Харчове отруєння -
Слабкість, запаморочення, втрата свідомості, головні болі, прискорене серцебиття, інколи підвищення температури тіла, нудота, блювання й діарея - це стан
Блекота чорна, дурман звичайний та цикута - їх можна віднести до - ?
Бліда поганка
Як можно назвати ці правила - ?
• не вживати продукти із закінченим терміном придатності;
• зберігати і транспортувати продукти в належних умовах;
• купуючи молочну продукцію, перевіряти цілісність упаковки;
• не вживати в їжу незнайомі продукти харчування;
• ретельно мити овочі, фрукти, зелень, а також посуд, столове приладдя, дотримуватися правил особистої гігієни;
• проводити якісну термічну обробку продуктів харчування (особливо риби і м’яса);
• дотримуватися правил зберігання продуктів у холодильнику: зберігати окремо свіжі й уже приготові м’ясні продукти, не зберігати готову їжу в холодильнику більш ніж 3 дні;
• боротися з переносниками інфекцій (тарганами, мишами)
Які з цих грибів грибник не покладе до кошика ( 3 вірних відповіді)
Щоб уникнути отруєння грибами, треба
Чи можна споживати невідомі нам рослини та гриби?
Які дії потрібно виконати, якщо у людини є ознаки харчового отруєння? (3 правильні відповіді)
Які продукти, як правило, можуть стати причиною харчового отруєння? (2 правильні відповіді)
Чи можна отруїтися їстівними грибами? Вкажіть правильні варіанти відповідей. (3 правильні)
Особливо небезпечні отруєння - ?
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома