Сценарій випускного вечора «Зірковий бал»

Про матеріал
Мета: урочисто та святково провести вручення атестатів, привітати випускників та їх батьків із закінченням навчання в школі; створити позитивний психологічний мікроклімат, виховувати почуття відповідальності при підготовці та безпосередньо в процесі свята, стимулювати морально цінні мотиви поведінки.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

 

СЦЕНАРІЙ

         випускного вечора  «Зірковий бал»

у Кручанській ЗОШ I – III ступенів,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Випускний вечір «Зірковий бал»

(Зал прикрашений квітами, гірляндами, різнобарвними кульками. На сцені – журнальний столик, ваза з квітами. У перших рядах залу сидять учителі, батьки випускників, випускники).

Мета: урочисто та святково провести вручення атестатів, привітати випускників та їх батьків із закінченням навчання в школі; створити позитивний психологічний мікроклімат, виховувати почуття відповідальності при підготовці та безпосередньо в процесі свята, стимулювати  морально цінні мотиви поведінки.

Наочне оформлення: повітряні кульки, плакат «Випуск-2015», композиції з квітів, свічки.

Музичне оформлення: «Гімн України»: музика М.Вербицького, слова Н.Чубинського, інструментальна музика під слова ведучих, фонограми пісень.

Обладнання: столи, стільці.

Технічні засоби: комп’ютер, програвач міні-дисків, акустична система, мікрофони.

фон «Зодіак – Таинственная галактика»

Танецювальна композиція  «Дві зорі»

Ведуча 1: Зоряне небо! Споконвіку воно супроводжувало земне життя    наших пращурів. Ясним сонячним днем і погожої зоряної ночі,  ранніми осінніми вечорами та весняними ранками небесні світила були разом з людиною, з її радощами і печалями, буднями і святами. Зоряне небо… Красиве, захоплююче, таке далеке, незвідане, але таке жадане та привабливе…Космічний простір наповнений міріадами мерехтливих зірок, зірочок, сузір`їв…

Ведуча 2. А он загорілася нова зірочка. Вона така маленька, не смілива ще… 
Ведуча 1. В народі кажуть: Загорілись на небі зірочки, то в родинах з’явились діточки 
Ведуча 2.  Так-так! Саме народження дитини віщують зорі. 
Ведуча 1. Рік 1998…В родинах щасливих кручан з’явилися маленькі хлопчики і дівчатка. 
Ведуча 2. Батьки довго радилися: яке ім’я подарувати своїм зірочкам? 
Ведуча 1. І ось рік 2004. Маленькі зірочки перетворились у яскраві і прекрасні зорі… 

Ведуча 2. Ці зорі, набравшись досвіду та умінь, перетворилися на величні планети, що мандрують Чумацьким шляхом: Вітарелла, Юлліанна, Вітталлус, Анастаселла, Олександерс, Артеміус, Вадиміус, Катріна…

Загадкові, непередбачувані, таємничі… Саме такими вони були довгих 11 шкільних років. Їх пізнавав світ, а вони пізнавали себе в ньому…

Ведуча 1. Мандруючи просторами Всесвіту, наші яскраві зірочки-планети відкривалися усьому незвіданому та незбагненному.

Ведуча 2.  Та час летить і змінює все, що навколо нас… Прийшла пора і нашим мажгалактичним планетам зійти з космічної орбіти дитинства на Земний шлях дорослого життя. Адже Зоряне небо – це брама між двох світів, брама у вічне, незбагненне, та починається вона саме тут, на цій Землі… 
Ведуча 1.  Але нещодавно вражаюча сенсація здивувала світ: всі шпальти  газет, найвідоміші журналісти лише те й робили, що дискутували щодо цього питання.

Ведуча 2.  І як ви гадаєте, що ж це? Виявляється, українські вчені відкрили нову галактику Школярію! В ній уже протягом сімнадцяти років яскраво світять 8 гарячих, енергійних, веселих зірочок.

Ведуча 1.  У яскравій та неповторній галактиці нашої школи найяскравішими зірками сяють для нас випускники. Сьогодні у нас яскраво сяє не одна зірка, а цілий зорепад. Ось настає справжня   зіркова мить нашого вечора.

                    Свіча гарячий віск проронить

                    Раптовим подихом чудес

                    Здається, можна у долоні

                    Піймати зірку із небес

                    І між майбутнім і минулим,

                    Дитинством і безмежжям мрій,

                    Неначе міст ми протягнули

                    Сьогодні вечір випускний.

Ведуча 2.  Для цих зірок останній дзвоник продзвенів завзято 
                     Державна атестація здана. 
                     Випускників запрошуємо на свято, 
                     Хай пролунають їхні імена

Ведуча 1.  Сьогодні шкільну планету покидають зірки-випускники третього тисячоліття! Своєю легкою ходою випускники сьогодні прокладають шлях у майбутнє, невідоме, зоряне, світле. Зустрічайте їх оплесками!

Ведуча 2. Зірка прагматик світить йому по особливому. Упевнено йде до своєї мети.

А його наполегливість допоможить подолати будь-які труднощі, які стануть на його шляху. Школу сьогодні покидає Залунін Вадим!

Ведуча 1. «Зірка екстравагантності» як завжди загадкова і нерозпізнана. Подекуди колюча на небозводі виживання,та щира і привітна під подихом добра. ЇЇ нерозпізнаний душевний світ зачаровано вдивляється у світ людей, шукаючи розуміння і справедливості.

Зустрічайте оплесками Кременицю Анастасію!

Ведуча 2. Надійний і добродушний, поміркований і поважний. В такому серйозному і діловому на вигляд юнакові – душа маленького хлопчика, довірливого і грайливого. Його зірка - це Зірка -«Сонце», що обігріває все довкола себе . В променях його гумору купався весь клас. З Олександром  можна поговорити на будь-яку тему. Особливо йому подобалося це робити під час уроку. Школу покидає Кремениця Олександр!

Ведуча 1. ЇЇ Зірка - «Енергійність». Заряду її енергії вистачить для цілої планети. В її очах хитро причаїлись іскорки  ейфорії. Вона завжди у всьому «заводила», ідей у неї завжди повно. Вона переконалась: варто дуже захотіти і досягти можна навіть неможливого. . Зустрічайте оплесками Топчій Юлію!

Ведуча 2. Його зірка – це «дорослість». Серйозний, працьовитий і вірний товариш. Ці риси притаманні Артемові в даний час .Він вірить у майбутнє і вже з радістю будує його.

Зустрічайте Моісеєнка Артема!

Ведуча 1. «Зоря замріяна» із високості їй освітить шлях. Хороша й ввічлива, до всіх привітна. Скромність - основна її харизма. Вона долю в житті собі вже знайшла. Зірочка «Красуня» червонощоко усміхається із зіркових висот. Вона ніколи вас не підведе, вона допоможе вам в усьому, хоча подекуди і сама беззахисна і ранима. Зустрічайте оплесками Лавриненко Віталіну!

Ведуча 2.  Зоря його - «Надійність». Порядність і чесність притаманні цьому  мрійливому  і відкритому  юнакові. Хазяйновитість і працьовитість основні риси його  характеру.  Його зірка сяє вогнем натхнення. І хоч до навчання він байдужий, але  відремонтувати, прибити, зробити краще нього не зможе ніхто. Зустрічайте – Білогая Віталія!

Ведуча 1.  Ніжна і тендітна зірка, сяюча промінням доброти. Своїх вершин вона досягала великою працею. Творча і талановита. Має гарні здібності до точних наук.   Надійний товариш і вірна подруга. Промінням доброти огортала навколо себе всіх. ЇЇ милосердям і толерантністю захоплювались друзі. ЇЇ бажання віддати частинку свого серця для блага інших зачаровувало. Зустрічайте – Гущенко Катерину!

Прощаються сьогодні зі своїми зірками перша вчителька Трепілець Лариса Павлівна та класний керівник Швидець Наталія Владиславівна!

Ведуча 2.  Олено, а ти не знаєш, чому ведучі відомих телевізійних програм зібралися у такій великій кількості за лаштунками сцени? Чому так багато камер у залі? Може знімається якийсь телесеріал?

Ведуча 1.  Ні, просто українське телебачення завітало до нас у гості, щоб привітати наших випускників.

Ведуча 2. І це не випадково. Всі знають, що школа у цьому році прощається з тими дітьми, яких можна назвати справжніми зірками сцени і телебачення. Скільки святкових програм вони підготували і провели, скільки радісних хвилин подарували всім нам своїми веселими номерами! І ось сьогодні остання програма для них – талановитих і розумних, веселих і кмітливих, працьовитих і завзятих!

Разом. Увага! В ефірі телеканал «Випуск-2015»!

Ведуча 1.  Шановні друзі, в цьому святковому залі знаходяться ті, хто протягом 10 років вів наших випускників нелегкими стежками шкільної науки, хто вчив читати і писати, відкривав чудесні шляхи літератури, історії, географії, хімії, точних наук – ваші вчителі. Тож нехай на їхню честь пролунають дружні оплески!

Хвилюються, всміхаються від щастя батьки, бабусі й дідусі, братики і сестрички, всі, хто прийшов привітати наших випускників. Привітаємо їх!

Ведуча 2.  В ефірі нашого свята телепрограма, на яку чекали багато років з нетерпінням і надією, радістю і смутком 8 сьогоднішніх випускників

Ведуча 1.  І ось ця мить настала. У прямому ефірі програма «Підсумки»!

Ведуча 2.  На сцену запрошуємо її незмінних ведучих: директора школи Костирю Тетяну Миколаївну; заступника директора з навчально – виховної роботи Волобуєву Ольгу Анатоліївну.

Ведуча 1.

Тож через хвилину наступає урочиста мить…

Ми проводжаємо випускників

На радість і на славу.

Дзвенить – лунає гучно

Славетний Гімн держави!

Директор школи. Вечір, присвячений урочистій події вручення атестатів про повну загальну середню освіту випускникам 2015 року Кручанської школи оголошується відкритим.

(Звучить Державний Гімн України).

Ведуча 2.

Ні. Немає найщасливіших у світі

Ніж ті, кому 16 і 17 літ.

І слова, Любов’ю обігріті,

Вам директор промовляє вслід!

Слово для привітання надається директорові школи Костирі Тетяні Миколаївні.

(Виступ директора.)

 (Директор школи запрошує до вітального слова гостей, виступи….)

Ведуча 1. Для оголошення наказу по школі про випуск учнів 11 класу слово надається заступнику директора з навчально – виховної роботи Волобуєвій Ользі Анатоліївні.

(Оголошується наказ).

Заступник директора школи

Сьогодні отримуєте ви атестати, 
Із рідної школи пора відлітати, 
Зірки і планети свої відкривайте, 
І власну космічну орбіту шукайте

Для вручення атестатів про повну загальну середню освіту слово надається директору школи Костирі Тетяні Миколаївні.

Ведуча 2. Нас сьогодні зігріватимуть не недосяжні небесні світила, а юні, променисті, грайливі зорі-випускники.

Ведуча 1. Ми запрошуємо до слова наш зірковий випускний клас  

1-ий випускник 
У серці моєму зараз не страх, 
В ньому смуток терпкий оселився. 
Кришталева сльоза забриніла в очах, 
Бо прощаюся з тими, з ким ріс і учився. 
2-ий випускник

Шкільне дитинство дзвоником злетіло,

Давно доросле почалось життя.

Сьогодні атестати нам вручили,

І не знайти в минуле вороття.
3-ий випускник 
Скільки років ми разом 
Жили, вчились, раділи, росли. 
Ми з тобою чужі, незнайомі 
Малюками у школу прийшли. 
Потім ми між собою дружили 
Радість була одна і біда. 
4-ий випускник
Ми навчанням і школою жили, 
Та настала прощання пора. 
Однокласнику, любий мій, милий, 
Я тебе усім серцем люблю. 
Будь зі мною відвертим і щирим, 
Дружбу нашу в житті збережу. 
5-ий випускник

Попереду – в ціле життя переліт,

Будуть незгоди і спрага в дорозі.

Як стомишся і очі щипатиме піт,

Як ти засумуєш, затужиш в дорозі.

Згадай те гніздо, де ти ріс, де мужнів,

Згадай наші верби, і луки, і трави,

І вічну тривогу свої матерів,

І школу, і друзів своїх нелукавих.

6-ий випускник

Ми впевнено крокуємо в життя,

Назавжди  в серці лишиться ця мить.

Хай ще не знаєш правди майбуття

Та жаль, що час невпинно так летить.

7-ий випускник

Вже завтра ми дорослий зробим крок,

І щастя ми збудуємо самі.

Нам допоможе наш шкільний урок.

Ми обіцяєм бути гідними людьми.

8-ий випускник

І день новий горить уже світанням,

У путь-дорогу знову кличе нас.

І обіймає музика прощальна

Ваш 11, найкращий в школі клас

Звучить пісня К. Скрябіна «Випускний»

Ведуча 2. На цьому наше свято ще не закінчується. Наші зірки підготували для Вас шоу – програму, яка розпочнеться через 5 хвилин

Директор школи. Урочистий вечір, присвячений випуску учнів одинадцятого класу та врученню атестатів про повну загальну середню освіту, оголошується закритим!

Офіційна частина випускного вечора вважається закритою.

Звучить Державний Гімн України

 

Концертна програма

Вальс у виконанні вихованців д\с «Сонечко»

 Ведуча 1.   Добрий день, пані та панове!!!

 Ведуча 2.      Ми раді вітати вас на гала-концерті випускників ФАБРИКИ ЗІРОК - 2015 Кручанської школи!

 Ведуча 1.    Сьогодні на цій сцені для вас виступатимуть справжні зірки одинадцятирічної витримки! Вісім… Зірок… Це справді щось… Найкраще…

Ведуча 2.    Годі й сумніватися! У нас все без обману! Якщо хлопці – то найсильніші! Якщо дівчата – то найкрасивіші! Якщо фабриканти – то найзірковіші!

  Ведуча 1.      Ну якщо вони такі круті, то, може, ми вже поступимося їм на цій сцені?..

Ведуча 2.       Що ж, давай… Але наші зірки дуже хвилюються, адже завжди найскладніше повернутися туди, звідки починав робити свої перші кроки…

Попелюшка.   А куди це я потрапила? Скільки квітів, блиску! Мабуть, це знову сон!!!

Я так мрію потрапити на бал, танцювати у світлому залі серед прекрасних дам і кавалерів. Але… зла мачуха… сказала, що бал не для Попелюшок.. Як прикро!..

(мелодія продовжує звучати, входить фея)

Звучить  музика  із  к\ф  «Казка  про  зоряного  хлопчика»  (тема  «Встреча»)

ФЕЯ. Люба дівчинко! Невже ти не знаєш, що у добрих і щирих людей мрії обов’язково збуваються! Сьогодні ти маєш шанс побувати на випускному балу в школі. Це свято ми влаштуємо на честь своїх найстарших дітей – учнів 11-го класу.

Попелюшка.   Скільки краси, блиску, яка чарівна музика! Я і справді потрапила на бал!

ФЕЯ.                 Сьогодні бал, сьогодні бал!

   Принцеси мої відійшли від дзеркал

    І юнаків стоїть зірковий вал

   А хто ото стоїть, поглянь?!

Виходять випускники виконують пісню «Вечер выпускной»

Попелюшка. 

Дитинства  світ – цілющая  криниця

В  нім  струменять  пісні, мов  джерелиця.

Кружляє  танець, не  змовкає  сміх,

В  дитинства  світ  запрошуємо  всіх.

Виконується танок у виконанні вихованців дитсадка

Звучить музика, виходять першокласники

1.Вас  матусі  привели

Не  забути  їм  ніколи,

Як  у  перший  клас  ви  йшли.

Два  вершечка  від  горщечка,

Не  любили  їсти  гречку –

Ось  чому  ви  не  росли

І  маленькими  були

2.Аж  до  школи  від  оселі

По  землі  тягли  портфелі.

А худенькі! Тож  в  руці

Несли  ще й свої  штанці.

3.Ви  усі  йдете  зі  школи

Розставатися  нам  жаль.

Ви ж  спішили  як  ніколи

То  чому  ж  в  очах  печаль?

4.Хочемо сьогодні вам побажати

Щоб ви всі у вузи поступили

Роботу щоб усі знайшли,

І мали хату чи квартиру

В достатку й радості жили.

5.Щоб мали ви город і дачку,

Щодня щоб їли шоколад,

Щоб ви придбали іномарку,

І щоб в сім’ї був тільки лад.

6.А як уже все в вас буде,

І слава й визнання прийде,

Як станете якимось босом,

Не задирайте тільки носа

Першокласники сходять під музику зі сцени

 «Ключовий момент».

Випускниця 1. Доброго вечора всім! В ефірі програма “Ключовий момент” і я її ведуча Топчій Юлія!

Редакція програми отримала незвичайного листа від батьків випускників школи . З дозволу авторів я зачитаю фрагмент з нього.

 “Шановна передача “Ключовий момент”! Ми змушені звернутися до вас за допомогою. Просимо допомогти зустрітися з нашими дітьми. В останній рік вони забули про рідний дім. На першому місці у них було навчання в школі, на другому – підготовка до ЗНО.

Дорога редакціє, будь-ласка, дайте таку можливість побачитися з дітьми».

Випускниця 2.

Я знаю, ти довго молилася богу,

Щоб синові й донці він долю щасливу послав,

Коли проводжала  в дорогу,

Де плакало сонце між квітів і трав.

Випускник 1.

Я світ обійду і своїми руками

Збудую щасливе життя.

І пісня, і слово, що лине від мами та батька

Омріяним зробить моє майбуття.

Випускниця 1.

Я запрошую на сцену авторів цього листа батьків Білогая Віталія

(на сцені – батьки зі словами…….)

Музична заставка

На сцені з'являються батько і мати, які несуть на вишитому рушникові хліб – сіль.

Батьки вручають хліб своїм дітям.

Мама

Прийміть, діти, від нас цей хліб святий

Як символ родини і достатку

Пронесіть його з гідністю через життя,

Щоб вами пишалися мама і татко

(Мама передає хліб дітям, вони по черзі беруть його, цілують і передають один одному)

Тато. А ще ми чарівний горщик з собою принесли,

Щоби його наповнити всі разом ми могли.

Мама. Ми сиплемо в цей горщик жменю жита, -

Щоб весело вам було жити!

А ще кладемо трохи гороху, -

Щоб багатіли ви потроху!

Додамо іще квасолі –

Для гарної і творчої долі!

Тато. Покладу я гілку дуба –

Хай здоров'я й сила буде!

Мама. Я вкидаю часнику –

Щоб було вам далі вчитися до смаку!

Та ось жменю ще вівса –

Щоб частіше збиралась шкільна родина вся!

Тато. Горщик цей ви бережіть!

Місце ви йому знайдіть!

А коли зберетеся разом,

Зварите й покуштуєте гуртом.

(Батьки вручають горщик)

Виконується пісня «Батьки мої»

Ведуча 2. Дорогі випускники! Зараз у вас настає ота хвилина, яку можна сприймати як межу між дитинством і дорослим життям. Ви підете в це життя шляхами, які наворожила вам доля. За добрим слов'янським звичаєм, всім, хто вирушає в дорогу, стелять на удачу рушник, щоб шлях був чистим, гарним і квітучим, як оті рушники. А розстелять ці рушники перед своїми дітьми материнські руки, найтепліші, найдобріші, найрідніші.

Мами стелять рушники. Тихо лунає мелодія "Рідна мати моя..."

Звучить пісня «Родина»

2 –й випускник

Спасибі вам, любі, за побажання,

Ми будем достойні вас, будем старанні

Вам же – терпіння, достатку й тепла.

Любим батькам нашим – вічна хвала!(всі разом)

Випускниця. «Ключовий момент» знову з вами. Він настає для тих випускників, чиї прізвища не зникнуть із шкільних журналів, чиї добрі справи у школі продовжать їхні менші братики і сестрички – учні нашої школи.

На сцену запрошуються:

  • Моїсеєнко Артем з сестрою Мариною
  • Лавриненко Віталіна з сестрою Валерією

Випускники передають “естафету” (Кожен випускник дарує сестричці або братику якусь пам’ятну річ)

(щоденник – “…Щоб наше прізвище завжди лунало серед переможців у навчанні!”; грамоти, нагороди – “…Щоб наше прізвище лунало серед активістів школи!” тощо)

Братики і сестрички кажуть слова-побажання

  1.     Сюди прийшла я, друзі, зовсім не дарма.

Одна їдка проблема мій мозок обійма.

Моя сестричка нині школу закінчила,                

І всі фінанси в свої руки захопила

Модняча сукня, туфлі, зачіска хіпова,

П’янкі парфуми і каблучка нова

Плакали наші гроші, які зібрали

Навіть мені нічого вже не перепало

2.         Не лише сестрички можуть бути гарні

Й зайві клопоти тут, друзі, марні.

Бо в мене брат, як Клод Ван Дам.             

І знецінити його нікому я не дам!

І не дешево він мамі обійшовсь!

Брати і сестри випускників разом

Щасливої вам дороги!

Виконується пісня «Тепло долонь»

Виходять дівчата – випускниці

Випускниця 4. Ви на телепередачі «Модний вирок». У цій залі зібралися найталановитіші, найрозумніші, найспортивніші, але серед них свою чарівністю і бажанням іти в ногу з модою, завжди бути на модній хвилі відзначаються наші випускниці. 

1 випускниця.  Дівчата,  ходімо  скоріше,  бо  це  ж  наша  остання  велика  перерва,  треба  все  встигнути!

2 випускниця.    А хлопці ще не приходили?

3 випускниця.   Таке ти питаєш? Вони й в школу не завжди вчасно приходили.

4 випускниця.  Так,  наші  хлопці,  наче  не  так  давно  були  маленькими  і  кумедними,  а  зараз  такі  мужні  красені! 

1 випускниця.  Ти  поглянь  на  нашого  Артема -  це  ж  справжнісінький  Ван  Дам  -  ну  просто  красунчик… 

2 випускниця. А ви помічали, як гарно посміхається  Віталій? У нього тоді, навіть, очі по-іншому світяться.

3 випускниця. А ще він дуже скромний і добряк.

4 випускниця. Раз така розмова вже пішла, то я б хотіла про Сашу   сказати. Мені так подобається його самостійність, в цьому житті він не пропаде.

1 випускниця. Згодна з тобою. За такого і заміж не страшно йти. Веселий, гарний, а які в нього ямочки!

2 випускниця.   А  я  в  7  класі  цілий  рік  сиділа  за  однією  партою  із  Вадимом,  а  він у  нашому  класі  наймиролюбивіший  і  найпростіший... 

3 випускниця. Гарні в нас хлопці, чому ми стільки часу витрачали на сварки і непорозуміння? Чому тільки на випускному зрозуміли, що вони в нас – найкращі!

4 випускниця. Щось затримуються хлопці, може без них почнемо?

Давайте з пісні ,  хлопці все одно співати її не дуже хотіли, кажуть «там про сльози, а справжнім чоловікам плакати не годиться».

Пісня «Любите девушки»

1 випускниця.  Дівчата,  а  давайте сховаємося від хлопців, подивимося, що вони без нас робитимуть.

Дівчата виходять

Заходять хлопці-випускники

1 випускник. Дивно, нікого немає, а мені здалося, що я чув музику.

2 випускник. І я думав, що дівчата вже тут. Це на них не схоже – спізнитися на власний випускний вечір!

3 випускник. Та ми взагалі мало знаємо наших дівчат. От всі говорять ,  що  Юля складається  тільки  із  позитивних  рис.  А  це  і  дійсно  так  -  добра,  вихована,  і  має  ще  33  тому  подібних  характеристики.

4 випускник.    А в Насті мені подобається, що вона така цілеспрямована, знає, чого в житті хоче і  посміхається завжди

1 випускник. Завтра вже розлучаємось, а я про   Катю   майже нічого не знаю. Ну, скромна, ну старанна і все.  А  розумна  яка!  Вона  мабуть  все  на  світі  знає.  Признаюсь,  що  я  у  неї  частенько  списував  уроки...

2  випускник.   А  наша  Віталіна  елегантна,  вірить у ніжні та щирі почуття, та  у  те,   що якщо дуже хотіти –  то   можна добитися у житті багато.

3 випускник.  Я  хочу  сказати,  що  на  фоні  наших  дівчат  меркнуть   Брітні  Спірз,  Памела  Андерсон  та  інші  світові  красуні.

4 випускник. Дівчата в нас хороші, шкода, що часу не повернеш, все могло б бути по-інакшому.

1 випускник. А давайте їм зробимо сюрприз, щось таке, чого від нас вони не чекають!

(Танок у виконанні хлопців «Студент»)

Виходять дві ведучі-випускниці

Перша випускниця. «Ключовий момент” залишається з вами. І тепер слово про вчителя. Ще давньоримський філософ сказав про вчителя так: “Ця посада набагато вагоміша за найвищі посади в державі”, а німецький філософ Дістервег вважав, що “учитель для школи – це те саме, що Сонце для Всесвіту. Він джерело тієї сили, яка надає руху всій машині. Машина заіржавіє в мертвому зацепінінні, якщо він не зуміє вдихнути в неї життя і рух”.

Виходять всі випускники

Випускник 1. А зараз до вашої уваги «Новини нашого кварталу»

(Звучить музика)

Випускник 2.  Ой, дивись, а що це на підлозі лежить?  Буквар!?

Випускник 3. Та це ж мій!

Випускник 4.  А пам’ятаєш свою першу вчительку? Як перший раз прийшов до школи? Пам’ятаєш свій перший урок? Свої перші прочитані казки?

Випускник 1. Так, то були надзвичайні казки, але вони мені не запам’яталися…. чомусь.

Друга випускниця. Найперші вчителі – ранкові наші зорі,

Спасибі вам за те, що є ви в  школі,

Ви нам даєте все – турботу, розум, мужність.

Назавжди поруч ви – і в радості, і в горі!

Ми вас вітаєм щиро, і зичим щастя й долі.

Перша випускниця. До слова запрошується перша вчителька Трепілець Лариса Павлівна

Пісня «Расстает лед»

Телепередача «Крок до зірок»

Виходять дві ведучі-випускниці

Перша випускниця. В ефірі телепередача «Крок до зірок» і ми, її ведучі____________. Ми хочемо зробити декілька прогнозів на майбутнє.

Друга випускниця. Через декілька років у великий бізнес та банківську справу прийдуть молоді успішні спеціалісти. Всі вони надзвичайно добре вміють рахувати гроші (свої і чужі), примножувати статки, застосовувати формули досягнення надприбутків. Перший крок до зіркової кар’єри вони зробили на уроках учителя математики  Швидець Наталії Владиславівни. За що їй  щиро вдячні.

Перша випускниця. Через декілька років запалають і зірки в біологічній науці. Молоді вчені зроблять сенсаційні відкриття в галузі біосистематики. В енциклопедійних статтях про них буде повторюватися один біографічний факт: навчався в Кручанській школі. Путівку у велику науку отримав від учителя біології  Костирі Тетяни Миколаївни! Щира подяка їй за це!

Друга випускниця. Запалювати зірки вміє і вчитель фізики Руденко Олена Анатоліївна. І хто знає, може через декілька років нас чекають великі відкриття у фізиці та астрономії!

Перша випускниця. Безперечно, серед наших випускників будуть і зірки спорту. Можливо, вони навіть започаткують новий вид спорту «футбол на снігу» і будуть у ньому чемпіонами! А шлях до успіху їм вказали вчитель фізичної культури Сердюк Тамара Сергіївна.

Друга випускниця. Для всіх наших майбутніх зірок і чемпіонів, а також їхніх мудрих добрих наставників музичне привітання

Пісня «Дінь – дон»

Перша випускниця. Ну ось, здається, і все.. Уроків більше ніколи не буде. Страшне, все ж таки слово – ніколи. Все буде: інститут, сім я, робота,діти, а ось школи вже не буде, і дитинства не буде.

За вікном ішов дощ.. В класі запалювали світло і під освідчення в коханні Тетяни Онєгіну списували математику… Доводили теореми, які не можна довести… Додавали Ньютону зайві закони… І все було чудово!

Ласкаво просимо в наш «Вечірній квартал»

Німа сценка «Екзамен»

Телепередача «Танці з зірками»

Виходять дві ведучі-випускниці

 Перша випускниця. В ефірі грандіозне шоу – фінальна програма «Танці з зірками». Хто не знає наших найбільших і найпопулярніших артистів  – справжніх зірок КВК? Скільки разів вони веселили нас своїми цікавими смішними виступами! І ось тепер вони в шоу «Танці з зірками». Вони наполегливо готувалися під керівництвом справжньої зірки  до сьогоднішнього фіналу і підготували цікавий виступ.

А надихнув їх на цей виступ учитель предмета «Захист Вітчизни» Кочерга Микола Васильович і його цінна порада: Хочеш стати генералом, зроби крок до генеральських зірок уже сьогодні. Зайди в приймальну комісію військомату!

Танцюють зірки  школи

Танець флешмоб

Друга випускниця. Хто знає, як складеться наше життя у майбутньому. Хтось, можливо, дійсно стане «зіркою» і ми пишатимемося тим, що були однокласниками і прохатимемо у «зірки» автограф. Але, як би не було, у зірковому чи у звичайному майбутньому ми завжди подумки будемо повертатися до шкільних років. І не раз ми скажемо: «Школа, я скучаю».

 

Телепередача «Галопом по європах»

Виходять двоє випускників

Перший випускник. В ефірі програма «Галопом по європах» і ми, її ведучі - ______________

Друга випускниця. Ця програма для тих, хто мріє про далекі світи. Вирушаючи у подорож, повторіть усе те, чому вчили вас учителі. Уроки вчителя географії Залуніної Зої Василівни  допоможуть вам обминути пустелі, моря і гори і успішно дістатися місця. Пригадайте відомості про клімат і, вирушаючи, наприклад, до Англії, візьміть із собою парасольку і галоші.

Перший випускник. Перед від’їздом зосередьтесь і пригадайте уроки вчителя світової літератури Зленко Олени Костянтинівни. Вирушаючи до Англії, на всякий випадок перечитайте оповідання Конан Дойля “Собака Баскервілів”, щоб не потрапити у халепу.

Друга випускниця. Не забудьте повторити все про історичне минуле країни, якою подорожуватимете. Якщо на уроках учителя історії Коби Наталії Анатоліївни ви були уважними і старанними, то знань з історії вам вистачить, щоб вразити аборигена будь-якої країни.

Перший випускник І ще одна порада. Не чіпляйтесь до іноземців з питаннями українською, на зразок: “Де тут у вас магазин дешевого одягу?” Краще пригадайте уроки учителя англійської мови Каландії Олени Візелівни

і залиште про себе гарне враження. Скажіть приблизно так

Друга випускниця (англійською мовою): Доброго дня. У вас прекрасна країна. Ми отримали безліч прекрасних вражень…

Перший випускник. Та як би вам добре не було в далеких країнах, завжди повертайтеся додому, в рідну Україну, для якої ви любі доньки і сини.

Виконується пісня «Дорога»

Телепередача «Технологія успіху»

Виходять троє випускників

Перша випускниця. В ефірі передача «Технологія успіху» і ми - її ведучі _____________!

Ми пропонуємо вам декілька рецептів успіху від наших улюблених успішних учителів.

Другий випускник. Формула успіху від учителя української мови та літератури Шутки Олени Вікторівни. Якщо ти безграмотний і не читаєш книжок, найбільшого успіху, якого ти зможеш досягнути у житті, – це трьохповерховий коттедж з басейном у дворі, автомобіль Бентлі і літо на пляжі в Майямі. Учіть правила, читайте класиків, щоб не обмежитись у житті таким мізером.

Випускник 1.  Знову запізнюєшся? У нас же ДПА з української мови1

Випускник 2. Що мені та мова? В  мене алергія на ту мову! Мабуть, напишу листа в Міністерство освіти і науки, щоб відмінили це ЗНО та ДПА!

Випускник 1. Та не сміши людей! Як міністр твого листа читатиме, коли ти й писати толком не вмієш!? Навіть старий дід пише краще, ніж ти. І пам'ять в нього ого-го, не те, що в тебе.

Сценка «Про Стецька»

Перша випускниця.  Передача «Технологія успіху» залишається з вами. Пропонуємо формулу успіху від вчителя Захисту Вітчизни Кремениці Любові Миколаївни. Якомога більше трудіться на благо батьківщини, творіть добро людям. Не дозволяйте душі і тілу лінуватися. Чим вищий коєфіцієнт вашої корисної дії, тим більший успіх очікує вас у майбутньому! За будь-яких обставин посміхайтесь. Успіх не любить похмурих облич. 

Виконується пісня «Улыбнись»

Випускник 1. В мистецтві людину, яка веде клас, називають  майстер

Випускник 2.У спорті той, хто готує команду – тренер

Випускник 1. На підприємстві його ім’я – начальник

Випускник 2. А ще його можна назвати опікуном, другом, адвокатом, психологом, бойовим командиром.

Випускник 1. Ви, мабуть, здогадалися, що все це – класний керівник.

Пісня для класного керівника

Телепередача “Епіцентр”

Виходять двоє випускників.

Перша випускниця. З вами програма “Епіцентр” і ми її ведучі – _______________. Чи знаєте ви, де знаходиться епіцентр шкільного життя? Правильно, це приймальня, за порогом якої починається епіцентр усіх важливих справ і починань у школі. Ну, а за приймальною – кабінет директора Костирі Тетяни Миколаївни

Другий випускник. Хочеш з’ясувати всі питання навчання, отримати мудру пораду або гарного прочухана, а потім  потрапити в епіцентр корисних справ, цікавих конкурсів, веселих свят або випробувати себе в КВК, це до заступника директора з виховної роботи  Волобуєвої Ольги Анатоліївни. 

Сценка про школу

Виконується пісня «Школа ла - ла»

 

Перша  випускниця. Хочеш мати добрий розвиток, гарну ерудицію, то тоді тобі в книжковий епіцентр до бібліотекаря – Чайки Лариси Василівни.

Другий  випускник. Створювали чистоту й комфортні умови та привчали нас до чистоти й охайності  техпрацівниці.

Перша  випускниця. Дорогі, вчителі – ветерани педагогічної праці, ми щиро вдячні вам за те, що ви навчали наших батьків, за вашу нелегку працю вам від нас – велике спасибі.

Другий випускник. Ми б хотіли щиро подякувати і низько вклонитись людям, які створюють всі умови для злагодженої роботи закладу.

Особливу подяку висловлюємо керівництву нашої сільської громади та спонсорам за допомогу школі.

Перша  випускниця. Ми щиро вдячні всім односельчанам, серед яких промайнуло наше дитинство, де ми зростали і дорослішали.

Здоров'я вам від Бога й від роси!

Високого польоту – думці, мрії!

І щедрої, душевної краси!

Любові щирої, і Віри, і Надії!

Виконується пісня «Щастя»

 

Другий випускник.

Усі шкільні працівники і вчителі,

Прийміть уклін наш до землі,

Як часточки наших сердець,

З любові квітів вам вінець.

Музика. Вручення квітів вчителям

Телепередача «Подарунок від душі»

Виходить випускник

Випускник. В ефірі передача «Подарунок від душі» і я її ведучий__________________

Дорогі випускники! Як ви гадаєте, хто більше всіх хвилюється разом з вами на святі?

Безумовно, це наші рідні, наші тато та мама, це наші дідусі і бабусі. Скільки сил, скільки здоров’я, ну звичайно і грошей, витратили вони, щоб ми, їхні діти, стояли ось зараз такі вишукані, красиві і такі гарні, то ж, пам’ятаймо, що рідніших і ближчих людей не буває на світі, любіть, поважайте, шануйте їх, старайтесь завжди бути для них чуйними, уважними, турботливими, бо без них – ми нічого в світі не варті, особливо зараз, коли ми вирушаємо у самостійне життя, і нам конче потрібна їх підтримка, допомога. То ж зараз із вуст наших випускників звучать слова подяки своїм батькам.

Виходять випускники

1 –й випускник

Слова подяки скажемо сьогодні

Ми найріднішим людям серед всіх

Які заради нас на все, напевне, згодні,

Які пробачать нам найбільший в житті гріх.

2 –й випускник

Бо без них ми не варті і копійки,

Без них прожить не зможемо самі.

Вони не будуть ставити нам за провини «двійки»

Батьки для нас – як промінь у пітьмі!

3 –й випускник

І світу цілого, напевне, буде мало,

Щоби віддячити вам, рідні, за любов.

Життя без вас завмерло б, зупинилось, стало,

Якби турботу батьківську не відчували знов.

4–й випускник

Пробачення просить ми будем ще не раз.

Але ж як хочеться, щоб ви жили без ліку!

Прийміть уклін доземний від всіх нас!

5–й випускник

Спасибі, тату, і спасибі, мамо!

За всі недоспанії ночі дяка вам!

Ви вчили нас дивитись в очі тільки прямо.

Сім'я, родина – наш одвічний храм!

6–й випускник

Вам сумно сьогодні,а може, здається,

І начебто сльози бринять на очах

Але з давніх пір так у світі ведеться,

Що діти ростуть і летять по світах.

7–й випускник

Чого в очах твоїх сльоза?

Чи вітер пестив тебе мало,

Чи усмішку вкрала сльоза?

Куди твоя радість поділась,

Чого твоя вгасла краса?

І руки твої опустились

Чого посивіла коса?

8–й випускник

Не жалій мене, мамо, не треба!

І не думай, що я ще дитя!

Подивись у глубокеє небо,

На своє ти оглянься життя.

Як тобі було сумно в дорозі,

Як тебе заставала гроза…

1 –й випускник

Принесу тобі, мамо, я квіти,

В очі гляну твої ясні.

Сльози радості ніде подіти,

Ніби краплі дощу навесні.

Я загляну у очі – озерця,

До щоки притулюсь, як колись,

І відчую биття твого серця.

Тільки жалібно так не дивись!

2 –й випускник

Будь певний, батьку, весело всміхнися,

Все буде добре – так, як ти хотів!

Випускник 3. Бажаємо здоров’я міцного, хліба запашного,

Щастя в житті, достатку в домі.

Від сонця – тепла, від людей – добра,

І не знати ні горя, ні втоми.

Випускник 4. Хай бог охороняє вас від злого,

Хай світить сонце і колосяться жита.

Щоб були ви щасливі і здорові

На многії і благії літа.

Випускник 5. Наші батьки найдорожчі і найкращі на світі,

Прийміть нині у це свято від дітей ці квіти.

Кожна квітка вам розкаже, як ми вас кохаєм.

Кожна шепче, чого щиро ми вам всі бажаєм

 

Звучить пісня для батьків«За вроду дякую батькам».

На фоні випускники дарують квіти батькам

“Актуальний репортаж”

Випускниця. В ефірі передача «Актуальний репортаж» і я її ведуча __________. Пропоную вашій увазі відповіді на актуальне запитання, яке я задала своїм друзям: «Що ви хотіли б сказати школі на прощання»? 

Вихід випускників

Випускник 1. Юність…

Щирих сердець багаття!

Червоний світанок землі,

Випускне неповторне плаття,

Ніч , де плакали солов’ї

Випускник 2. Юність…

Це і радість, і тривоги,

І серце завмира від сповідань,

Омріяні надією дороги,

Ще сповнені і радості, й чекань

Випускник 3. Юність…

Це в житті пора весняна.

Шлях життєвий треба так пройти,

Щоб могли ми сміло й полум’яно

В серці юний подих зберегти.

Випускник 4. Тож куди світанок  дня покличе,

Поведе куди він завтра нас?

І щемить чекання на обличчі,

І звучить для всіх прощальний вальс.

Випускники танцюють вальс

Випускник 8. Ми  тримаємо  в  руках  зірочки,  які  були    запалені  1  вересня  2004  року.  Сьогодні  ми  повертаємо  ці  зірочки  тим,  хто  для  нас  всі  ці  роки був  найдорожчим.

Випускник 1.   Я  віддаю  цю  зірку  своєму  дитинству,  яке  вже  ніколи  не  повернеться.  Дитинство  моє,  прощавай!

Випускник 2.  Я  віддаю  зірку  своїм  безтурботним  шкільним  дням.  Було  здорово!

Випускник 3. Я  віддаю  свою  зірку  своїм  друзям.  Найкращим,  найвірнішим,  найнадійнішим!

Випускник 4. Я  віддаю  свою  зірку  своїм  батькам.  Усі  роки  вони  були  разом  із  нами.  Я  вас  дуже  люблю!

Випускник 5. Я  віддаю  свою  зірку  вчителям.  Дякую  за  підтримку  і  розуміння!

Випускник 6. Я  віддаю  свою  зірку  рідній  школі.  Школо  рідна,  прощавай!

Випускник 7. Я  віддаю  цю зірку  своєму  майбутньому.  На  нас  чекають  великі  справи!

 Випускник 8. Я  віддаю  свою зірку всім,  хто  вчив  мене  завойовувати  і  підкорювати  світ.  Ми  це  зробили!

Виконується пісня «МЫ ТЕМ КТО ОСТАЛСЯ ЖЕЛАЕМ УДАЧИ»

 

Випускник 1.  

Наша мрія нам зіркою світить,

Кличуть вдаль нас дороги нові.

Україно, ми всі твої діти,

Тож прийми нас в обійми свої!                                

Ведучий 1. На цьому наш святковий вечір завершується. У добру путь! У добрий час!

Фінальна пісня»ХЕПІ – ЕНД»                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

До фігури і лиця слів не підібрати.

Вся робота аж горить в її рученятах,

Повні доброти й тепла вона душу має..

Завжди розсудлива і врівноважена,.

Завжди порадить всім і допоможе

Розповість що можна, що негоже

Ви  її уже впізнали – це Лавриненко Віталіна!

 

Веселий, славний і спортивний,

Невгамовний, трішки буркотливий.

Там де він, там завжди гамір, сміх.

Жартує з кожним, розсмішить усіх.

Сильний, дужий, завжди допоможе,

З ним дружити хоче кожен.

Зустрічайте Білогая Віталія!

Без неї дівчата б осиротіли,

Ну з ким би вони іще так говорили,

Ну з ким би вони розглядали питання

Про перше, а може й не перше кохання.

Про те, що у п’ятницю в клубі було,

І хто із новеньких приїхав в село.

Але говорить  -  це  одне тільки діло ,

Вона й до любої роботи уміла,

Спокійна, проста, врівноважена, люба,

ЇЇ ви впізнали – це наша  Топчій Юля!

 

Він з комп'ютером на ти, з науками тоже.

Має руки золоті, все що хочеш може,

До техніки має хист, до апаратури.

Все налагодиться вмить від його натури.

Любить в  музиці порозчинятись, 
Тільки нею не займатись! 

Зустрічайте  Залуніна Вадима!

 

Вона активістка – завжди в центрі подій, -

Ти сперечатися з нею не смій.

Бути організатором хист в неї є

І усім приклад вона подає

Має вона серце добре, велике і щире

Дружньо зустрічайте Кременицю Анастасію!

 

Він стрункий і симпатичній,

Мов кіногерой .

Ще й привітний,  добрий і простий.

Оченята тихі ніжні – ці не зможуть підвести.

І завжди у курсі різних і шкільних і класних справ.

Трудове любив навчання 
І на скутері катання!

Вміє гарно жартувати і вірші декламувати

А дівчат вже підмовляти він у нас мастак.

Думаю ви здогадались – це ж звичайно Кремениця Олександр!

 

Завжди  привітна

Вона, як  квіточка  розквітла.

Задачі  розколює, наче  горішки

Закохана  в  синус  і  косинус  трішки.

На  уроках  все  встигає

І  на  олімпіадах  перемагає.

Добра дівчина, спокійна, 
І, як друг, вона надійна! 

Добра усмішка в очах, худорлявий стан,

Вчить напам'ять  усі вірші, прочитає весь роман.

Привітна, щира ,чепурненька

Як щось задумала, доб’ється

І досягне свої мети.

Зустрічайте  Гущенко Катерину!

 

Стрункий, високий, незлобивий,

Дуже скромний і сором’язливий.

На все, про все у нього своя думка є.

І різні труднощі завжди він подолає.

В телефоні він сидів би з ранку і до ночі,

Якби тільки не боявся, що підведуть очі.

Зустрічайте - Моісеєнка Артема!

 

 

1

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сергиенко Ірина
    Чудовий матеріал.
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
Додано
14 лютого 2019
Переглядів
5173
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку