Гігієна та санітарія виробництва 3р. (ТЕСТ №2)

Додано: 14 листопада 2022
Предмет:
18 запитань
Запитання 1

Операції пов’язанні з переміщенням важких речей повинні бути механізовані. Маса вантажу, що піднімається і переміщується в процесі роботи, не повинна перевищувати для жінок...

варіанти відповідей

8 кг

5 кг

10 кг

16 кг

Запитання 2

Операції пов’язанні з переміщенням важких речей повинні бути механізовані. Маса вантажу, що піднімається і переміщується в процесі роботи, не повинна перевищувати для чоловіків...

варіанти відповідей

10 кг

20 кг

30 кг

40 кг

Запитання 3

За дотримання санітарних правил на виробництві (кухні), дотримання технологічних і санітарних вимог при виготовленні став і виробів, а також за якість і терміни реалізації готової продукції несе відповідальність 

варіанти відповідей

керівник підприємства

головний бухгалтер

завідуючий виробництвом

кухар

Запитання 4

Знищення патогенних мікробів в оточуючому людину середовищі - це

варіанти відповідей

дезінфекція

обеззараження

прибирання

Запитання 5

Санітарний день проводиться ...

варіанти відповідей

раз на місяць

раз на тиждень

раз на 10 днів

Запитання 6

Знищення різними способами гризунів - це...

варіанти відповідей

дезінсекція

дератизація

Запитання 7

Раковини у цехах розміщуються на відстані не більше ... від робочого місця

варіанти відповідей

5 м

10 м

15 м

20 м

Запитання 8

В гарячому та кондитерському цехах температура повітря не повинна перевищувати

варіанти відповідей

160С

200С

260С

300С

Запитання 9

На вузькоспеціалізованих підприємствах з обмеженим асортиментом у буфетах допускається миття всього посуду в ...

варіанти відповідей

двосекційній ванні

трисекційній ванні

чотирисекційній ванні

Запитання 10

На кожний вид транспорту, призначений для перевезення продуктів, обов’язково має бути санітарний паспорт. В ньому вказується номер цього виду транспорту, обладнання, прізвище та ініціали працівника, відповідального за санітарний стан транспорту та наявність санітарного одягу. Термін дії сан. паспорту  ...

варіанти відповідей

1 міс.

3 міс.

6 міс.

1 рік

Запитання 11

Відмітьте товари, які відносяться до швидкопсувних

варіанти відповідей

м’ясні

молочні

рибні

овочеві продукти

кондитерські вироби

всі варіанти вірні

Запитання 12

Деформація кришки або дна упаковки продуктів, внаслідок їх псування і накопичення газів всередині упаковки - це...

варіанти відповідей

вздуття

бракераж

бомбаж

хлопуші

Запитання 13

Які з перерахованих операцій не відносяться до теплової обробки?

варіанти відповідей

розморожування

варіння

тушкування

запікання

Запитання 14

При готуванні омлету суміш яєць (або яєчного порошку) з іншими компонентами виливають на змащений жиром лист або порційну сковороду шаром 2,5-3,0см і ставлять до духової шафи з t 180-2000С на ...

варіанти відповідей

3-5 хв

5-7 хв

8-10 хв

10-12 хв

Запитання 15

Незаправлені салати та вінегрети зберігають при t 6-80С 6год, а заправлені – до ...

варіанти відповідей

30 хв

1 год

2 год

3 год

Запитання 16

При приготуванні холодцю проварене м'ясо звільняють від кісток і знову кип’ятять не менше ...

варіанти відповідей

5 хв

10 хв

15 хв

20 хв

Запитання 17

При подачі перші страви і гарячі напої повинні мати температуру не нижче ...

варіанти відповідей

95 °С

85 °С

75 °С

65 °С

Запитання 18

При подачі холодні страви і напої повинні мати температуру не вище ...

варіанти відповідей

10 °С

12 °С

14 °С

16 °С

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест