Стаття в газету «Сонечко» - для дітей, а літо – для відпочинку"

Про матеріал

«Сонечко» - для дітей, а літо – для відпочинку.

Ми йдемо щасливі, ми йдемо веселі,

сонечко привітне нам киває вслід.

Літній табір кличе у свої оселі

діток галасливих на смачний обід.

Крізь ліси зелені, вікові діброви

дружно ми крокуєм, пізнаємо світ.

Лащаться в долоні квіти кольорові,

дятел на осиці стукотить: «Привіт!»

Ми йдемо бадьорі, сповнені надії,

настрій підіймають табірні пісні.

Збудуться бажання й заповітні мрії,

виграють веселки барви чарівні.

То ж ходімо з нами, хлопчики й дівчатка,

любить літній табір щебет дітлашні.

Цю простеньку пісню почнемо з початку,

щоб завжди лунали в таборі пісні!

На таких веселих нотках протягом двох тижнів розпочинався ранок у пришкільному таборі відпочинку з денним перебуванням «Сонечко» у здобувачів освітніх послуг Голубівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів. Дуже різноманітна та насичена подіями, цікавими заходами була програма табору. Відкривали табір святково-розважальною програмою під назвою «Весь світ у долонях дитини» та флешмоб танцем для всіх активних «Моє щасливе дитинство»,провели майстер-клас "У серці кожного із нас – живе любов до України", метою якого є виховання свідомого громадянина, патріота, формування у здобувачів потреби та уміння жити в громадському суспільстві. Діти із задоволенням пригадували державні символи України, а також малювали фарбами.

У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі. Тому хочеться подякувати директору школи Марченко Надії Григорівні та педагогічному колективу школи за змістовні та повчальні заходи: спортивні змагання «Ми діти козацького роду», де діти показали свої неабиякі здібності.

Дуже вдалим був табірний день українського віночка та бантика. Вихованці гарно провели час на природі. Співали пісні і плели віночки з польових квітів, відпочивали душею. А в кінці дня – традиційний майстер-клас на кращий вінок та бантик. Справжнім задоволенням для дітлахів став фестиваль талантів «Я умію…», де вихованці навчилися із серветок виготовляти квіти та метелики. Оскільки чудово сервірований стіл – це не тільки вишуканий фарфор і столові прибори, але й оригінально складені серветки. Це дуже захоплююче заняття. День був насичений цікавими подіями, корисною інформацією та яскравими емоціями, тому для всіх він промайнув весело та швидко.

Не можна не відмітити і День здоров'я англійською мовою, де вони розширили свої знання про традиції харчування в Англії та США, перевірили наскільки здоровий спосіб життя вони ведуть, вчилися виробляти для здоров'я корисні звички, грали в рольову гру «Візит до лікаря», працювали над міні-проектом «Здоровий спосіб життя» і при цьому весь час намагалися говорити англійською мовою.
Крім того, діти грали в ігри, які допомогли їм стати єдиною дружньою командою. Всі заходи сприяли розвитку критичного мислення, уваги, креативності, вміння працювати в групах, розширенню соціокультурної компетентності, вихованню ціннісного ставлення до власного здоров'я. Знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі, а відмінне здоров'я – його запорука.

Суперовою видалася екскурсія до Національного парку «Межигір'я» та «Макдональдс». Дітлахи з цікавістю розглядали казкові володіння, які заворожують мальовничими видами. Було дуже весело. А відвідавши «Макдональдс» всі з апетитом поласували смачним морозивом та фруктовим соком. Просто супер!

Хвилька берег підмиває, поплавок на воді грає. Що може бути кращим за рибалку?
Діти з нетерпінням чекали день рибака. Дякуючи директору ПТМП «Внєштранс» був організований похід до ставка. Крокуючи рідним селом, милуючись краєвидами педагог-екскурсовод розповідав дітям про Голубівські ставки, а їх у нас не мало, та їх історію. Дуже полюбляють це заняття вихованці. Отримавши море емоцій, позитиву і гарного настрою всі спостерігали за природою на ставку, в цю пору було дуже тихо, відразу видно, де хлюпає риба, і навколо теж стояла дивовижна тиша, тільки жаби «тріщали» в очереті. Починала клювати риба… Це найкращий вид активного відпочинку. Діти були задоволені риболовлею і мабуть зрозуміли сенс рибалки – це і милування мальовничою природою рідного краю, і спортивний азарт і взаємодопомога один одному. Чудовий був день!

Вже стало доброю традицією для здобувачів мандрувати стежками рідного краю. В черговий раз вихованці здійснили велоекскурсію до «Густині через Гать» та за маршрутом Голубівка – Полонки – Ладан. Особливістю її стало те, що до дитячого загону приєднався священик Анатолій – настоятель Свято-Іоанна Златоустівського храму. За всіх дітей і мир в Україні дитячими вустами був відслужений молебень в підземному храмі. Діти відвідали Свято-Михайлівську церкву – унікальну історико-архітектурну пам'ятку кінця 18 століття та цілюще джерело Божої Матері і Архангела Михаїла де посмакували кришталево-чистої цілющої води. А далі шлях проліг до Ладанського Свято-Покровського монастиря. Діти під час поїздки духовно збагатилися відвідавши святині нашого краю.

Відвідали наші діти і Ладанський завод «ПОЖМАШИНА». Їх радо зустрічали на своєму обійсті. Розповідали юним підопічним про нову техніку, демонструючи її. Дозволяли бажаючим посидіти за кермом. Для хлопчаків це було чимось надзвичайним.

Не менш захоплюючим була екскурсія на друкарню «Вольф» міста Прилуки. Найбільше зацікавило те, як працюють верстати та різне обладнання. Діти із задоволенням спостерігали як із чотирьох базових кольорів на папері з'являється багатотисячна кольорова гама. Здобувачі освітніх послуг на власні очі побачили як виготовляються брошури, листівки, картонні коробки, пакети, календарі, журнали та багато іншої продукції.
Найприємнішим моментом екскурсії стало вручення подарунків. Кожен отримав календар, блокнот, листівки, пакет, папку. Радості та вдячності не було меж. Ми всі щиро вдячні працівникам друкарні.

Також діти відвідали Боулінг-клубу. Задоволені та веселі подорожували зеленими вулицями міста і ділилися враженнями.

Літо – це квітуча пора. І в нашому таборі проводився день фітотерапії, а саме збір та заготівля лікарських рослин. Був організований тренінг «Мистецтво приготування танцюючого чаю». Всі були у захваті.

У стінах пришкільного табору відбувся День козака, День дитячої творчості, День сміху, сміхогалерея «Плюс і мінус» та конкурс «Валіза жартів» включали безліч конкурсів, серед яких дітям дуже сподобались: «Картинки вище даху», «Ситий сусід», «Дотепні перекладачі».
Також була організована акція акторських здібностей «Подаруй усмішку другу». Вихованці демонстрували інсценівки усмішок. А також грали у веселі ігри, декламували гуморески, співали пісні та багато іншого, що піднімало настрій усім. Діти отримали безліч гарних емоцій.

Та вражаючим і пам'ятним було закриття табору. «Залишаю вам на згадку» - скарбничка відгуків та побажань про життя в «Сонечку».

І під сам кінець провели конкурсно-розважальну програму «Міс та Містер табору – 2018». Емоції переповнювали! І як завжди – на закінчення наша улюблена табірна пісня.

Ось таке воно веселе, цікаве, наповнене щастям життя вирувало в нашому Голубівському пришкільному закладі.

Дуже хочеться, щоб наші вихованці щохвилини, щодня були радісними та щасливими. Адже дитинство – це пора сподівань та здійснення мрій, а літо – це пора для відпочинку.

Директор табору: Кондратенко С.П.

Перегляд файлу

«Сонечко» -  для дітей, а літо – для відпочинку.

Ми йдемо щасливі, ми йдемо веселі,

                                           сонечко привітне нам киває вслід.

                                           Літній табір кличе у свої оселі

                                           діток галасливих на смачний обід.

                                           Крізь ліси зелені, вікові діброви

                                           дружно ми крокуєм, пізнаємо світ.

                                           Лащаться в долоні квіти кольорові,

дятел на осиці стукотить: «Привіт!»

                                            Ми йдемо бадьорі, сповнені надії,

                                            настрій підіймають табірні пісні.

Збудуться бажання й заповітні мрії,

                                            виграють веселки барви чарівні.

         То ж ходімо з нами, хлопчики й дівчатка,

любить літній табір щебет дітлашні.

         Цю простеньку пісню почнемо з початку,

                                           щоб завжди лунали в таборі пісні!

       На таких веселих нотках протягом двох тижнів розпочинався ранок у пришкільному таборі відпочинку з денним перебуванням «Сонечко» у здобувачів освітніх послуг Голубівської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів.  Дуже різноманітна та насичена подіями, цікавими заходами була програма табору. Відкривали табір святково-розважальною програмою під назвою «Весь світ у долонях дитини» та флешмоб танцем для всіх активних «Моє щасливе дитинство»,провели майстер-клас "У серці кожного із нас – живе любов до України", метою якого є виховання свідомого громадянина, патріота, формування у здобувачів потреби та уміння жити в громадському суспільстві. Діти із задоволенням пригадували державні символи України, а також малювали фарбами. 

       У малечі не повинно бути нещасливого дитинства, і за це маємо відповідати ми, дорослі. Тому хочеться подякувати директору школи Марченко Надії Григорівні та педагогічному колективу школи за змістовні та повчальні заходи: спортивні змагання «Ми діти козацького роду»,  де діти показали свої неабиякі здібності.

      Дуже вдалим був табірний день українського віночка та бантика. Вихованці гарно провели час на природі. Співали пісні і плели віночки з польових квітів, відпочивали душею. А в кінці дня – традиційний майстер-клас на кращий вінок та бантик. Справжнім задоволенням для дітлахів став фестиваль талантів «Я умію…», де вихованці навчилися із серветок виготовляти квіти та метелики. Оскільки чудово сервірований стіл – це не тільки вишуканий фарфор і столові прибори, але й оригінально складені серветки. Це дуже захоплююче заняття. День був насичений цікавими подіями, корисною інформацією та яскравими емоціями, тому для всіх він промайнув весело та швидко.

     Не можна не відмітити і День здоров’я англійською мовою, де вони розширили свої знання про традиції харчування в Англії та США, перевірили наскільки здоровий спосіб життя вони ведуть, вчилися виробляти для здоров’я корисні звички, грали в рольову гру «Візит до лікаря», працювали над міні-проектом «Здоровий спосіб життя» і при цьому весь час намагалися говорити англійською мовою.
Крім того, діти грали в ігри, які допомогли їм стати єдиною дружньою командою. Всі заходи сприяли розвитку критичного мислення, уваги, креативності, вміння працювати в групах, розширенню соціокультурної компетентності, вихованню ціннісного ставлення до власного здоров’я. Знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі, а відмінне здоров’я – його запорука.

      Суперовою видалася екскурсія до Національного парку «Межигір’я»  та «Макдональдс». Дітлахи з цікавістю розглядали  казкові володіння, які заворожують мальовничими видами. Було дуже весело. А відвідавши  «Макдональдс» всі з апетитом поласували смачним морозивом та фруктовим соком. Просто супер!

      Хвилька берег підмиває, поплавок на воді грає. Що може бути кращим за рибалку?
Діти з нетерпінням чекали день рибака. Дякуючи директору ПТМП «Внєштранс»  був організований похід до ставка. Крокуючи рідним селом, милуючись краєвидами педагог-екскурсовод розповідав дітям про Голубівські ставки, а їх у нас не мало, та їх історію.  Дуже полюбляють це заняття  вихованці. Отримавши море емоцій, позитиву і гарного настрою всі спостерігали за природою на ставку, в цю пору було дуже тихо, відразу видно, де хлюпає риба, і навколо теж стояла дивовижна тиша, тільки жаби «тріщали» в очереті. Починала клювати риба… Це найкращий вид активного відпочинку. Діти були задоволені риболовлею і мабуть зрозуміли сенс рибалки – це і милування мальовничою природою рідного краю, і спортивний азарт і взаємодопомога один одному. Чудовий був день!

       Вже стало доброю традицією для здобувачів  мандрувати стежками рідного краю. В черговий раз вихованці здійснили велоекскурсію до «Густині через Гать» та за маршрутом Голубівка – Полонки – Ладан. Особливістю її стало те, що до дитячого загону приєднався священик Анатолій – настоятель Свято-Іоанна Златоустівського храму. За всіх дітей і мир в Україні дитячими вустами був відслужений молебень в підземному храмі. Діти відвідали Свято-Михайлівську церкву – унікальну історико-архітектурну пам’ятку кінця 18 століття та цілюще джерело Божої Матері і Архангела Михаїла де посмакували кришталево-чистої цілющої води. А далі шлях проліг до Ладанського Свято-Покровського монастиря. Діти під час поїздки духовно збагатилися відвідавши святині нашого краю.

       Відвідали наші діти і Ладанський завод «ПОЖМАШИНА».  Їх радо зустрічали на своєму обійсті. Розповідали юним підопічним про нову техніку, демонструючи її. Дозволяли бажаючим посидіти за кермом. Для хлопчаків це було чимось надзвичайним.

       Не менш захоплюючим була екскурсія  на друкарню «Вольф» міста Прилуки. Найбільше зацікавило те, як працюють верстати та різне обладнання. Діти із задоволенням спостерігали як із чотирьох базових кольорів на папері з’являється багатотисячна кольорова гама. Здобувачі освітніх послуг на власні очі побачили як виготовляються брошури, листівки, картонні коробки, пакети, календарі, журнали та багато іншої продукції.
Найприємнішим моментом екскурсії стало вручення подарунків. Кожен отримав календар, блокнот, листівки, пакет, папку. Радості та вдячності не було меж. Ми всі щиро вдячні працівникам друкарні.

Також діти відвідали Боулінг-клубу. Задоволені та веселі подорожували зеленими вулицями міста і ділилися враженнями.

      Літо – це квітуча пора. І в нашому таборі проводився день фітотерапії, а саме збір та заготівля лікарських рослин. Був організований тренінг «Мистецтво приготування танцюючого чаю». Всі були у захваті.

       У стінах пришкільного табору відбувся День козака, День дитячої творчості, День сміху, сміхогалерея «Плюс і мінус» та конкурс «Валіза жартів» включали безліч конкурсів, серед яких дітям дуже сподобались: «Картинки вище даху», «Ситий сусід», «Дотепні перекладачі».
Також була організована акція акторських здібностей «Подаруй усмішку другу». Вихованці демонстрували інсценівки усмішок. А також грали у веселі ігри, декламували гуморески, співали пісні та багато іншого, що піднімало настрій усім. Діти отримали безліч гарних емоцій.

   Та вражаючим і пам’ятним було закриття табору. «Залишаю вам на згадку» - скарбничка відгуків та побажань про життя в «Сонечку».

       І під сам кінець провели конкурсно-розважальну програму «Міс та Містер табору – 2018». Емоції переповнювали! І як завжди – на закінчення наша улюблена табірна пісня.

      Ось таке воно веселе, цікаве, наповнене щастям життя вирувало в нашому Голубівському пришкільному закладі.

      Дуже хочеться, щоб наші вихованці щохвилини, щодня були радісними та щасливими. Адже дитинство – це пора сподівань та здійснення мрій, а літо – це пора для відпочинку.

 

Директор табору:  Кондратенко С.П.

 

 

 

 

 

docx
Додано
14 липня 2018
Переглядів
1432
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку