"Штучний масаж серця" . Презентація

Про матеріал
Презентація до уроку із Захисту Вітчизни (курс дівчата) до теми "Штучний масаж серця та види масажу одним або кількома реаніматорами"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Призентацію підготувала вчитель ЗВ (дівчата)Смолінське НВОМаджр В. Д. Штучний масаж серця одним реаніматором. Штучне дихання різними методами одним реаніматором. Одночасне проведення штучного масажу серця та штучного дихання двома-трьома реаніматорами.

Номер слайду 2

Штучний масаж серця. Види масажу поділяються на: Прямий — масаж, який здійснюється безпосередньо на серце, при цьому робиться відповідний розріз грудної клітки(торакотомія). Подібну операцію проводять тільки медики. Непрямий — здійснюється шляхом ритмічного здавлювання грудної клітки. Саме такий непрямий масаж серця є першою допомогою у багатьох випадках.

Номер слайду 3

Для того, щоб непрямий масаж серця провести правильно і успішно, необхідна наявність наступних умов:людина повинна лежати на спині, на твердій поверхні, в іншому випадку через ефект пружини масаж серця буде неефективний;руки необхідно прикладати до нижньої третини грудної клітки, там розташовуються головні м'язові органи серця - шлуночки;натискати треба не всією поверхнею долоні, а лише тієї, яка розташована ближче до зап'ястя. Кисть другої руки розташовується зверху, для того, щоб підсилити тиск;натискати необхідно швидким поштовхоподібним рухом. Після кожного такого поштовху руки необхідно прибрати, для того, щоб грудна клітка змогла розправитися безперешкодно. Саме в цей час серце заповнюється венозною кров'ю;сила прикладання обох рук та маси тіла у людини, що проводить непрямий масаж серця, до грудної клітки дорослої людини, повинна зміщувати грудну клітку на чотири або шість сантиметрів, не більше;людина, яка робить непрямий масаж серця повинна знаходитися набагато вище хворого, для того, щоб упиратися обома прямими руками. Якщо необхідно зробити непрямий масаж серця у маленької дитини, можна використовувати одну руку. У новонароджених дітей масаж проводиться одним пальцем;непрямий масаж серця повинен забезпечити близько 60 серцевих скорочень на хвилину, при цьому треба враховувати, що її буде витрачено і на штучне дихання.

Номер слайду 4

Штучне дихання. Перш ніж приступати до проведення штучного дихання Якщо дихання не відновлюється, його стараються відновити аж до появи реальних ознак біологічної смерті. Звільнити постраждалого від тісного одягу Очистити порожнину рота від слизу, ґрунту Якщо у постраждалого щільно стиснуті щелепи, їх необхідно розімкнути силою У випадку западання язика, потрібно висунути вперед нижню щелепу Штучне дихання проводять терпляче і спокійно протягом тривалого часу, до появи нормального дихання

Номер слайду 5

МЕТОДИ ШТУЧНОГО ДИХАННЯ «Рот до рота» або «Рот до носа»Метод Лаборда . Метод Сильвестра Метод Шеффера . Метод Каллістова

Номер слайду 6

Одночасне проведення штучного масажу серця та штучного дихання. Якщо Ви не проходили навчання з надання першої медичної допомоги, то одразу починайте зовнішню компресію грудної клітки з частотою не менше, ніж 100 разів на хвилину. Проводити рятувальне дихання не слід. Якщо Ви добре треновані та впевнені в собі, починайте з зовнішньої компресії грудної клітки 30 разів, потім перевіряйте пульс та робіть штучне дихання. Якщо Ви отримували тренінг з надання першої медичної допомоги вже давно та не є впевненими в своїх можливостях, просто робіть компресію грудної клітки з частотою 100 разів на хвилину.

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту, Основи медичних знань) 10 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
11 серпня 2019
Переглядів
8034
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку