181-20 3 курс Milk, Meat, Fish and their nutritional properties. - Part 1

Додано: 8 лютого 2023
Предмет: Англійська мова, 11 клас
Тест виконано: 20 разів
20 запитань
Запитання 1

Choose some correct variants: Which vitamins in fatty fish are heat stable ?

варіанти відповідей

A

D

B

C

Запитання 2

Answer the following question: What product can the vitamin content of white fish compared to ? The vitamin content of white fish can be compared to _______.

варіанти відповідей

lean meat

fatty meat

skimmed milk

lean fish

Запитання 3

Is the shrinking that occurs when the fish is cooked the same to the process of cookinf meat ?

варіанти відповідей

No, it is not.

Yes, it is.

Yes, there is.

No, there is not.

Запитання 4

Choose some correct variants: What kind of fish is a good source of calcium, phophorus and fluoride ?

варіанти відповідей

shrinking

the bones of sardines

the bones of canned salmon

loss of water

Запитання 5

Does the amount of fat in different kinds of fish vary greately ?

варіанти відповідей

No, it does not.

Yes, it is.

Yes, it does.

No, it has not.

Запитання 6

Which fatsoluable vitamins ______ in the flesh of white fish ?

варіанти відповідей

is present

present

are present

presents

Запитання 7

Which fatsoluable vitamins are present in the flesh of white fish ?

варіанти відповідей

A

C

B

D

Запитання 8

How much fat _____?

варіанти відповідей

fatty fish contain

is fatty fish contain

fatty fish contains

does fatty fish contain

Запитання 9

Choose some correct varinats: What kind of fish has the most amount of fat ?

варіанти відповідей

herring

cod

salmon

trout

Запитання 10

What is the value of fish ?

варіанти відповідей

It is rich in protein.

It has a large amount of water.

It is not good for people's health.

It is rich in butter.

Запитання 11

What is the best change of any meat ?

варіанти відповідей

fruit and vegetables

skimmed milk

lean meat

fish

Запитання 12

Choose the correct preposition: Will you sit ______ over there ?

варіанти відповідей

at

on

over

above

Запитання 13

What are the usual meals in Great Brtain ?

варіанти відповідей

breakfast

lunch

dinner

jelly

pudding

tea

Запитання 14

What determines the eating quality of meat ?

варіанти відповідей

the proportions of connective tissue

the proportions of connective tissue and muscles

the proportions of muscles

the proportions of fat and flesh

Запитання 15

What makes consumption of poultry more popular nowadays ?

варіанти відповідей

the demands of consumers and their tastes

the quality of birds

the broiler industry is

the development of the broiler industry

Запитання 16

Choose some correct variants: What kind of meat contains less fat than carcass meat ?

варіанти відповідей

chicken

turkey

salmon

beef

Запитання 17

Is chicken lower in fat cimpared to other animal sources ?

варіанти відповідей

Yes, it is.

Yes, it does.

No, ir has not

No, it is not.

Запитання 18

Choose some correct variants: Why does meat play an important role in our daily diet ?

варіанти відповідей

It is a source of animal protein.

It is a source of vitamins A and D

It is a source of iron and zink.

It is eateble.

Запитання 19

Put the predicate in the future tense. and choose the correct variant: You may go to the restaurant with your friend.

варіанти відповідей

 You are allowed to go to the restaurant with your friend

You will be allowed to go to the restaurant with your friend.

You will be able to go to the restaurant with your friend.

You will have to go to the restaurant with your friend.

Запитання 20

Put the predicate in the future tense. and choose the correct variant: We can offer you some cherries.

варіанти відповідей

We will be allowed to offer you some cherries.

We will be able to offer you some cherries.

We are able to offer you some cherries,

We will have to offer you some cherries.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест