№ 10 (Дієти. Штучне харчування)

Додано: 14 листопада 2022
Предмет:
20 запитань
Запитання 1

При захворюванні печінки (стіл № 5и%) необхідно обмежуватим споживання:

варіанти відповідей

білків

тваринних жирів

вітамінів

вуглеводів

рідини

Запитання 2

При хронічному захворюванні нирок використовують дієту:

варіанти відповідей

№ 1

№ 2

№ 5

№ 7

№ 13

№ 6

Запитання 3

При захворюванні серцево-судинної системи призначають дієтичний стіл:

варіанти відповідей

№ 2

№ 5

№ 7

№ 10

№ 6

Запитання 4

Хто здійснює контроль за дієтичним харчуванням пацієнтів у відділенні:

варіанти відповідей

постова медична сестра

старша медична сестра

санітарка

дієтсестра

Запитання 5

У чому полягає коригувальний принцип харчування при цукровому діабеті:

варіанти відповідей

у зменшенні білків

у зменшенні вітамінів

у зменшенні вуглеводів

у зменшенні солі

у зменшенні рідини

Запитання 6

хворому віком 55 років призначено дієту № 7. Під час спілкуванні з хворим медична сестра пояснює мету призначеної дієти:

варіанти відповідей

нормалізації секреторної і моторної функції кишечника

збереження функції шлунка

збереженні функції нирок, зменшення набряків

відновлення вітамінного балансу

відновлення порушення функції печінки

Запитання 7

Хворому із загостренням холециститу рідні принесли передачу. Вилучить продукт, який не можна вживати хворому:

варіанти відповідей

яблучний сік

сир нежирний

смажені гриби

кефір

мед

Запитання 8

До фельдшера звернувся пацієнт 68 років, в якому гіпертонічна хвороба ІІ стадії, з проханням порадити йому відповідне рішення.

варіанти відповідей

дієта № 10

дієта № 1 а

дієта № 7

дієта № 4

дієта № 9

Запитання 9

пацієнту призначена дієта № 2. При спілкуванні з пацієнтом, медична сестра, пояснює мету призначеної дієти:

варіанти відповідей

відновлення порушеної функції кровообігу

нормалізації моторної функції кишечника

нормалізація секреторної і моторної функції шлунка

нормалізація вуглеводного обміну

відновлення функції печінки та жовчного міхура

Запитання 10

В ендокринологічному відділенні лікується пацієнт Б., з діагнозом "цукровий діабет". Медична сестра навчає пацієнта принципам дієти. Про яку дієту йдеться?

варіанти відповідей

№ 8

№ 10

№ 9

№ 7

№ 5

Запитання 11

Хворий знаходиться у відділенні стаціонару в непритомному стані протягом 20 діб. Як потрібно здійснювати додаткове штучне годування хворого:

варіанти відповідей

через гастростому

через зонд

через пряму кишку

через єюностому

через катетер

Запитання 12

Для запобігання подразненню шкіри навколо гастростоми необхідно обробити:

варіанти відповідей

клеолом

колодієм

1% р-ом калію перманганату

пастою Лассара

маззю Вишневського

Запитання 13

Із штучних методів годування тяжкохворих найефективнішим і таким, що найчастіше застосовують, вважають:

варіанти відповідей

парентеральний

через гастростому

через єюностому

через зонд

ректальний

Запитання 14

Годування через гастростому здійснюють у разі непрохідності:

варіанти відповідей

тонкої кишки

шлунка

стравоходу

сигмоподібної кишки

прямої кишки

Запитання 15

Годування пацієнта через назогостральний зонд за допомогою лійки вводять живільну суміш T:


варіанти відповідей

37-38*С

40-41*С

18-20*С

15-20*С

60*С

Запитання 16

За який період до сну має відбуватися останнє споживання їжі:

варіанти відповідей

0,5-1 год

2-3 год

4 год

4,5 год

5 год

Запитання 17

Які продукти можна вводити пацієнту перорально через шлунковий зонд:

варіанти відповідей

кисіль

вінегрет

печені яблука

парові котлети

хліб

Запитання 18

Пацієнт перебуває на ліжковому режимі у зв,язку з тяжкою недостатністю кровообігу. Який вид харчування ви йому призначите:

варіанти відповідей

штучне - через зонд

годування з напувальниці

парентеральне харчування

живільну клізму

через гастростому

Запитання 19

ректальне штучне харчування це:

варіанти відповідей

за допомогою ін,єкції

за допомогою годувальної клізми

введення харчових сумішей

годування хворого через гастростому

введення сумішей через ніс

Запитання 20

Яку максимальну кількість рідини можна ввести в організм за добу при проведенні парентерального харчування:

варіанти відповідей

500 мл

1 л

1,5 л

2 л

2,5 л

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест