Сценарій випуску у початковій школі "Прощай, прощай, 4 клас!"

Про матеріал

Сценарій випуску у початковій школі "Прощай, прощай, 4 клас!" допоможе в підготовці і проведенні свята для молодших школярів.До свята доцільно зробити презентацію найцікавіших моментів з життя класу, виставку дитячих нагород, виставку малюнків "Яким я бачу себе через 20 років.

Перегляд файлу

 

І.Голос диктора.

 Говорить і показує майбутнє!

Говорить і показує майбутнє!

Вітаємо  вас, люди Землі, з далекого минулого. В ефірі Великого Галактичного Кільця спеціальний випуск програми

“ Г а л а п а н о р а м а ”!

Добрий день, шановні мами й тата , шановні вчителі, шановні гості!

Та всі - всі , хто дивиться і слухає нашу передачу. А присвячується вона видатним діячам науки, техніки та мистецтва ХХI століття.

 Звичайно, про всіх в одній передачі неможливо розповісти ...

Але про тих, чиї імена вписані золотими літерами на небосхилі Всесвіту і добре відомі в самих віддалених куточках Космосу – розповімо в нашій програмі обов’язково. Це:

1.Відомий інженер- конструктор, який винайшов машину часу, за допомогою якої ми і можемо подорожувати в часі

 

2.Його перший помічник, головний випробувач машини часу –

 

3. Голова Всесвітнього банку , відомий меценат  і головний спонсор  проекту

 

 

 

 

 

 

Всі вони народилися в одному місті, ходили до однієї незвичайної школи і навіть вчилися в одному класі.

Думаєте, це, був клас одних вундеркіндів?! Ні, це були звичайні діти. А ось вчились вони в незвичайній школі, де всі: і директор, і завучі, і вчителі, всі , хто там працював, випромінювали доброту, любов і радість. І, напевно, саме ця школа стала початком їх щасливого зоряного шляху Ой і поталанило ж цим дітям!

А було б непогано подивитися на них 50 років тому назад.

 Стривайте! Можна! Адже у нас є машина часу.

 Курс із теперішнього в минуле . Прошу нашого оператора настроїти машину часу на минуле мінус 50 років. Місто Тальне  Черкаськаської області , травень 2018 року, випускний бал. Вмощуйтесь зручнень-ко ... У- у –у –у.

Роки швидко пролітають,

Нас в минуле повертають.

 Говорить і показує минуле!

Говорить і показує минуле!

Починаємо пряму трансляцію із  4 класу  Тальнівської санаторної школи.

 

ІІ . Ведучий. Слухайте! Слухайте!

Ведуча. І не кажіть , що ви не чули!

Ведучий. І не кажіть , що ви не бачили!

Ведуча. Сьогодні в нашій школі свято.

Тож зустрічайте винуватців цієї події.

Ведуча. Злинь же, музико, в небо гучніше,

В добру пору лунай, в добрий час!

Вище голови! Йдіть веселіше!Ми ласкаво запрошуєм  вас.

(Під музику діти виходять на сцену.) 

 

- Добрий день, шановні гості!

Раді вас вітати!

 Всім бажаємо здоров’я

 щастя повну хату.

 

  -Дорогі матусі, тата, дідусі й бабусі!

Ми сьогодні знов  зустрілись в тіснім нашім крузі

В нас  радісне свято – веселе, чудове, -

Ваші діти закінчили початкову школу!

 

- Хай пісня тут лине!

 Хай сміх скрізь лунає!

 У кожного радісна усмішка сяє.

 Всі дружні, веселі, радійте за нас.

 

Всі разом : Ми всі перейшли в  5 клас!

ІІІ.- Дорогі мої діти, любі випускники, шановні батьки і гості. Я вітаю вас з сьогоднішнім веселим і сумним святом. Святом сподівань, надій і... спогадів.

 Повернемось у 2007, 2008 роки, ті, коли в кожній вашій сім'ї народилося чарівне маля. У когось із вас появився на світ хлопчик, а у когось дівчинка, і, без сумніву, кожний із вас дуже був радий, щасливий. Так ішов день за днем.

Першого вересня чотири роки тому перед вами, любі діти, гостинно відчинилися двері у світ знань. У вас з'явилися новий дім — школа, нова сім'я — однокласники та вчителі. І як же швидко вони підросли!

 Тому й називають їх сьогодні - випускники!

Шановні батьки, гості!

 Перед вами наші діти. Для вас вони найкращі в усьому світі.

 12 цікавих і симпатичних хлопчиків і 11 не менш цікавих і ще симпатичніших дівчаток.

 Середній вік – 10 років

 Середній зріст – 1 метр 20 см

 Середня вага – 25 кг

 І хоч часом  ледачкуватість у них буває дещо підвищеною,

 бешкетливість - не завжди помірною,

  вони не люблять довго нудьгувати,

  люблять веселитися, вигадувати, жартувати.

   Але все одно – вони для вас найлюбіші, найрозумніші, найздібніші і найкмітливіші!

 

Майбутні тут міністри,

 Юристи і доценти

 Дизайнери, банкіри

 І точно президенти!

-Як із неба зірочки цього  класу діточки. Адже дійсно кожна людина несе у собі зіркове світло. Світло тієї зірки, під котрою вона народилася. Зустрічайте:

 

Під знаком Діви народилися: __________ . Діва- особливий знак, любить правду, дуже пунктуальна, бережлива. Вони дуже відверті у всіх своїх проявах. Виблискують гострим умом, з легкою іронією. Більшість мають спокійний врівноважений характер, з ними дуже приємно спілкуватися. Відрізняються особливою симпатією. Символ цього знаку – великий сніп пшеничного колосся, що свідчить про їх працелюбність і прагнення до добробуту.

 

 Не дивлячись на те, що знак зодіаку -Терези, врівноваженими народжених під цим знаком  не назвеш. Вони добрі і комунікабельні, розумні і водночас наївні, непосидючі, але рідко куди-небудь поспішають, їх життям керує почуття краси, гармонії і справедливості. Полюбляють ходити в гості та приймати їх у себе вдома. Терези люблять порядок та затишок в домі. Під знаком Терезів  народилась ___________.

 

_____________ народились під знаком Стрільця. Це найвідвертіший, оптимістичний, свободолюбивий та незалежний, справедливий і великодушний, чесний і відвертий народ. Та ще й  великі любителі мандрівок, пригод, а іноді й авантюр.Вони завжди прагнуть чогось нового, намагаються дізнатись про все якомога більше,побувати скрізь,  перед всіма виступити, всех ощасливити і настановити на путь істинний. Хоча самі Стрільці мають дуже стійкі погляди і переконати їх в чомусь надто важко, адже вони нікому не дозволяють повчати себе.

 

Козеріг - завжди з русі, піднімається по кручі до вершин. Не дивиться на всі боки, а стрімко йде до своєї мети, не рахує зірки, а любить рахувати перемоги та гроші.На компліменти не напрошується, але дуже радий їх слухати. Він твердо стоїть на землі, збити його з ніг практично не можливо. Добрий господар і майстер на всі руки. Під цим знаком  народились  тезки:_________ .

 

Під колискову завірюх , коли сонце ховалось у сузір ї Водолія, народились:__________. Водолій - це мрійливий, відсутній погляд синіх або зелених очей, які він опускає на п'ятій хвилині уроку і піднімає  хвилин через 35 . За цей час у мріях він побував на річці, озері, похлюпався в Середземному, Червоному і ще 33-х морях Світового океану , пережив немало романтичних пригод і встиг повернутись до класу саме вчасно аби записати домашнє завдання.

 

___________ Риби за знаком  Зодіаку. Риби надзвичайно чутливі, здатні сприймати думки і  почуття інших людей, з прекрасною інтуїцією і багатою уявою. По натурі Риби — мрійливі, сентиментальні, люблять природу і тварин, тонко відчувають мистецтво. Завжди готові прийти на допомогу, пожаліти. Хоча в їх планах і настроях часто виникають круті повороти, здатність до співчуття і співпереживання, тонка душевна організація  допомагають їм стати чудовими медиками або проявити себе в мистецтві.

 

 Символ знака  Овен— голова барана. Це символ міці, прагнення до життя, ініціативи та сміливості.Овен - це людина дії, енергійний і впевнений у собі першовідкривач. Він іде прямою дорогою не дивлячись ні на що, на обхідні шляхи у нього не вистачає терпіння. Для нього життя — це боротьба. Найулюбленіше  слово Овна — «Я». Все залежить від рівня їх внутрішнього розвитку. Переконати  Овна в чомусь надзвичайно важко, він просто вас не сприйматиме. Овни сприймають життя як  сцену, де можна і треба показати себе, а тому завжди і скрізь хочуть бути  першими.Під цим знаком народилися:________________.

 

Знак Телець — символ міцності і надійності. Вони великі працелюби, на них завжди можна покластися і вони не підведуть.А ще вони розважливі, поступливі і терплячі. Це хороші друзі. І саме такий наш ____________.

 

_______________- Близнюки.  Люди, народжені під цим знаком, легко сходяться з новими людьми, у них маса  знайомств. Вони здібні до мов, мистецтва.По натурі вони рухливі, добре засвоюють все нове. Їх стихія — світ слів, інформації. Для Близнюків раз почути, прочитати — уже значить зрозуміти і засвоїти. Близнюки взагалі надзвичайно легко засвоюють будь яку інформацію і так же легко можуть передавати її іншим.Вони часто намагаються поєднати  несумісне і займатися одночасно абсолютно різними справами.І це їм вдається.

 

Сузір я Рака — символ прагнення до  росту і розвитку. Народжені під цим сузір ям вразливі і ніжні, хоч і ховають це під панцирем напускної байдужості. Глибоко в душі Рак завжди залишається  дитиною – м якою і простодушною, залежною від старших родичів,проте прагне не показувати цього. Раки уважні і турботливі до близьких, дипломатичні у спілкуванні з оточуючими. Не зносять тиску на себе, одразу відступають від своїх починань. Люблять  комфорт та гроші і вміють їх примножувати. А гроші люблять їх. Під цим загадковим  знаком народились ___________________.

 

Знак вогню, Сонця - Лев.Дуже сильна натура, не любить бути залежним і покластися на когось у своїх ділах. Він ніколи не відступає перед  труднощами, героїзм є його основою. Він надійний друг, але грізний супротивник.Перечити йому зась. Він ніколи не схилить голову під ударами долі, твердо вірячи, що сонце буде завжди світити на його шляху.В класі на уроці Леви завжди помітні. І це наша___________.

 

-І сумне, й веселе в нас сьогодні свято,

Будуть всі у п’ятий нас випроводжати!

 

-Багато доброго, нового

Життя відкриє ще для нас.

Як перша сходинка до нього

Для всіх нас буде 5 клас.

 

-Тріпочуть листочки тополі,

Берізка ніжно шелестить.

Сьогодні свято в початковій школі –

Дзвінок останній продзвенить.

 

Ведуча. Останній дзвінок!

Ведучий. 670 днів разом з ранковим сонцем ви, дорогі четверокласники, переступали поріг рідного класу.

Ведуча. Близько 3 тисячі 200 дзвінків почули ви за 4 роки. Ви чули їх по різному.

Ведучий. Тоді, коли з букетом квітів йшли на перший урок в перший клас, і тоді, коли він немов би обривав цікаво проведені 40 хвилин вашого улюбленого уроку. І був довгожданий дзвінок на канікули.

Ведуча. А ось дзвінок, який ви почуєте сьогодні буде останнім в стінах рідної початкової школи.

(По черзі дзвонять)

 

-Чомусь сьогодні шкільний наш дзвінок

З жалем дзвенить, ніби плаче струмок

-Певно сумує наш рідний дзвінок,

Що вже не покличе сюди на урок.

 

-Та ми  не сумувати тут зібрались,

А пригадати, як все починалось.

                   Вихід джентльменів.

 1. -Хлопці, невже у нас випускний?

 2. -Так, 4 роки життя - це не жарти.

 4.-І не кажіть, є що пригадати.

5. -А пам’ятаєте, друзі , якими малюками пройшли до школи , нічого не вміли?

6.  -Я ось, наприклад, не вмів шнурки зав’язувати.

7. Я і зараз не вмію. Але нічого, у мене попереду ще сім шкільних років. Навчусь.

 9.- А я так довго плакав за дитячим садком.

10. -А тепер?

11. -А тепер довго буде плакати за початковою школою.

12. -А яка у вас,заповітна мрія?

 

-Ну,  я дуже б хотів

 депутатом стати.

 Я б наліво і направо

 став закони видавати.

 

-А в  інженера нелегка робота,

Та буду йти я вперто до мети.

 Все опаную , все , що треба, вивчу.

 

 - Я також хочу буть таким,як ти.

 

- Є свій лікар у звірят–

 Це ветеринар.

 Лікуватиму тварин,

 Бо у мене дар.

 

- Я – банкір, мої хороші,

 Знаю всім потрібні гроші.

 Я лік грошам добре знаю,

 Їх у банку зберігаю.

 Кризи ви не бійтесь так.

 «Заощадження –  в наш банк».

 

 - Якщо крадій потрапить в банк,

 То вмить я відшукаю.

 Безстрашний я агент 102,

 Мене тут кожен знає.

 

-А я дівчинка маленька -

україночка гарненька,

 Хочу виростати і на Євробаченні

Україну прославляти.

 

- Мрію шити сукні я,

 Щоб раділа вся сім`я,

 щоб жінки їх одягали

 і принцесами ставали.

На весілля, ювілеї завітайте до майстерні.

 Є на все у мене хист, бо дизайнер я стиліст.

 

- Я – відомий перукар,

 В мене від природи дар.

 Підстрижу і пофарбую,

 Стильну зачіску змайструю.

 

18.-А я вам чесно скажу : життя в школі нашій чудове, яскраве і дуже цікаве. І мрію я давно, про життя таке зняти кіно.

 20. -А що, хлопці , цікава ідея.

 Вед. -А чому б і ні. В мене і назва є « Як підійшли ми до п'ятого класу».

  21.- Отже, досить розмовляти. Починаємо знімати! (Лунає мелодія « Єралаш»).

Хлопушка.

Кадр перший. Дубль перший .

 ( Батько сидить в ноуті. Заходять діти.)

 -Тату, а чому іде дощ?

 -Підеш до школи – дізнаєшся.

 -Тату, а у Баби Яги є бабенятка?

- Звідки я можу знати.

-Тату, а навіщо коняці коси не плечах?

 -Запитай у коняки.

-Тату, а мотоцикл любить цукерки?

 -Не знаю, я його не запитував.

-Тату, а ти не сердишся, що я в тебе про все запитую?

 -Що ти, моя дитинко? Як можна? Адже, чим більше ти запитуватимеш, тим більше будеш знати.

( Діти виходять)

Тато. -От вже непосидючі. Хоч би швидше вас до школи відправити!

 

(Мелодія «Вчать у школі»).

Ведуча.

-І одного сонячного вересневого дня   2014  року ви привели за руку своїх діток до нашої школи. По-різному йшли діти до школи, хтось ішов з радістю, але хтось ішов зі сльозами.

 - Давайте на прощання перегорнемо сторінки минулих років, згадаємо, якими вони були.

(На екрані кадри презентації)

 Кадр 1.     -Ось 1 вересня,

Скликає дзвоник нас.

Цей день ми не забудемо ніколи!

Як рано, восени в свій 1 клас

Веселим ранком ми прийшли до школи.

 

Кадр 2.  -Таке велике сьогодні свято!

 Радіють мами, бабусі й тата.

 Усмішки всюди і гарні квіти,

 «Сьогодні в школу!» - радіють діти.

 

Кадр3. -Ми малі на лінійці стояли,

А в очах і цікавість, і страх!

В ручках квітів букети тримали,

І тремтіла тривога серцях.

 

Кадр.4 -Ми пам'ятаєм, було навкруги

 Море із квітів і звуків.

 Із теплих маминих рук

 Учитель взяв мою руку.

 

Кадр 5. - Наче весела родина,

 Всі ми зайшли в світлий клас.

 І отоді й почалося

 Нове життя у всіх нас.

 

Кадр 6.-Згадаємо разом ті радісні роки,

Кадр 7  -Веселі перерви

Кадр 8. - Цікаві уроки …

 

-Хвилювався, як ніколи!

Хвилювався я весь час!

Бо тоді я йшов до школи

Перший раз у 1 клас.

 

-Я  тоді іще ніколи

не збирав портфель до школи.

 Що ж поклав я у цю сумку?

 Зошит, і пенал, і гумку,

 Двох ведмедиків, лопату,

 Білочку руду, хвостату,

 М’яч, пухкесеньку подушку,

 На обід – смачну пампушку,

 Тракторець, машину, мило,

 Ой, як швидко звечоріло.

 Хто б тепер мені сказав,

 Чи я все в портфель поклав?

Гра «Збери портфель» (Під веселу полечку  портфель збирають пари учнів по черзі )

 

-Отак все починалось – святково і бентежно!

 В.2: Тоді настали будні: уроки і... обмеження!

 

 Пісня Першокласник XXI сторіччя

Задають все більше нам

Вчителі уроків.

Я зібрав комп'ютер сам,

А мені ж сім років!

Ще довести задали

Власну теорему.

Ой, коли ж писать, коли

Твір на вільну тему?

Що ж мені робити,  (Тричі)

Ой-ой-ой?!

 

Вчусь я витрачати час

Дуже ефективно:

В три гуртки я записавсь,

В секцію спортивну.

А щоночі уві сні

Вчу англійську  мову.

Як хотілось би мені

В дитсадочок знову!

Як же далі жити,    (Тричі)

Ой-ой-ой?!

 

Тато з мамою зустрічають сина зі школи. Допомагають роздягнутися, беруть портфель. Радісні, посміхаються.

 -Ну, що, синку, як тобі перший день у школі?

 Хлопчик засмучено:

 -Я більше в школу не піду.

 Батьки здивовано, разом:

 -Чому?

 -Бо ви ж не попередили, що туди кожного дня ходити треба.

                                        *   *   *

 

- І я в школу не піду.

Ведуча: - Чому?

 - Бо там треба вміти писати й читати, а я не вмію.

- А я розмовляти вмію, та на уроках не дозволяють.

                                    *  *   *

-Мамо, а наша вчителька не знає тварин.

Ведуча: - Звідки ти взяла?

 - Я намалювала коня, а вчителька питає: "Що то таке?.."

                                    *  *   *

 -До успіхів було далеко!

 Нам заважали балачки!

 

 -І виявилось – ох, нелегко

  Прості писати палички !

 

 -Та поступово ми звикали тримати ручки й олівці.

 Вже нас контрольні не лякали. Ми часто чули: "Молодці!” 

Дубль другий( Лунає мелодія «Єралаш»)

 -В цьому   2015  році ви дружно перейшли до 2 класу.

 

-В світлий, ще ранковий час

В свій просторий , гарний клас

Ми приходим  завжди в строк.

Там багато наших друзів,

У тіснім веселім крузі

Починається урок!

 

 -Тут ми вчилися читати,

 Малювати і ліпити,

 Танцювати і співати,

 Працювати і дружити.

 

-Ми всі засвоїли чудово

Прикметник, суфікс, дієслово,

Диктантів купу написали.

Освіченими дуже стали.

 

Дубль третій( Знову звучить мелодія «Єралаш»)

Ведуча. Ось ви вже в третьому класі. Майже дорослі. То нехайже всі це бачать. І пішло

 

-Ой, нема де правди діти,

Було всяке серед нас:

Той у школі звик шуміти,

 Той урок не хтів учити,

Той запізнювався в клас.

 

 -Синку, що це?

-Та це хлопці!

-Що хлопці?

-Скинули з мене шапку і почали в футбол грати.

-А ти де був?

-На воротах стояв.

                    *  *  *

-А ти, тату в школі вчився?

-Учився Андрійку.

-А це правда, що ти було  одержував двійки?

-Та було такий випадок іноді траплявся

-Тоді мама правду каже, що я в тебе вдався.

                    *  *  *

-Знаннями хлопці поділіться!

Не знаю, скільки треба «ен»

Писать в іменнику «рушниця».

 

- Ех, ти! Порожня голова!

 Одне – якщо це одностволка.

 -А як двостволка – значить два.

                         *  *  *

-Як на твою думку, Сашо, іменник  «штани» - в однині чи в множині?

 -Я так думаю, що верхня частина на них – однина, а нижня множина.

                              *  *  *

 -Костику, чому ж ти знову не поставив знаки розділові?

 -Ставив! Як ви зошит брали, то вони тоді, можливо, десь повипадали!

                                     *  *  *

- Сашко, покажи на карті Чорне море.

 -Я на карті бачу лише сині моря, а чорного тут нема.

                                   *  *  *

- Оце лихо, Іване! А що ж у тебе вчителька таке запитала?

- Таблицю множення, скільки буде 2 х 2.

- Та й справді ти – дурень! Відповів би, що буде ” п’ять”.

- Та я так і зробив, а вона все одно поставила “ двійку”.

-Що поробиш ,і вчителі помиляються.

                                 *  *  *

-Ось четвертий дзвінок нас в дорогу покликав

І весело , і сумно всім водночас.

І як не хитруй, а вже стали великі,

Бо всі  вже перейшли в  4 клас.

Дзвоник знову вже лунає

Й до уроку закликає.

 ( Лунає мелодія «Єралаш»)

 

Сценка «Як підказувати на уроках»

-Біля дошки, так буває, ми не завжди молодці.

З голови там вилітають всі думки, як горобці.

Я вам всім допоможу, що робити, розкажу.

З математики урок, вийшли ви до дошки: «Скільки буде п'ять по п'ять?»

Ну... забулись трошки.

Тільки глянули у клас — і підказка вже у вас!

От, приміром, як «один» — цифру підказати. Тут не треба шепотіти, треба, друзі, чхати

«Два» — то інший вже сигнал, треба кашлянути,

«Три» — посмикати за ніс, «п'ять» — щоку надути.

«Шість» — показуйте язик, ширший за лопату,

А на 7 — обидва вуха треба розім'яти.

8 — стисніть свій кулак,

9 — так... охоче

Позіхніть і потягніться.

«Нуль» — заплющіть очі.

А учитель і не знає, що усе те означає.

...Біля дошки я стою і у клас моргаю:

— Друзі, любі, підкажіть! Тут Іванко чхає.

Я на дошці й написав швидко одиницю,

бо сигнал «апчхи!» — «один».

Все як і годиться. Та закашляв тут Андрій. (Я аж розгубився:

А якщо Іванко - друг раптом помилився ?)

Витираю я «один» і малюю «двійку».

В нас Андрійко — молодець ! Вірю я Андрійку.

А Іванко знов: «Апчхи!»

(Двійку витираю. Бо Іванко — вірний друг! Я Іванка знаю!)

А Андрій: «Кахи! Кахи!» — кашляє сердито.

(Знать, Іванко вже не друг — порося невмите).

А Іванко знов: «Апчхи!» (Ні, таки друзяка!

А Андрійко  вже не друг — превелика бяка!)

А Андрій: «Кахи! Кахи!» — ну кого тут слухать?

Вже стою і не пишу, лиш розвісив вуха.

Автор:-Тут учитель підійшов і сказав тихенько:

Вчитель:«Вам сьогодні я «апчхи!» ставлю здоровеньке.

Хоча можна і «кахи!» вам поставить, друже,

Бо Андрійко та Іванко простудились дуже.

Гляньте, он Максим-індик вам показує язик.

То і є підказка»...

Отака поразка. 

-То може підказувати треба не так? Давайте пограємо в жартівливу гру . Прошу по одному представнику. Мовчки прочитайте написане на папірці слово і покажіть його жестами, а глядачі спробують відгадати.

Знову лунає мелодія «Єралаш»

-Дубль 5. Підсумок .

 -За час навчання в початковій школі ми вивчили 33 літери українського алфавіту.

  Уч. 2.- Ми перечитали, недочитали, зачитали до дірок 460 художніх книжок.

 Уч. 3. -Загубили 40 поганих звичок,65 ручок, 30 гривень 48 копійок.

  Уч. 4. -Над важкими завданнями „поламали” 12 голів, зламали 17 замків у портфелях і стільки ж замків у спортивних курточках.

 Уч. 5.- На території шкільного подвір’я розбито 1 клумбу і 4 носи,

і висаджено 3 дерева.

- Давайте ж переглянемо ваш фільм.

(Перегляд створеної вчителем презентації « Літопис класу»)

 

-Сьогодні скінчився останній урок,

По школі лунає останній дзвінок.

Сьогодні востаннє 4 наш клас,

І школа чекає у п’ятому нас.

 

-Прощай, прощай, четвертий клас,

Ти замалий уже для нас.

Та ми вернемося не раз

Думками в наш знайомий клас.

 

-До побачення, школо!

На деякий час.

Три місяці літа -

І знову у клас.

(Пісня  Н.Май «Канікули»)

-Поруч з вами всі чотири роки були ваші друзі: шкільні речі, читанка, українська мова, математика, природознавство, і вони підготували вам дуже багато цікавих завдань до нашого святкового уроку, щоб перевірити, чого ж ви навчились.

Ведучий учень.

-Запитання 1 екзамену підготували шкільні речі. За кожну правильну відповідь ви отримаєте приз.(По черзі задаються питання командам)

-Я до нього дуже звик,

Я без нього ні на крок:

Зі мною йде він на урок,

Він для мене залюбки

І ручки носить, і книжки.

Його я дуже бережу,

Хоч добре сніжної пори

На ньому з'їхати з гори. (Портфель)

 

-Довгі палички, кругленькі,

Сині, жовті, червоненькі.

На папері походили,

Кольори свої лишили. (Кольорові олівці)

 

2. Завдання читанки.

-Діти! Читанка пропонує вам відгадати назви тих казок, які склав український народ. Ваше завдання — прослухати уривок казки й відгадати її назву.

 

-Я по засіку метений,

Я на яйцях спечений.

Я від баби втік,

Я від діда втік,

Та й від тебе, зайчику, утечу. (Колобок)

 

-Ішов дід лісом, а за ним бігла собачка.

Та й загубив дід... (Рукавичку)

 

-Я за три копи куплена,

Півбока луплена.

Тупу-тупу ногами,

Сколю тебе рогами.

Ніжками затопчу,

Хвостиком замету. (Коза-Дереза)

 

3.Завдання української мови.

-Хто дужче розсмішить журі колективно складеним твором на вільну тему. (Під веселу мелодію гравці команди дітей  підходять до столу і на папірцях по черзі пишуть твір . Журі зачитує)

1 ХТО?

2 КОЛИ?

3 ДЕ?

4 ЩО РОБИВ?

5 ХТО БАЧИВ?

6 ЩО СКАЗАВ?

Ведуча.- Вже стало традицією на цьому святі  вручати свідоцтва про  початкову освіту. Тожслово надаємо директору школи__________.

 

-Директор у школі – фігура центральна,

Як кажуть в народі – всьому голова!

Директор на місці – то й школа у шані,

І як він скерує – так підуть діла!

 

-А у директора є правая рука ,

Так завуча в народі називають.

Робота в неї зовсім нелегка,

І всі про це у школі знають.

 

-Ви нам для навчання умови створили,

Ремонт капітальний у школі зробили.

Завжди ви звертали велику увагу

На наші екскурсії , свята, розваги.

За те, що були ви уважні до нас,

Вам квіти дарує сьогодні наш клас.

 

  -Чому ж, Учителько, ви посмутніли так?

Сховали сльози, щоб ніхто не бачив?

Ви ж нас терпляче в день  цей  привели,

Шляхи в майбутнє зорями позначили.

-Любі діти! Це останній наш з вами урок.Ви у мене вже 13 випуск. 13 –число непросте. Може тому й шлях наш був нелегким і непростим.Та все позаду. Хочу побажати вам насамперед міцного здоров я і  безмежної віри в себе. Я твердо переконана, що ви  обов язково досягнете в житті того, про що мрієте.

Погляньте, діти, на своїх батьків, їхні очі сяють щастям, а десь у глибині затаїлась тривога, бо попереду ще стільки випробувань! І батьки переживають у кілька разів більше, ніж ви самі .То ж любіть своїх рідних, будьте завжди гідними їх, дайте їм можливість гордитися вами!Зробіть так, щоб передчасні зморшки не лягли на їхні прекрасні обличчя, щоб їхні серця були спокійні за вас!

 

-Ми до батьків сказати хочем слово

І привітати хочем від душі

Подарувати пісню вам чудову

Найкращі прочитати вам вірші.

 

Діти виконують пісню « Планета дитинства»

- Попереду ще класів в нас багато,

 закінчим  їх, і буде все гаразд!

Чого ви зажурились, мами й тата?

Це ж наша юність вже іде до нас!!!

 

-Прийміть наш букет із пошани й любові.

Вклоняємось низько і дякуємо щиро

За ласку і ніжність, за мудрість і віру.

 

-Бо без батьків чого ми в світі варті,

Без маминої ласки і тепла

І без батьківської строгості і жарту,

І без свого родинного тепла.

 

-Ви ж нас, як пташат, в гнізді зростили,

Давали дітям раду, як могли.

І в наших душах сонце засвітили,

І крила для польоту нам дали.

 

-4 роки нас водили вранці,

Несли портфелі наші, ранці,

Із нами ви уроки вчили,

І малювали і лічили.

 

-Писали з нами твори вдома,

І як встигали, невідомо,

При цьому готувати їсти,

Білизну прать, місити тісто.

 

-Нести домашнії турботи,

Ходити на свою роботу,

І залишатися на диво

Красивими і молодими.

 

-Мамо, матусенько, мамочко, ненько,

 Матінко, усміх твій ніжний ловлю.

 Мамонько рідна, моя дорогенька,

 Я над усе тебе в світі люблю!

 

  - Татку, татусеньку, таточку, тату,

 Кращого в світі немає навкруг!

 Татоньку, хочу тебе я обняти –

Ти – мій порадник, заступник і друг!

 

 -Я й до бабусі з любов'ю звертаюсь:

- Бабцю, бабуню, бабусю моя!

 І до бабусиних рук притуляюсь,

 І відчуваю в них лагідність я.

 

 -Я й до дідуся я іду по науку:

 Діду,дідуню, навчи в світі жить!

Він на голівку кладе свою руку,

Голос струмочком сріблястим біжить.

 

  -Ми любим бабцю, діда, маму й тата,

 Ми вам бажаємо здоров’ячка багато,

 Ми хочемо, щоб завжди ви раділи,

 І щоб в житті ніколи не хворіли.

 

  - Хоч часом ми буваємо нечемні,

 І дуже ви хвилюєтесь за нас,

Але у серці знаємо, напевно:

 Ми більше радуємо вас.

 

- Ми вам обіцяємо: учитись, дружити,

 Гарні оцінки додому носити,

Щоб дарувати радість вам,

 Любесеньким нашим батькам.

Учитель: -А зараз ми нагороджуємо  наших мам, за добросовісну допомогу, щиру підтримку, неабияку силу волі. За відчайдушне терпіння, наснагу, витрачене здоров’я. Адже ваші мами весь час допомагали вам, своїм дітям, у навчанні. Ви для нас справжні «Феї мудрості і терпіння» .

 Низький уклін і вам, дорогі наші татусі! Не сумуйте, ми про вас теж не забуваємо й щиро чекаємо вашої підтримки, мудрої поради, допомоги.Ви для нас «Лицарі витримки і терпіння».

 Сьогодні ми хочемо нагородити кожну  сім ю за все, що ви для нас зробили, почесними  відзнаками

А вручать вам ці відзнаки ваші діти.

 

-Сьогодні тривожний і радісний день,

Зібрались ми всі в цьому залі,

Читаємо вірші, співаєм пісень,

Ми зовсім дорослі вже стали.

 

-Не скажеш: «Стiйте роки!

Дитинство, постривай!»

І школi початковiй

Ми скажем «Прощавай!»

 

-Спасибі скажемо усім,

Хто научив любить цей дім,

Ту вулицю, де ми живем,

Все, що Вкраїною зовем.

 

-Тут кожне слово щирiстю зiгрiте,

Вiд серця йде, з самої глибини.

І якось особливо пахнуть квiти

В цей справдi незвичайний день весни.

 

- Є в серцi кожному куточок особливий.

Там спогади живуть про рiдний дiм,

Дитинство безтурботне i щасливе.

І перша вчителька живе в куточку тiм.

 

 -Чумацьким шляхом линуть, линуть роки.

В дитинства край не буде вороття,

Але добра i мужностi уроки —

Вони в душi, вони на все життя!

 

 А тепер слово для вітання дітей має голова батьківського комітету…

 

Ми учні 4 класу, що переходимо до 5, клянемось:

- прибігати до школи на перший урок з очима, що горять від допитливості.

Клянемось! (разом)

- З вовчим апетитом поглинати всі знання і переварювати їх до кінця.

Клянемось! (разом)

- Клянемось підтримувати вогонь любові та поваги до вчителів і адміністрації школи.

Клянемось! (разом)

-Клянемось з гідністю донести високе звання ”Учень школи” до закінчення навчання!

Клянемось! Клянемось! Клянемось! (разом)

 

-Ми повернемося  скоро,

Щоб зібратись дружнім колом.

Школо, ми з тобою не прощаємось,

Назавжди не покидаємо тебе.

Просто скажем: “ Школо, до побачення,

Здрастуй, літо золоте!”

Звучить прощальний вальс.

Ведуча. На цьому наш останній спільний урок закінчено.

На все добре. Дякуємо за увагу!

Слово останньому дзвонику

 

docx
Додано
4 квітня 2018
Переглядів
1869
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку