Свято-фієста «В бібліотеці море книг, розкуто мчить фантазій бриг!»

Про матеріал
Шановні колеги-бібліотекарі!Разом з панною Осінь, ви цікаво зустрінете Всеукраїнський день бібіліотек! Ваші гості разом з вами проведуть в гарному настрої. Це свято розраховано для всіх, у кого проторена стежина до бібіліотеки, хто любить читати під вітрилами уяви і фантазій.
Перегляд файлу

                              Автор сценарію завідуюча

      ШБ Бабич І.Д.  м. Херсон

G:\2 БІБЛІОТЕКА\3 ТЕМАТИЧНЕ АНІМАШКИ\ЦВЕТОЧНАЯ\110279399_10000817_1b519248.jpgДо Всеукраїнського Дня Бібліотек

 

 

 

 

 

Бібліотекар:     

Осінь в сонячній короні, свято нам подарувала,

 В хуртовині  айстр рожевих в залі затишнім зібрала.

G:\ФОТО МОЇХ ЗАХОДІВ\2016 -2017\МАЛИНОВА\3.JPG Листя жовте «де-не-де» панна Осінь в гості йде!..

 (З`являється  Дівчина-Осінь в осінньому вбранні, танцює)

Осінь:     

Я землю в золото прибрала!.. Та сумувати серцю рано!                                                            Хай природа пишна ця, золотить ваші серця! 

(дарує квіти – дубки, майори, хризонтемки, яблука та інші осені дари гостям)                

Осінь:  Доброго, теплого осіннього   дня - дорогі гості!                  

Бібілотекар: Разом із Панною Осінь, ми щиро вітаємо вас у приміщенні шкільної бібліотеки  однієї з найпрестижніших шкіл нашого міста!

Осінь:  Це, правда! Я всюди побувала….я ж, Осінь! І що почула я, у школі №12 ? Не тільки мелодійну українську  мову!  А ще, й заморську – французьку мову! На якій розмовляли і творили свої літературні шедеври, королі золотого пера: В.Гюго, О.Дюма, Е.Золя, Шарль Перро….

(учні школи з вітанням на французькій мові)

C:\Documents and Settings\Виктор\Рабочий стол\РЫЖИЙ БЕТМЕН СДЕСЬ НЕ ПРОЛИТАЛ...НЕ СЖИГАЛ, НЕ УБИВАЛ... МИРНОЙ ЖИЗНЬЮ ШКОЛЫ СДЕСЬ ЖИВУТ , ШИЗОФРЕНИКА КРЕМЛЕВСКОГО НЕ ЖДУТ! (УРОК МИРА).JPGБібліотекар: Дорогі гості, сьогоднішнє свято буде мчати під вітрилом «В бібіліотеці море книг, розкуто мчить фантазій бриг!»  Приєднаємося до Панни Осені.

Осінь:  Стало на порозі Свято Мудрості - яку боронить у собі найвищий витвір розуму людини -  Книга!

Бібліотекар: Стукає у двері доброта людини, чемність , відвертість всі чесноти людські і снага до знань – яку боронить  наймогутніший  витвір розуму людини -  Книга!

Осінь:  Вже відкрили двері! Увійдіть скоріше – це Бібліотека!

 Разом:  Свято на порозі!

Адміністрація школи відкриває свято.

Читачі початкової школи пришли зі своїми вітаннями

Пісня. (На мотив «Бременські музики»)

Ми нічого кращого не знаєм,                     Ніж читать казки й оповідання.                    Нам нічого не несе тривогу -

Книгу ми завжди берем в дорогу. (2 р)

Книгу знайдеш ти завжди і всюди,              Книга заважати нам не буде.

Оминуть нас будь-які проблеми,  Якщо книга буде у портфелі. (2 р)

Книгу ми ніколи не забудем,

Світло й радість книга дарить людям!  Не страшні нам невідомі далі -                                      Книга нагородить нас знаннями. (2 р)         

Бібліотекар: Сьогодні ми з моєю красунею соведучою  зламали стереотипи і навмисно на початку заходу не представили гостей!

Осінь:  Ми вирішили це робити по ходу заходу. Аби витримати інтригу! Перед нами вже виступили читачі шкільної бібліотеки.

Бібліотекар: Серед запрошених  першими представляємо відомий колоритний херсонський гурт,  який вже не раз бував окрасою шкільних свят. Це тріо «Тавричанка»  з незмінними виконавицями пісень.  Три поважні Пані - Валентина, Раїса та Віра! А ще, музичний віртуоз,  самобутній херсонський поет пан Валентин та його муза - дружина! Вітаємо їх шаленими оплесками!

Концертний номер 

Бібліотекар:  Осіннє Свято День бібліотек набирає обертів. Свої вітання та читацькі сюрпризи підготували активні читачі!

(Літературна-музична композиція)

(На фоні ліричної музики Читачка в блакитній сукні у вінку розповідає легенду Про бібіфліотекаря)

Було у батька три сини. Перед смертю він по­дарував кожному по книзі і звелів розпорядити­ся подарунком хто як захоче і посадити на могилі батька по жолудю. Поховали батька. Як він сказав, так і зро­били. Старший син продав свою книгу і купив щось потрібне для господарства. Середній, по­ставив на видне місце, як пам'ять про батька. А молодший, взяв свою книгу і пішов до людей. Куди б він не заходив в кожній хаті давав почита­ти батькову книжку або читав і розповідав сам. І люди були дуже вдячні юнакові, годували його, давали притулок на ніч. А коли бували в його селі, то обов'язково відвідували могилу батька і дякували за хорошого сина, який за допомогою розумної книги, подарував їм багато гарних думок, зробив добрішими їхні серця,

 

Пройшов час. Жолудь старшого сина згнив і пропав, середнього сина – дав кволий росток, який пожовтів і засох. А із жолудя молодшого сина почав рости молодий дуб, який перегнав берізки і сосни, і пішов у гору, розкинув назустріч небу і хмарам свої могутні гілки.

     Багато весен і зим спливло рікою часу. Люди забули імена синів  того чоловіка. Але мудре насіння знань із  батьківської книги дало міцні ростки. Ті знання передавалися із покоління в покоління, збагачувались новими. Давно змінилось одне покоління іншим, і тільки вічно зеленим залишається той дуб, підпирає гілками небо, грізно сперечається з блискавками.

     Така легенда – легенда про юнака – бібліотекаря, який приніс людям знання. Його справа стала безсмертною…

( до сценарію легенду взято за посиланням: https://ardanovo-zosh.webnode.com.ua/products/vsesv%D1%96tn%D1%96j-den-b%D1%96bl%D1%96otek/)

 (після слів стала безсмертноюдолучаються інші учасники композиції)

 (дівчинка в білій сукні на голові діадема)                                                                 1.Бібліотека… Серце завмира,
Коли пірнаю в тишу таємничу,
Святилище пізнання і добра,
Що в майбуття через минуле кличе.

(хлопчик тримає 2 книги притуляючи до серця)                                       2.І осягнути незбагненну суть
Світобудови прагну заповзято,
Коли мені з полиці дістають,
Важкі томи Плутарха і Сократа.

(хлопчик в капітанській фуражці з біноклем)
3.Немов надійний лоцман в морі книг,
Бібліотекар взяв штурвал у руки.
Розкуто мчить моїх фантазій бриг
Крізь холоди занепаду й розлуки.

(дівчинка в білій сукні і короні)                                                                 1І поки є ти, сховище книжок,                                                                          І поки ти, людей рятуєш свято,
 

G:\ФОТО МОЇХ ЗАХОДІВ\РІЗНЕ\ВЫСТУПЛЕНИЕ В БИБЛИОТЕКЕ\IMG_20140425_140735.jpg (хлопчик в капітанській фуражці з біноклем)
2. Мене не знищить соціальний шок,
 

(хлопчик тримає 2 книги притуляючи до серця)                                       3. Як час не вбив Плутарха і Сократа.

Бібліотекар:   До дива знань і мрій, о друзі, йдіть!
Високий дух летітиме далеко…
Аби сказати: «Зупинися, мить!»
Разом  діти та бібліотекар:                                                                         Кажіть лише: «Віват, бібліотеко!»

Гімн Бібліотеки

Відеоролік  за посиланням  https://www.youtube.com/watch?v=6vQXY3U6lyY

(або ж бібліотека може підготувати свій власний ролик роботи бібліотеки)

Осінь:  Професійне Свято бібліотекарів співпадає з християнським святом Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії.

Бібліотекар: Тож Віри нам у власні сили, Надії на те, що ваша праця буде достойно визнана, Любові ваших користувачів і Мудрості у здійсненні великих планів.

Концертний номер

Осінь: Символічно, що ціла низка державних свят пройшла українським парадом перед  Днем  яке нас сьогодні зібрало в шкільній бібліотеці. Я хочу щоб присутні читачі назвали ці свята, пригадаймо будь ласка.  (Це - Свято українського Прапора, День вишиванки. Вся Україна відзначала 19 – ту річницю Незалежності України.)

Ведуча: Хай завжди на нашій землі квітують сади, клекочуть Дніпрові хвилі, вільно здіймається в небо не сполоханий війною журавлиний ключ, хай завжди звучить горда лірична українська пісня про нашу сильну духом Україну.

Концертний номер

Ведуча: Сьогоднішнє свято – День бібліотек – довгоочікувана данина великому внеску бібліотек у культуру та науку нашої країни.
В надскладний  час держава належним чином оцінює значення бібліотек.

Надаємо слово представнику міської  адміністрації__(вказати ПІБ).                                                                

C:\Documents and Settings\Виктор\Рабочий стол\22008201_1466359563451826_5052685693185161595_n.jpgОсінь::  На святі присутні хранительки книжкової мудрості колеги-бібліотекарі______________ __(вказати ПІБ).                                                                

Ведуча: Коли відлітають лелеки у теплі далекі краї,                          Святкують День бібліотеки шановні колеги мої,                            І скромні і добрі , і щирі відкриті серця для людей,                    Бажаємо щастя і миру, і здійснення творчих ідей. 

(Підготувати Подяки бібліотекарям)

Вручення Подяк під феєрверк:

 Для бібліотекарів та активним читачам вручити Подяки за встановленими  номінаціями: 

«Ділові та начитані» ;  «Серце віддаю книзі»                               «За  такт  і  теплі  стосунки з читачами»  

Фінальна пісня заходу:   «Пісня про бібіліотеку»

За посиланням http://knigoslava.ucoz.ru/tracks/library_song.mp3

 

 

docx
Додано
30 травня 2020
Переглядів
497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку