Шкільна форма як найзручніший варіант одягу для навчання.

Про матеріал

На офіційному сайті президента зареєстрували петицію з вимогою скасувати указ про шкільну форму. Автори петиції вимагають надати право школам і батькам самостійно вирішувати питання одягу учнів.

Перегляд файлу

Шкільна форма

як найзручніший варіант одягу для навчання.

 

 

На офіційному сайті президента зареєстрували петицію з вимогою скасувати указ про шкільну форму. Автори петиції вимагають надати право школам і батькам самостійно вирішувати питання одягу учнів.

Суворо за регламентом одягаються не всі діти. Дівчата можуть ходити до школи у чорних брюках некласичного крою та светрі. У класичному одязі ходять одиниці. Найбільше незадоволення серед дівчат. Мовляв, так вони не можуть виразити свою індивідуальність. Класичний одяг називають незручним. Це головна претензія дітей. Є пропозиції залишити форму, але змінити стиль: нехай обов'язковими для всіх будуть джинси та однакові сорочки чи светри. Інші учні кажуть, що форма дисциплінує, урівнює всіх між собою, не кидається у вічі соціальний статус родини. Вона привчає з дитинства до ділового стилю. Та й не треба ламати голову, що вдягти: форма завжди напоготовы. Це доцільна аргументація. Бо виражати свою індивідуальність в школі діти мають через знання, власні думки, ідеї, розвиток – для цього вони сюди ходять.

 

Для хлопчиків шкільна форма являє собою класичний чоловічий костюм. Залежно від школи, він може складатися як з двох предметів, тобто брюки і піджак, так і з трьох, це штани, жилетка і піджак. Сорочка для чоловічого варіанта шкільної форми передбачається білою, хоча багато шкіл роблять відступ від класичної форми для школярів і дозволяють своїм учням однотонні сорочки різних кольорів.

Для дівчаток шкільна форма, в залежності від школи, представляє собою різні варіанти комплектації речей. Це може бути сарафан і сорочка, сукня і сорочка, спідниця та піджак, спідниця, жакет і піджак, брюки і піджак. Деякі школи допускають варіації на тему шкільної форми для дівчаток, дозволяючи в холодну пору року носити дівчаткам костюми з брюками, а не спідницями, що цілком виправдано, з огляду на температуру за вікном у зимову пору року. 

doc
Додано
4 серпня 2018
Переглядів
697
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку