Теорія та практика ранкових зустрічей

Про матеріал

Уміння говорити й слухати є найважливішими якостями, які необхідні для демократичної зустріч дає змогу брати участь у групових обговореннях, а педагогам – моделювати й активно розвивати уміння та навички ефективного спілкування.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВІДДІЛ ОСВІТИ СЕЛИДІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИСЕЛИДІВСЬКА ЗАГАЛЬНООСВІТНЯ ГІМНАЗІЯ9 КЛАСТеорія та практика ранкових зустрічей. Автор: вчитель історії та права Шашкіна Людмила Михайлівна

Номер слайду 2

Ранкова зустріч – це запланована, структурована зустріч, яка займає важливе місце в повсякденному розкладі діяльності класу, де панує атмосфера піклування та відповідальності. Педагоги визнають особливу роль ранкової зустрічі в житті дітей і присвячують 15–25 хвилин на початку дня, аби створити позитивну атмосферу в учнівському колективі на весь навчальний день у гімназії.

Номер слайду 3

Уміння говорити й слухати є найважливішими якостями, які необхідні для демократичної зустріч дає змогу брати участь у групових обговореннях, а педагогам – моделювати й активно розвивати уміння та навички ефективного спілкування.

Номер слайду 4

Позитивний настрій у класі створюється за рахунок:– атмосфери довіри;– відчуття приналежності до спільноти;– участі в прийнятті рішень;– доброти та заохочення з боку однолітків;– вільного від критики ставлення вчителя;– очікування конкретних результатів;– справедливості та неупередженості.

Номер слайду 5

Практика обміну інформацією – це найважливіший компонент ранкової зустрічі. Під час обміну інформацією учні висловлюють свої ідеї, стурбованість, досвід, почуття, а також обмінюються важливими для них речами. Інші діти ставлять запитання або коментують. Особа, яка висловлює свої думками, відповідає на запитання. Таким чином діти дізнаються про інших і надають можливість іншим краще пізнати себе.

Номер слайду 6

Планування ранкової зустрічі проводиться так само, як і планування уроків. Планування всіх компонентів зустрічі має враховувати:– інтереси й ідеї окремих дітей;– інтереси й ідеї групи;– навчальні теми;– ідеї, що виникли;– проблеми або занепокоєння, що витікають з відгуків або групових обговорень.

Номер слайду 7

Повсякденні вправи, які практикуються під час проведення ранкової зустрічі, допома- гають дітям зблизитися зі своїми однолітками, навчитися співпрацювати, утримува- тись від критики інших, поважати інших як особистостей.

Номер слайду 8

Позитивний настрій у групі чи класі створюється за рахунок: атмосфери довіри; відчуття приналежності до спільноти; участі у прийнятті рішень; доброти та заохочення однолітків; вільного від критики ставлення вчителя/вихователя; очікування конкретних результатів; справедливості та неупередженості.

Номер слайду 9

Самостійне мислення. Дітей заохочують до обміну своїм досвідом та ідеями. Відкритість. Висловлюється та обговорюється низка ідей. У щоденних но- винах повідомляється доступна для всіх інформація про те, що відбувається у класі/групі. Власна та соціальна відповідальність. Діти встановлюють правила власної поведінки та поведінки групи. Під час ранкової зустрічі й упродовж усього дня вони уважно слухають, з повагою відповідають, а також практикують доброзич- ливість.

Номер слайду 10

БАТЬКИПросять видати їм список занять, які використовуються у групі чи класі. Пропонують дітям розповісти про їхні групові заняття. ПЕДАГОГИДемонструють ентузіазм, з великим бажанням беручи участь у заняттях. Сміються й отримують задоволення. Роблять помилки. Планують заняття, які добре «підходять» групі. Вводять у групові заняття різноманітні соціальні та навчальні ігри. Складають широкий список пісень, ігор і занять. Діти. Повинні бути готовими до участі. Отримують задоволення від досвіду, який набувають. Пізнають своїх друзів. Вносять пропозиції про нові заняття. Керують власною поведінкою.

Номер слайду 11

Ранкова зустріч у Viberi. Раз на тиждень, ми спілкуємось в Viberi. Дуже практично . Ми мажемо дізнатись про навчання .творчий звіт,оголошення та інше. Привітати одне оного та побажати найкращого.

pptx
Додано
11 вересня 2018
Переглядів
722
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку