8 Дайджест

Додано: 13 вересня
Предмет:
10 запитань
Запитання 1

Державне мито — 

варіанти відповідей

грошова сума, що стягується у держ. органах за вчиненням ними дій з об'єктами нерухомого майна і видачу документів, що мають юридичне значення

грошова сума, що стягується у держ. органах за вчиненням ними дій з об'єктами нерухомого майна і видачу документів, що мають комерційне значення

Запитання 2

Державне мито відрізняється від звичайного мита - непрямого податку, який накладається на товари, що переміщуються через митний кордон, тобто ввіз/вивіз чи транзит?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 3

Хто є платником держ. мита?

варіанти відповідей

фізичні та юридичні особи за вчинення в їхніх інтересах дій та видачу документів, що мають комерційне значення, уповноваженими на те органами.


фізичні та юридичні особи за вчинення в їхніх інтересах дій та видачу документів, що мають юридичне значення, уповноваженими на те органами.

Запитання 4

Чи залежить резидентський статус фіз. особи відповідно до норм Декрету за вчинення в їхніх інтересах дій та видачу документів, що мають юридичне значення?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 5

Чи є об'єктом справляння держ. мита - видача документів на право виїзду за кордон і про запрошення в Україну осіб з інших країн?

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 6

Хто перевіряє правильність застосування ставок державного мита; визначення суми, з якої справляється державне мито, в процентному відношенні до відповідної суми документа?

варіанти відповідей

ДПС

НБУ

Митниця

Запитання 7

Який розмір ставки державного мита передбачений за посвідчення спадкового договору?


варіанти відповідей

державне мито становить 5 відс. від суми договору, але не менше одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, що діє на день сплати

державне мито становить 1 відс. від суми договору, але не менше одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, що діє на день сплати

Запитання 8

Чи сплачується державне мито за реєстрацію шлюбу?)

варіанти відповідей

становить 17 грн

становить 34 грн

Запитання 9

Яка ставка державного мита справляється при нотаріальному посвідченні договору дарування Сертифікату про право власності на земельну частку (пай)?


варіанти відповідей

1 відс. суми договору, але не менше 1 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

5 відс. суми договору, але не менше 1 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.

Запитання 10

Чи справляється державне мито з громадян України та іноземних громадян за видачу документів для в’їзду в Україну та виїзду з України?

варіанти відповідей

звільняються від сплати державного мита 

не звільняються від сплати державного мита 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест