STEAM-урок з інформатики

Про матеріал
Презентація для уроку з інформатики з використанням Excel таблиць розроблена з метою введення учнів у основні аспекти роботи з електронними таблицями та їх застосування в STEM-освіті. У презентації висвітлено основні поняття та можливості Excel, такі як створення таблиць, редагування даних, використання формул та функцій для обчислень, форматування даних, створення графіків та діаграм.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стовпчасті та секторні діаграми, їх об’єкти і властивості5 КЛАС

Номер слайду 2

Ти дізнаєшся:

Номер слайду 3

Діаграма — це графічне зображення, що наочно відображає співвідношення між числовими даними за допомогою геометричних фігур.

Номер слайду 4

Типи діаграм в Microsoft Excel{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Типдіаграми. Приклад діаграми. Типдіаграми. Приклад діаграми. Типдіаграми. Приклад діаграми. Гістограма. З областями. Кільцева. Графік. Точкова Бульбашкова. Кругова Біржова Пелюсткова Лінійчата Поверхня

Номер слайду 5

5 Основні типи діаграм. Гістограма (стовпчикова діаграма): порівняння значень одного або декількох рядків даних. Графік: показує зміни процесу в часі (рівномірні відліки)Кругова: долі в суміТочкова: зв’язок між парами значень (графік функції)

Номер слайду 6

Види діаграм. З усіх типів діаграм найчастіше використовують гістограми, графіки, кругові, лінійчаті і точкові діаграми.

Номер слайду 7

7 Елементи діаграмназва діаграмилегендаряди данихвісьсітканазва осейпідписи даних

Номер слайду 8

Різновиди діаграм на основі однієї таблиці8

Номер слайду 9

Діаграми будуються на основі даних таблиціПростіше всього спочатку виділити всі потрібні дані, а пізніше… ВСТАВКА - ДІАГРАМИвсі дані, які повинні поновлюватися автоматично, потрібно виділитидля виділення незв’язаних діапазонів використовується + Ctrl9 Загальний підхід

Номер слайду 10

Вставка діаграми. Вставка діаграми вибором кнопки відкриття діалогового вікна групи Діаграми

Номер слайду 11

11 Налаштування діаграми та її елементів. Конструктор: загальні властивостіМакет: налаштування властивостей окремих елементів. Формат: оформлення окремих елементів

Номер слайду 12

Кругові діаграми. Кругові діаграми доцільно використовувати тоді, коли потрібно відобразити частини одного цілого, порівняти співвідношення частин і частин цілого.

Номер слайду 13

Стовпчасті діаграми. Гістограма - це стовпчикова діаграма, стовпці якої розташовані вертикально. Такі діаграми доцільно створювати тоді, коли потрібно порівняти значення кількох наборів даних, графічно зобразити відмінності значень одних наборів порівняно з іншими, показати зміни даних з плином часу.

Номер слайду 14

Редагування діаграм. Побудовану діаграму можна редагувати. Редагування діаграми полягає в:

Номер слайду 15

Алгоритм створення діаграм151 крок2 крок3 крок

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

http://urok-informatiku.ru/

Номер слайду 19

http://urok-informatiku.ru/

Номер слайду 20

http://urok-informatiku.ru/

pptx
Додано
29 березня
Переглядів
82
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку