Поведінка при харчовому отруєнні

Додано: 28 листопада 2022
Предмет: Основи здоров’я, 6 клас
Тест виконано: 94 рази
6 запитань
Запитання 1

Хвороби, що виникають при вживанні їжі, яка містить шкідливі мікроорганізми або отруйні речовини - це...

варіанти відповідей

 харчові отруєння

інфекційні захворювання

 хімічні отруєння

 неінфекційні захворювання

Запитання 2

Найбільш поширеними ознаками харчового отруєння є:

варіанти відповідей

а) підвищення температури тіла, блювота

б) біль у животі; нудота, блювота; пронос; підвищується температура тіла, висипання на шкірі

в) біль у животі; нудота, блювота; пронос; підвищується температура тіла, з'являються озноб, тахікардія (прискорене серцебиття); знижується артеріальний тиск; може виникнути непритомний стан, іноді відзначаються судоми м'язів. 


Запитання 3

Вибери продукти, що містять йод.

варіанти відповідей
Запитання 4

Які поживні речовини містять у собі продукти харчування?

варіанти відповідей

білки, жири, вуглеводи, вітаміни й мінеральні речовини

білки, жири, вуглеводи, вітаміни й не мінеральні речовини

білки, жири, вуглеводи, не вітаміни й мінеральні речовини

білки, вуглеводи, вітаміни й мінеральні речовини

Запитання 5

Що потрібно зробити, якщо підозрюєш у себе харчове отруєння?

варіанти відповідей

випити чай

звернутися до лікаря та попередити всіх, хто вживав ті самі продукти

лягти спати

сподіватися,що саме менеться

Запитання 6

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термій реалізації яких минув

куплених на стихійних ринках

отруйні гриби та ягоди

консерви зі вздутими кришками

з пошкодженою упаковкою

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест