При захворюванні печінки (стіл № 5и%) необхідно обмежуватим споживання:
При хронічному захворюванні нирок використовують дієту:
При захворюванні серцево-судинної системи призначають дієтичний стіл:
Хто здійснює контроль за дієтичним харчуванням пацієнтів у відділенні:
У чому полягає коригувальний принцип харчування при цукровому діабеті:
хворому віком 55 років призначено дієту № 7. Під час спілкуванні з хворим медична сестра пояснює мету призначеної дієти:
Хворому із загостренням холециститу рідні принесли передачу. Вилучить продукт, який не можна вживати хворому:
До фельдшера звернувся пацієнт 68 років, в якому гіпертонічна хвороба ІІ стадії, з проханням порадити йому відповідне рішення.
пацієнту призначена дієта № 2. При спілкуванні з пацієнтом, медична сестра, пояснює мету призначеної дієти:
В ендокринологічному відділенні лікується пацієнт Б., з діагнозом "цукровий діабет". Медична сестра навчає пацієнта принципам дієти. Про яку дієту йдеться?
Хворий знаходиться у відділенні стаціонару в непритомному стані протягом 20 діб. Як потрібно здійснювати додаткове штучне годування хворого:
Для запобігання подразненню шкіри навколо гастростоми необхідно обробити:
Із штучних методів годування тяжкохворих найефективнішим і таким, що найчастіше застосовують, вважають:
Годування через гастростому здійснюють у разі непрохідності:
Годування пацієнта через назогостральний зонд за допомогою лійки вводять живільну суміш T:
За який період до сну має відбуватися останнє споживання їжі:
Які продукти можна вводити пацієнту перорально через шлунковий зонд:
Пацієнт перебуває на ліжковому режимі у зв,язку з тяжкою недостатністю кровообігу. Який вид харчування ви йому призначите:
ректальне штучне харчування це:
Яку максимальну кількість рідини можна ввести в організм за добу при проведенні парентерального харчування:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома