Сила струму. Одиниця сили струму. Амперметр.

Про матеріал
Сила струму. Одиниця сили струму. Амперметр. Урок вивчення нового матеріалу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сила струму. Одиниця сили струму. Амперметр. Тарас Гайворонський

Номер слайду 2

Актуалізація опорних знань.1. Що таке електричний струм?2. Сформулюйте умови виникнення та існування електричного струму.3. Які речовини відносять до провідників, діелектриків, напівпровідників?4. Що називається джерелом електричного струму?5. Ще древнім римлянам було відомо, що морські скати мають дивовижну здатність влучати на відстані в дрібних риб, крабів та восьминогів. Вони, випадково пропливаючи біля ската, раптом починали конвульсивно тіпатися й одразу завмирали. Яким чином скат уколював свої жертви?

Номер слайду 3

Сила струму. Сила струму - це фізична величина, що характеризує електричний струм і чисельно дорівнює заряду, який проходить через поперечний переріз провідника за одиницю часу. Силу струму позначають символом I та визначають за формулою:де q - електричний заряд, що пройшов через провідник за час t.

Номер слайду 4

Одиниця сили струму. Одиниця сили струму в СІ - ампер:[ I ] = 1 A. Ця одиниця названа на честь французького вченого Андре- Марі Ампера. Ампер - одна з основних одиниць СІ. Крім ампера на практиці часто застосовують кратні йчастинні одиниці сили струму:1 м. А = 0,001 А1 мк. А = 0,000001 А1 к. А = 1000 А

Номер слайду 5

Означення одиниці електричного заряду. Знаючи одиницю сили струму, легко одержати означення одиниці електричного заряду в СІ. Оскільки. Отже: 1 Кл = 1 А · 1с1 Кл - це заряд, який проходить через поперечний переріз провідника за 1 спри силі струму в провіднику 1 А.

Номер слайду 6

Вимірювання сили струму. Для вимірювання сили струму в колі використовують прилад - амперметр. Амперметр вмикають в коло послідовно

Номер слайду 7

Перевір в онлайн лабораторіїСкладіть електричне коло в онлайн лабораторії, визначить силу струму на кожній ділянці кола, порівняйте значення

Номер слайду 8

Вчимося розв’язувати задачі. Задача 1. Який струм тече через амперметри, зображені на рисунках. Запишіть показання приладів.

Номер слайду 9

Задача 3. Автомобільний акумулятор був поставлений на зарядку. Який заряд пройшов через аккумулятор за 8 год за сили струму 5 А?Задача 4. Скільки електронів щосекунди проходить через переріз провідник, уякому тече струм 0,32 А?Задача 2. У якому випадку на рисунку амперметр правильно підключено для вимірювання сили струму через лампочку?

Номер слайду 10

Запитання на закріплення вивченого.1. Що називають силою струму2. Позначення та одиниці вимірювання сили струму.3. Як називають прилад для вимірювання сили струму?4. Як включають амперметр в коло?5. Визначте ціну поділки шкали амперметра, верхню та нижню межу вимірювань (див. рис.).

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Вивчити параграф 27; виконати вправу 27 (2, 4, 5*)

pptx
Пов’язані теми
Фізика, 8 клас, Презентації
До підручника
Фізика 8 клас (Бар’яхтар В. Г., Божинова Ф. Я., Довгий С. О., Кі-рюхіна О.О. (за ред. Бар’яхтар В. Г., Довгого С.О.))
До уроку
§ 27. Сила струму. Одиниця сили струму. Амперметр
Додано
21 лютого
Переглядів
86
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку