Тема: Інформація, повідомлення, дані, інформаційні процеси.

Про матеріал
Інформація, повідомлення, дані, інформаційні процеси. Мета: навчальна: сформувати поняття інформація, повідомлення, дані та взаємозв’язки між ними; розвивальна: розвивати логічне мислення, пам’ять; формувати вміння узагальнювати; виховна: виховувати інформаційну культуру, формування бережливого ставлення до обладнання комп’ютерного кабінету, виховання уміння працювати в групі; формування позитивного ставлення до навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформація, повідомлення, дані, інформаційні процеси. Роботу виконала: Дурнєва Тетяна

Номер слайду 2

Цілі:навчальна: сформувати поняття інформація, повідомлення, дані та взаємозв’язки між ними;розвивальна: розвивати логічне мислення, пам’ять; формувати вміння узагальнювати;виховна: виховувати інформаційну культуру, формування бережливого ставлення до обладнання комп’ютерного кабінету, виховання уміння працювати в групі; формування позитивного ставлення до навчання.

Номер слайду 3

Інформація - це сукупність відомостей (даних), які сприймають із навколишнього середовища (вхідна інформація), видають у навколишнє середовище (вихідна інформація) або зберігають всередині певної системи. Нові відомості, знання, які отримує людина на основі повідомленнь. Informatio – роз’яснення, ознайомлення, переказ. Від слова Informo – навчаю, формую, міркую.ІНФОРМАЦІЯ

Номер слайду 4

відомості про різноманітні предмети, процеси та явища. ПОВІДОМЛЕННЯ

Номер слайду 5

Повідомлення — послідовність сигналів різної природи:звуківтекстівзображеньжестів

Номер слайду 6

ПОДАННЯ ТА СПРИЙНЯТТЯ ПОВІДОМЛЕННЬ ЛЮДИНОЮMUSIKSCHOOLFOODFLOWER

Номер слайду 7

МІРКУЄМОНазвіть способи, якими подають повідомлення:

Номер слайду 8

Дані - цеінформація, відомості, показники, необхідні для ознайомлення з ким-, чим-небудь, для характеристики когось, чогось або для прийняття певних висновків, рішень; підстави, причини;форма представлення знань, інформації; тексти, таблиці, інструкції, відомості про факти, явища і таке інше, представлені у буквено-цифровій, числовій, текстовій, звуковій або графічній формі; дані можуть зберігатися на різних носіях, в тому числі в ЕОМ та пересилатися і піддаватися обробці;

Номер слайду 9

Дані розрізняють на:структуровані не структуровані тимчасовібаза даних, XML-документ текстовий документ

Номер слайду 10

ІНФОРМАЦІЙНІ ПРОЦЕСИЗберігання повідомлень (на носіях). Передавання повідомлень. Опрацювання повідомлень. Пошук інформації.

Номер слайду 11

Інформаційніпроцеси. Подання Збирання Передавання Пошук Обробка Зберігання Захист

pptx
Додано
2 березня 2021
Переглядів
948
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку