Сценарй до дня Миру "Мир "

Про матеріал
21 вересня 2018 року у всьому світі традиційно відзначають Міжнародний День Миру. Тема свята цього року звучить так – "Право на мир: 70 років Загальної декларації прав людини". Що це за свято і як його будуть відзначати в Україні – далі в матеріалі.
Перегляд файлу

Виховний захід до дня миру…

 

Ведучий:   21 вересня – світ відзначає Міжнародний День Миру. Для дуже багатьох  людей у сучасному світі мир – це не більш ніж казкова мрія. Люди живуть у кайданах: мається на увазі в атмосфері страху.

Ведучий:   Раніше для нас, українців, мир – це була повсякденна реальність. На вулицях нашої неньки – України було спокійно, всі діти ходили до школи, посміхалися. Але відбулися різкі зміни, підкралося горе… На Україну напав ворог. І нам, українцям, як ніколи, потрібно усіма силами боротися за мир щоб нам завжди світило тепле, ясне сонечко, щоб небо було завжди чисте та голубе, щоб завжди були посмішки на обличчях у людей.

Ведучий:   25 років тому у світі проголосили Міжнародний День Миру, як день загального припинення вогню і відмови від насильства. Цей день покликаний змусити людей не тільки задуматися про мир, але і зробити щось заради нього.

Ведучий:   От і сьогоднішній день у нас присвячений цій темі. Скільки пісень, оповідань, віршів складено про дружбу, дитинство і про таке прекрасне слово МИР.

Ведучий:   А почнемо ми наш виховний захід з Державного Гімну України, який є один з головних державних символів України.

Гімн України

 

Ведучий:   Діти, а який це птах до нас прилетів?..  Білий голуб – птах Миру, символ Миру.  

Ведучий:   Чому цей світ такий жорстокий?

Навіщо нам ота війна?

Страждають діти, гинуть люди,

А скільки знищено майна! 

Ведучий:  

Вічна пам'ять

Тим, хто загинув!!!

Вічна слава

Тим, хто живий!!!

Ведучий:   Сьогодні не можна згадати про 22 вересня, - День партизанської слави. З почуттям безмежної подяки й любові  віддти данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі – усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками.

Ведучий:   Найважчі та найжорстокіші випробування випали на долю нашого народу у роки Другої світової війни. Мільйони українців пройшли крізь це пекло і не скорилися. Велику допомогу надали підпільники області партизанським загонам і з’єднанням, постачали їх зброєю, продуктами харчування, одягом, взуттям, медикаментами, допомагали розвідкою.

 

Ведучий:  І знов біля братської тихо стою,

І спогад приходить, мов тихе зітхання.

Пливе, наче вічність, здобута в бою,

Хвилина мовчання.

Натягнуті нерви, немов тятива,

Пронизує пам'ять скорбота прощання,

І сумно згасає і тяжко сплива

Хвилина мовчання.

І подвиги мужні, і дружнє плече,

І роки надій, перемог, сподівання.

І серце сльозою нараз опече

Хвилина мовчання. 

3.Ми, діти, як барвисті квіти,

Нехай пролунає над світом:

-Мир для планети!

-Щастя всім дітям!

-Смерть війні!

-Не хочемо руїн!

-Миру бажаємо людям усім!

 

Флешмоб

 

Ведучий:  Сьогодні ми проведемо акцію «Голуб миру». Ми почепимо на карті України символічних голубів, які принесуть мир та спокій нашій Батьківщині, припинять кровопролиття та страждання тисячі українців. Нехай ці голубки повернуть додому батьків, синів, чоловіків та братів, щоб спокій запанував у душах та серцях людей.

 

Діди чіпляють голубів миру.

 

Ведучий:  .   Діти, шануйте і любіть свою  прекрасну, рідну неньку-Україну, шануйте славні традиції, звичаї нашого народу, пам’ятайте завжди і скрізь, що ви – діти козацького роду, онуки славних пращурів великих, що не корились ні мечу, ні кулеметному вогню, а свято вірили у світле майбутнє своєї держави.

 

 

Виконують гімн України

docx
Додано
27 січня 2019
Переглядів
3187
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку