого не знає?
  • Думаєш?
  • Ти що сама не бачиш, вона ж весь час у дітей про все питає. А як тебе звати?
  • Іринка. Запамятаєш?
  • Звичайно. Іринка-балеринка.
  • Сам ти балеринка.
  • Балеринка – це тітка, а я дядько. Ти не дядько, а хлопчик. А я вчительці розкажу, що ти дражнишся. Ми таким , яку ти, в дитчадку  носи квасили (замахується кулаком) (Олексійко плаче). Ну добре, не хнич, я жартую. Давай миритися. Хочеш жуйку?
  • Так.
  • Ну ходімо вже. Завтра знову до школи. Тепер ми кожного дня в школу ходитимемо.
  • Кожного дня, кожнісінького?
  • А тебе що вдома не попереджали?
  • Ні! Господи! Коли х весь час учитися, а жити коли?!
  • Стій, а портфель?
  • Мій портфель. Тепер ти завжди будеш носити  мій портфель, правда?
  • А жуйку даси?
  • Дам.Дам. (Віддає портфель)
  • Ну добре.  (вдогінку) А жуйку?

 Ведучі. Домовичку. Поверни наших випускників на 10 років назад.

Презентація фотографій.

Хореографічна композиція (малеча в образі випускників:намагатися підібрати школярів 1-2 класів, щоб були схожими на випускників) мелодії «Я і дитинство» «От улыбки хмурый день светлей»,  «На балу у Золушки», «Песенка Маши», «Песенка Вини Пуха», «А ты меня любишь»)

Домовичку, ти  теж збираєшся вступати  в університет і залишити школу?

Домовичок: Я? Та я ніколи не залишу нашу школу.

Тоді тобі не треба й атестата. Ти й так розумний, а ми тобі грамоту вручимо як найкращому домовичку.

Гаразд, я згоден і на грамоту!. А ви, випускники, обіцяйте  гарно вчитися в інститутах, бути чесними, сміливими. Не забути школу і приходити до мене в гості! Давайте домовимося про  звуковий пароль (по батареї)!

Чудово! А вам, випускники, час тримати слово!  

  "Я, выпускник школи, клянусь продовжувати навчання,

Клянусь!

Урочисто обіцяю бути чесним і справедливим,

Клянусь!

Клянусь з гідністю нести звання випускника Старобілоуської школи 2015 року.

Клянусь!

 Якщо я порушу цю клятву, нехай заплутаються шнурки в моїх кросівках,   Ярик

Продірявляться мої улюблені джинси,

Зламається мій  новий  плеєр,

Відваляться колеса мого крутого  велосипеда,

Нехай я буду носити завжди білу краватку

Нехай проллється пепсі на мою вечірню сукню.

Я вам вірю!  До побачення! До зустрічі!

Прощавай, домовичку!

До нових зутстрічей!

Вед.

 Батько і мати – найрідніші люди,
Джерело одвічне ласки й доброти,
Кожен має знати, де коріння роду,
Та свою родину шанувать завжди.
То ж вклоніться, діти, як годиться, рідним,
Добре, що ви разом в урочистий час.


Люблю тебе, матусенько єдина,                                                                                     

Любов’ю щирою, як любить лиш дитина,

І Господа щоденно я молю,

Щоб зберігав матусеньку мою.

Люблю тебе, хоч, може, люба ненько,

Непослухом раню твоє серденько,

Що, вражене до болю, давить груди,

Прости мені, матусенько, прости.

Прости мені, ти вмієш все прощати,

Ласкава, добра і терпляча мати!


 Мій тато добрий і ласкавий,
Всміхнеться - сонце гріє,
Він різні гарні ігри-забави
Придумати уміє.
Я кожного шаную тата,
Хоч як їх скрізь багато,
Та лиш таким хотів би стати
Розумним, добрим і завзятим,
Як мій, мій рідний тато.


 

Ведучі:

Наш щедрий край, багатий край, А в нім робочі люди.

Як буде сіль і коровай, Тепло в родинах буде!

Любі випускники! Сьогодні від батьків прийміть це диво — 
Наш український пишний коровай. 
Шановна дружня батьківська родино, 
Своїх дітей зі святом привітай!

Ми запрошуємо  до слова __________________________________________

Донечко люба , рідний мій сину,

Виберіть чисту життєву стежину,

Юності вашої квітне розмай,

Ми вам пахучий спекли коровай.

Лагідні руки це тісто місили,

Хай не бракує снаги вам і сили.                                     

Любляче серце його зігрівало,

Щоб у житті вам добро квітувало

Впала у тісто солона сльоза,

Хай обмина вас життєва гроза,

Квітне калина на хлібові цім,

Щоб не забули ви батьківський дім.

Батьки вручають коровай дітям.

/музика/

Зірочки росли-виростали, з кожним роком їхні промінці сяяли все яскравіше. Вони пізнавали небесні тіла. Вчились обходити астероїдні піки, не боятись кометного палахкотіння , долали  чорні діри  і впевнено виходили на свою орбіту – орбіту життя. У цьому їм  дороговсказом є яскрава зірка  класного керівника.
Її сяйво несе ніжність, добро в  дитячі душі.
Кожен з нас до того звик,                                   Таня

Що ваш класний керівник

(А точніше – класна мама)

Завжди поруч, завжди з вами.

І в поїздці, і в поході,

Чи в кіно, чи на природі

Нерозлучна завжди з нами,

Наче з дочками й синами.                                   Ярик дарує квіти

Запрошуємо  на сцену класного керівника 

 

Випускники

  Випускники звернулись до Міністра освіти і науки України з проханням нагородити педагогічний колектив  найкращої в районі Старобілоуської школи  орденом. На що отримали позитивну відповідь. Щойно отримали телеграму і цінну бандероль.
Старобілоуська ЗОШ тчк. 
Вул.  Київська, 2  тчк
Директору школи , тчк.
1.За самовіддану, нелегку педагогічну працю нагородити педагогічний колектив  Орденом “Зірка учительської слави”.
2.Доручити випускникам  школи здійснити церемонію вручення нагороди на випускному вечорі. 
Міністр освіти.
 

А ще ми  замовили для вас по Інтернету в інтернет магазині Розетка Юей  Міністерства освіти і науки України  ще один подарунок і сьогодні даруємо вам  Зонт-оберіг! Це  універсальний  засіб з антистресовим ефектом!

Він оберігатиме вас від всіх лих:

Більше ніяких комплексних перевірок, санстанцій та прокуратури!

Більше ніяких пожежних ситуацій, сонячної радіації  магнітних!

Ніяких ніяких стресів і нападів гніву!

Ніякого поганого настрою та злих язиків!

І щоб щастя випадково не привалило!

Вед. Час швидко лине і скоро ви, випускники, приведете  навчатися своїх діточок.

І нам дуже хотілося б, щоб наших діточок  навчали не такі чудові вчителі, як Ви, а саме Ви – НАШІ ВЧИТЕЛІ!
Вчителям пісня. Співає Хоменко, Головач.  Випускники дарують педагогам квіти. Танець.

Ось і завершена  непроста праця, в складній, але чудовій шкільній країні знань. Саме підтвердженням цього і будуть атестати зрілості.
Церемонію вручення проводить…
(Вручення атестатів . Запрошуються учні).

Олена краща у навчанні

У танці – справжня балерина,

Якщо за справу вже береться,

Все зробить тільки на «відмінно».

В усьому завжди принципова,

 Вона не буде задніх пасти,

Не бійсь нікого і нічого –

Сміливі завжди мають щастя!

Для вручення атестата запрошується Гиря Олена Володимирівна з її батьками__________

Він – мастак всіляких справ,

Наш Жигалко Ярослав.

В класі був за голвоного:

Всі дівчата біля нього.

У житті успішним будь, 

В добрий час і в добру путь!

Атестат вручається Жигалку Ярославу Миколайовичу. Запрошуємо на сцену його маму _______

Промінчик сонця – наша мила Віта. Щира серцем і душею відкрита.

Завжди усміхнена, добра, привітна. Навколо неї все сяє і квітне.

 Життя тобі хай усміхається, Мріє і надії завжди збуваються!

Чекаємо на сцені Микитенко Віту Григорівну та її батьків______________________________

На питання геть усі Відповість вам Олексій.

Він розумний і кмітливий, Ерудований юнак.

До успішної карєри Хлоцець точно знає шлях.

Не втрачай віри і надії, Хай здійсняться твої мрії.

Атестат вручається Побегуну Олексію Євгенійовичу, запрошуємо випускника з батьками _______

Таня стримана й спокійна, Врівноважена й надійна,

Помічницею була, Й жоден раз не підвела,

Береже тебе хай доля, Своїм лагідним крилом,

Хай простелеться  доріжка, Любовю, радістю, добром.

Атестат вручається Потапенко Тетяні Сергіївні. Запрошуємо на сцену  маму___________

Хто ця дівчинка картинка, Це Іринка-українка,

Карі очі, чорні  брови, і до пояса коса

Не одному хлопцю в школі сліпить очі ця краса.

Ще й розумна,  ще й  кмітлива, по життю ти йди сміливо!.

Разом з випускницею Шевченко Іриною Валентинівною  в святкову мить радіють батьки _____________.Запрошуємо їх на сцену.

 Пісня від ансамблю «Сузір’я» «Випускний вальс».


Ведуча: Дорогі випускники! Вітаємо вас з одержанням документа про середню освіту. Для вас відкриті всі зірки на небі , щоб торувати шлях свій осяйний. Нехай ваша зоряна нива засівається добром, щастям, удачею.

Як зірки рухаються в безмежному космосі, так і вони  вирушать в безмежний простір життя.

Як зірки, що випромінюють святло та притягують до себе  інших зірок, збирають навколо себе багато світла,  наші випускники  активно  притягувати  до себе добрих, працьовитих, творчих та енергійних людей.

І як зірки,  далекі, так і випускники відлетять від рідного дому і лише інколи будуть нагадувати про себе як зірки миготінням , даруючи чарівне світло, але ми завжди будемо знати, що вони є.

Вечір  цей  святковий  пам‘ятати  варто,
Забринить  у  серці  загадковий  ритм,
Закружляєм  в  танці, у шкільному вальсі,
Заіскрить  на  сонці  росянистий дим.
І дівочі очі  щиро  усміхнуться,
І  зігріють  серце  лагідним  теплом.
Я  до  тебе  ніжно, Віто, пригорнуся,
І  станцюєм  разом  з  ритмом  в  унісон.
Вечір  цей  святковий  пам‘ятати  варто,
Забринить  у  серці  загадковий  ритм,
Закружляєм  в  вальсі,  у шкільному  танці,
Задзвенить  на  серці  нам дитинства дзвін.
Вальсу  ритми  ніжні  серце  зачарують,
Закружляють  плавно  у  полоні  снів.
Затанцюєм  разом  в  срібному  намисті,
У  святковім  танці  майбуття і  мрій.
Вечір  цей  святковий  пам‘ятати  варто,
Засумуєм       скоро   ми не раз за ним.
Закружляйм  в  танці,  у шкільному вальсі,
Хай  звучить на щастя цей чарівний ритм!
 

Вальс від випускників.

Вед. Ось і починається ваше доросле життя!

Буде все: літатимуть комети
І метеоритні литимуть дощі..
Та живіть, як вчили вас у школі,
Не згубіть ви власної душі.
Хай на вашому життєвім небосхилі
Будуть сонцем обігріті дні.
А незгода – ви не опускайте крила,
Знайдіть сили, щоб летіти у височині.
разом:   Хай сонце і зорі, і місяць вам сяють,
               Хай вогники в ваших очах не згасають.
 

Пісня «Випускний»

doc
Додано
19 серпня 2018
Переглядів
955
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку