8 кл осн зд (п.10-11) Харчові отруєння. Отруйні рослини та гриби

Додано: 5 грудня 2021
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 382 рази
14 запитань
Запитання 1

Харчові отруєння можуть спричиняти:

варіанти відповідей

бактерії чи їх токсини

мікроскопічні гриби (цвілі)

овочі та фрукти

заморожені продукти

Запитання 2

Оберіть правильні заходи профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій:

варіанти відповідей

дотримуватись правил зберігання продуктів

для консервованих овочів та фруктів необов'язково звертати увагу на терміни придатності

купувати хліб та зберігати його в поліетилені

використовувати для приготування їжі різні дощечки: для сирих та тих продуктів, що підлягають термічній обробці

дотримуватись правил термічної обробки продуктів

кип'ятити сиру воду та молоко

Запитання 3

Не можна вживати продукти, якщо:

варіанти відповідей

вони мають неприємний запах

порушено терміни та умови зберігання

на упаковці немає інформації про виробника та дати виготовлення

продукти запліснявілі чи гнилі

Запитання 4

Рослини та гриби, які містять небезпечні для людини і тварин речовини називають:

варіанти відповідей

небезпечні

отруйні

дикі

забруднюючі

Запитання 5

Потрапивши в організм людини чи тварини, ці речовини викликають

варіанти відповідей

нездужання

нудоту

отруєння

запаморочення

Запитання 6

Оберіть зображення отруйних рослин:

варіанти відповідей
Запитання 7

Які з цих грибів жоден досвідчений грибник не покладе до кошика:

варіанти відповідей
Запитання 8

Харчове отруєння може спричинити:

варіанти відповідей

вживання несвіжих страв

контакт зі свійськими тваринами

рукостискання із хворими на гастрит

Запитання 9

Словом дієта позначають....


варіанти відповідей

Режим харчування.

Склад і калорійність їжі

Кількість з'їденого

Склад їжі і режим харчування

Запитання 10

Дієта розрахована на...

варіанти відповідей

 На людей з хронічними захворюваннями

На конкретну людину.

Людей похилого віку.

Запитання 11

Назвіть прчини виникнення гастриту.

варіанти відповідей

Вживання жирних страв.

 Їжа бистрого приготування.

Незбалансоване харчування.

Вживання великої кількості солодощів.

Запитання 12

Що таке гастрит?

варіанти відповідей

Запалення слизової оболонки шлунка.

Запалення жовчного міхура.

Збільшення кислотності в шлункові

Запитання 13

Барвники поділяються на дві основні групи:

варіанти відповідей

усі відповіді вірні

синтетичні й хімічні

природні й синтетичні

природні й біологічні

Запитання 14

Харчові добавки застосовують для..

варіанти відповідей

Для зберігання свіжісті.

Для покращення якісного складу їжі.

Контролю ваги тіла.

Всі відповіді вірн

Змінення смаку їжі.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест