Що таке портфоліо педагога

Про матеріал
Презентація про те, що таке портфоліо педагога, як його створити, та що додати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологія електронного портфоліо, блога як засіб самореалізації та саморозвитку особистості педагога. Яковець Н. Я.

Номер слайду 2

Портфоліо – (від італ. Portafoglio — «портфель») — збірка виконаних робіт та напрацювань певної особи.

Номер слайду 3

Вчителю його професійне портфоліо потрібне для того, аби:

Номер слайду 4

Види портфоліо:

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Що додати в портфоліо?

Номер слайду 7

1. Загальні відомості про педагога. Це може бути інформація про освіту, професійну діяльність, вчене звання та ступінь, підвищення кваліфікації, нагороди тощо. Важливо! Не публікуйте в онлайновому портфоліо (на сайті, блозі) особистий номер телефону, дату народження, інформацію про дітей та іншу інформацію, яка не стосується вашої професійної діяльності, адже цю інформацію можуть використати в своїх цілях зловмисники!

Номер слайду 8

2. Результати педагогічної діяльності, що відображають динаміку росту результатів діяльності за останні 3 – 5 років. Зазвичай цей розділ включає самоаналіз педагогічної діяльності, результати контрольних зрізів з предмету, динаміку навченості учнів з предмету за 3 – 5 років, результати складання ЗНО (ДПА), наявність переможців інтелектуальних змагань за 3 – 5 років, наявність переможців олімпіад різних рівнів за 3 – 5 років, наявність медалістів за 3 – 5 років, наявність учнів, які вступили у вищі навчальні заклади з предмету. Інформація в цьому розділі представляється у вигляді графіків, таблиць, інфографіки тощо.

Номер слайду 9

3. Науково-методична діяльність Наповнення цього розділу може бути дуже різним: інформація про використання вчителем сучасних освітніх технологій та обґрунтування їх вибору; засоби педагогічної діагностики; використання інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі; роботу в методичних об’єднаннях; участь у конкурсах та інших заходах; організацію та проведення семінарів, круглих столів, майстер-класів; проведення наукових досліджень та розробку авторських програм.

Номер слайду 10

4. Позаурочна діяльність. Це може бути інформація про проведені позакласні заходи, програми гуртків та факультативів, інформація про творчі роботи учнів, а також вечори, КВК, конкурси та інше

Номер слайду 11

5. Класне керівництво. Якщо ви є класним керівником, то до портфоліо варто додати аналіз успішності учнів; інформацію про участь учнів класу в шкільних заходах, соціальних проектах, творчих колективах; інформацію про наявність правопорушень в учнів школи чи їх відсутність, а також відомості про роботу з батьками.

Номер слайду 12

6. Навчально-матеріальна база. Сьогодні не всі педагоги формують цей розділ, проте більшість фахівців рекомендують його наповнювати інформацією про обладнання, яке є в кабінеті, навчальне відео, педагогічні програмні засоби, методичні посібники, дидактичні матеріали, таблиці, карти, портрети тощо.

Номер слайду 13

Як створити електронне портфоліо?

Номер слайду 14

Оптимальний варіант – це створити сайт (блог) та поступово наповнювати його усією необхідною інформацією. Так ви не лише створите портфоліо, наприклад, для успішної атестації, але й зможете презентувати себе з найкращого боку, заявите про себе як про високопрофесійного фахівця, організуєте онлайнове спілкування з батьками ваших учнів, колегами, однодумцями, створите майданчик для впровадження елементів дистанційного навчання тощо.

Номер слайду 15

На якому ресурсі створити сайт-портфоліо вчителя?

Номер слайду 16

Thanks for attention!

pptx
Додано
7 лютого 2021
Переглядів
875
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку