72 Технологія приготування страв з овочів і грибів

Додано: 4 квітня 2021
Предмет:
Тест виконано: 145 разів
15 запитань
Запитання 1

Сирими смажать овочі, які містять:


варіанти відповідей

нестійкий протопектин і достатню кількість вологи

стійкий протопектин

нестійкий протопектин і недостатньо кількість вологи

Запитання 2

 Для смаження овочів основним способом жир розігрівають до tº:


варіанти відповідей

130-140ºС

140-150ºС

170-180ºС

Запитання 3

 Для дерунної маси використовують:

варіанти відповідей

сиру картоплю, борошно, яйця, сіль

сиру картоплю, борошно, яйця, сіль, соду

варену картоплю, борошно, молоко, яйця, сіль

Запитання 4

Для смаження дерунну масу викладають ложкою на розігріту з жиром сковорідку так:


варіанти відповідей

0,5 завтовшки, 5 см в діаметрі

0,5 см завтовшки, 10 см в діаметрі

1 см завтовшки, 5 см в діаметрі

Запитання 5

При смаженні виробів із картопляної маси на поверхні утворилися тріщини тому, що:


варіанти відповідей

неправильно переверталися вироби

тонкий шар паніровки

при паніруванні паніровка потрапила всередину

Запитання 6

Крокети картопляні панірують у:

варіанти відповідей

борошні

борошні, льєзоні, сухарях

борошні, яєчних білках, сухарях

Запитання 7

Для шніцеля капустяного використовують:


варіанти відповідей

подрібнену варену капусту

відварені капустяні листки

подрібнену сиру капусту

Запитання 8

Якщо свіжа капуста для тушкування має гіркуватий смак, тоді перед тушкуванням потрібно:


варіанти відповідей

додавати оцет, цукор

злегка підсмажити протягом 3-5 хв

ошпарити окропом протягом 3-5 хв

Запитання 9

Картоплю тушкують з додаванням:


варіанти відповідей

пасерованих овочів, томат-пюре

пасерованих овочів, томат-пюре, бульйону

пасерованих овочів, томат-пюре, соусу

Запитання 10

 В рагу овочевому морква тверда тому, що:

варіанти відповідей

неправильно підібрали соус

поклали обсмажену моркву, яка в кислому середовищі не дійшла до готовності

неправильно підібрали сорт моркви

Запитання 11

Рулет картопляний після запікання має тріщини тому, що:


варіанти відповідей

запікали при малій температурі

неправильно сформували

неправильно запанірували

Запитання 12

Для рулету картопляну масу викладають на змочену серветку шаром завтовшки:


варіанти відповідей

1 см

0,5 см

1,5 см

Запитання 13

Овочі потрібно запікати в жаровій шафі при tº:


варіанти відповідей

180-200ºС

200-220ºС

250-280ºС

Запитання 14

Тушковані овочеві страви зберігають:


варіанти відповідей

до 30 хв

1-1,5 год

не більше 2 год

Запитання 15

 Другу страву «Гриби у сметанному соусі, запечені» подають у:


варіанти відповідей

глибокій столовій тарілці

кокотниці

порціонній сковорідці

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест