Тема: «Зерно надії»

Про матеріал
Заняття ознайомлення з соціумом та розвиток мови. Тема: «Зерно надії» Мета: ознайомити дітей з трагедією українського народу - Голодомором, формувати щирі людські співчуття та причетності до трагічної долі рідного народу; розвивати інтерес до історії своєї країни; виховувати любов до людей
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

«Зерно надії»

Номер слайду 3

Зараз хлібчика доволіЄ у кожній хатіЩиро вдячні люди полю. За те що багаті. А були колись роки-Всі голодували.І останні крихточки. Дітоньки збирали…( Леся Любарська)

Номер слайду 4

Давним – давно, коли Україна ще не була самостійною державою, а входила до складу СССР…був рік великого неврожаю…Дуже мало вродило пшениці для хліба, картоплі, капусти , буряків і т.д. Людям було дуже важко жити і кормити свої сім’ї.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Закон «5 колосків»

Номер слайду 7

Великий голод в Україні забрав життя 10 мільйонів людей. Цей період так і називають- Голодомор.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Головним символом голодомору є Хліб та Колосок- це те чого не було в часи Голодомору.

Номер слайду 10

Кожного року в Україні в останню суботу листопада вшановують пам'ять невинних жертв… Це історія нашого народу, наших прапрадідів та прабабусь, цього неможна забувати.

Номер слайду 11

Ця запалена свічка по тих мільйонах невинних жертвах страшного голодомору в Україні 1932-1933 років. Це- знак нашої пам’яті. Це- святий вогник, який зігріє душу загиблих. Це- світло очищення задля нашого майбутнього. Ми живимо. Живе наш народ. Так буде завжди.

pptx
Додано
26 листопада 2023
Переглядів
141
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку