Навчальний модуль "Кулінарія"

Додано: 22 лютого
Предмет: Технології, 11 клас
11 запитань
Запитання 1

Кулінарíя — 

варіанти відповідей

область людської діяльності пов'язана із приготуванням їжі.

 Сукупність найпопулярніших страв народу чи країни 

відділ у магазині, в якому продають напівфабрикати або вже готову до споживання продукцію

дотримання певних правил із приготування їжі 

Запитання 2

До холодних страв і закусок належать:

варіанти відповідей

прозорі супи, борщі, щі, розсольники, молочні, круп'яні, овочеві супи, супи-пюре

бутерброди (відкриті й закриті); салати й вінегрети; закуски з овочів і грибів; холодні страви з риби й морепродуктів, м’яса й птиці; страви з яєць

окрошка, холодний борщ, щі зелені, юшка з буряків

гарніри овочеві, круп’яні, з макаронних виробів тощо

Запитання 3

Солодкі страви (десерти) за температурою подачі поділяють на:

варіанти відповідей

розігріті

гарячі

холодні, гарячі  

холодні

Запитання 4

Страви та вироби з тіста класифікують залежно від особливостей рецептури й призначення: 

варіанти відповідей

на натуральну їжу, напівфабрикати та фабрикати

на перші страви, основну страву та десерт

 на «перші страви» (англ. first course), «другі страви» (англ. second course) та «солодкі страви»

на борошняні страви, борошняні кулінарні вироби, борошняні гарніри, напівфабрикати для подачі страв 

Запитання 5

До способів первинної обробки належать: 

варіанти відповідей

варіння, смаження 

сортування, миття, очищення, нарізування, відбивання, панірування, перемішування, протирання, формування, збивання, просіювання, замочування

тушкування, запікання, варіння з подальшим обсмажуванням

пасерування, бланшування

Запитання 6

Кейк-попси

варіанти відповідей

Це бісквітні тістечка, на які красиво викладено шапочку з крему. Зовні вони мають вигляд маленьких порційних тортиків.

Це невеликі бісквітні тістечка у формі кульки на паличці в шоколадній глазурі.

Це французький десерт, заварне тістечко з кремом усередині.

Це кулінарні вироби французької кухні із заварного тіста з різними начинками. 

Запитання 7

Макарон

варіанти відповідей

Тістечко зі збитих яєчних білків і цукру. Випікають тривалий час при низьких температурах у попередньо розігрітій духовці.

Класичне американське частування (macaroon) — мигдальне печиво з кокосовою стружкою. 

Цей французький десерт (macaron) являє собою невелике й дуже легке печиво-безе, яке за формою нагадує міні-сендвіч. Він складається з двох половинок, а посередині — прошарок ніжного крему. Можуть бути різного кольору.

Це ніжний повітряний крем з білків, збитих з цукром

Запитання 8

Визначте серед наведених варіантів Marshmallow (маршмеллоу). Це кондитерський виріб, який, як правило, складається з цукру або кукурудзяного сиропу, води, желатину, глюкози, ароматизаторів, іноді барвників, збитих у густу піну. Деякі рецепти включають яйця.

варіанти відповідей
Запитання 9

В кожнім місті і селі

Головний він на столі.

варіанти відповідей
Запитання 10

Борщ з вушками, грибна юшка, вареники, голубці, маринований оселедець, мариновані гриби, кутя,заливна риба, тушкована капуста, квасоля, узвар, пампушки. Ці страви традиційно готують на



варіанти відповідей

Різдво Христове


Святвечір

Великдень 

Новий рік

Запитання 11


Цей обрядовий здобний хліб всі печуть лише раз на рік. У неділю, в світле свято подають його до столу.

варіанти відповідей

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест