Зимові ігри для дітей під час прогулянки.

Про матеріал

Зима дає можливість пограти в такі ігри, якими зайнятися в інший час року буває проблематично. Дійсно, замініть сніжки камінням, і що одержите? Правильно - травмпункт. Так що поспішайте використовувати унікальні можливості сніжного царства.

Перегляд файлу

Зимові ігри для дітей

У кожного з нас є улюблена пора року. Багатьом нравиться тепле літо, комусь більше до вподоби весна, тому що все навколо розпускається і зацвітає. Хтось віддає перевагу осіні - мало що зрівняється за красою із золотим листопадом. А ось зиму, як правило, люблять тільки діти, тому що можна кататися з гірки на санчатах і отримувати новорічні подарунки. Дорослі з жахом чекають наближення зими, але, як на зло, вона така довга, що, здається, їй не буде кінця … Взимку хочеться сидіти вдома під м’яким пледом і читати улюблену книжку. На міських вулицях брудна в’язка “каша”, пронизуючий вітер і сніг, який намагається потрапити за пазуху …

Зима дає можливість пограти в такі ігри, якими зайнятися в інший час року буває проблематично. Дійсно, замініть сніжки камінням, і що одержите? Правильно - травмпункт. Так що поспішайте використовувати унікальні можливості сніжного царства.

Лиса і гуси

Для гри знадобляться як мінімум чотири гравця і відкрита місцевість з недоторканим снігом. Витопчіте в снігу велике коло і дві перетинаються в середині кола лінії. У місці перетину ліній відзначте невеликий острівець безпеки. Фігура має виглядати таким чином: ®. Виберіть дитини на роль лисиці, всі інші гравці - гуси. Лиса переслідує гусей і намагається спіймати одного з них. Всі гравці повинні бігати тільки по стежками, а гусей не можна ловити, якщо вони перебувають на острівці безпеки. Як тільки лисиця ловит гусака, він стає новою лісой.

Снігові цеглини

Наповніть форму для випічки хліба снігом. (Якщо сніг пухнастий, перш ніж накладати його у форму, трохи сбризніте його водою.) Переверніть форму і злегка постукайте по дну, щоб звільнити цеглу. Побудуйте з снігу фортецю. Цеглини, покладені один на одного, утворюють стійку структуру. Під час укладання підсипати сніг в щілини між цеглою.

Масло (з санки)

Обирають двох водять. Одного садять на санки - «масло», а інший возит його. Інші гравці намагаються «покуштувати масла», тобто осаліть сидить на санчатах. Возніца захищає «масло» і теж може саліть грають. Кого він осаліт, той стає «маслом», а той, хто був «маслом», возить його.
Вказівки до проведення гри: грають на просторої майданчику, де можна маневрувати з санчатах. У грі беруть участь старші дошкільнят та молодші школярі. Число учасників - від 5 до 10 чоловік. Гра продовжується до тих пір, поки що викликає інтерес.

Ліпимо з снігу

У цій грі важливо не обмежуватися ліпленням традиційного сніговика, адже з снігу, як і з пластиліну можна створювати найрізноманітніші і неймовірні скульптурки та картини. Ця гра познайомить дитини з формами та розмірами предметів.
Можна виліпити гусениці, черепаху, їжачка з яблуками на голки і інших усіляких зверушек з використанням куль різного розміру. Для прикраси прихопити з дому старі гудзики, горіхи, горох, кругляшкі морквини, квасоля і бусинки. Також можна використовувати і підручні лісові матеріали, наприклад, жолуді, палички і шматочки деревної кори. З усього цього можна викласти веселі картинки - вони дуже обрадує Вашого малюка!

Ігри з фарбами

Зліпити з снігу кульку і запропонуйте малюку його розфарбувати. Звичайно, перед цим потрібно не забути приготувати баночки з різнокольоровими фарбами, розведіть їх водою і поливайте їх зверху. Потім розріжте його лопаточкой і покажіть дитині, як фарба проникає в сніг. Також зверніть увагу крохи на те, що густа фарба фарбує повільніше, ніж добре розведена. Зліпити з снігу свинки і запропонуйте дитині гарненько її забруднити. Можете самі взяти участь в цій грі. Вона дуже розвеселити вашого малюка.
Також можна взяти на озброєння пляшечки з фарбами і розпилювача, наповнити їх різнобарвної водою і намалювати для малюка что-нибудь занимательное. Пізніше можна намалювати контур малюнка з недостающее деталлю і запропонувати її дорісовать, а потім повністю розфарбувати картинку.

 

 

docx
Додано
5 серпня 2018
Переглядів
586
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку