8 кл.Проєкт № 3: Печиво. Основна технологія: технологія приготування їжі

Додано: 12 лютого
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
17 запитань
Запитання 1

Який інгредієнт міститься у всіх кондитерських виробах?

варіанти відповідей

сода

цукор (або його замінники)

пшеничне борошно

оливкова олія

Запитання 2

До якої групи кондитерських виробів належать цукерки?

варіанти відповідей

національні

борошняні

вироби спеціального призначення

цукристі

Запитання 3

Для приготування айсингу на 30 г яєчного білка потрібно 200 г...

варіанти відповідей

цукрової пудри

лимонного соку

борошна

харчового барвника

Запитання 4

Як називають глазур для декорування пряників?

варіанти відповідей

мастика

айсинг

патока

крем

Запитання 5

Який термін придатності пряничного тіста в холодильнику?

варіанти відповідей

до двох днів

до двох тижнів

до двох годин

пів року

Запитання 6

Скільки часу потрібно випікати медово-імбирне печиво?

варіанти відповідей

18–20 хвилин

8–10 хвилин

45 хвилин

пів години

Запитання 7

Перед тим, як декорувати пряники, вони мають

варіанти відповідей

бути гарячими, щойно випеченими

повністю охолонути й відлежатися кілька годин після випікання

полежати 2 години в холодильнику

бути добре підсушеними

Запитання 8

Як ще називали медові пряники в Україні?

варіанти відповідей

великоднє печиво

«миколайчики»

національні пряники

пляцки

Запитання 9

Як називаються смакові ароматичні речовини, які застосовують для приготування різноманітних страв?

варіанти відповідей

спеції

ароматизатори

суміш перців

харчові барвники

Запитання 10

Яка техніка декорування пряників вважається найскладнішою?

варіанти відповідей

пайпінг

«мокрим по мокрому»

нанесення ажурних візерунків

«мокрим по сухому»

Запитання 11

Яка температура випікання пряників?

варіанти відповідей

160–180 °C

160–180 °F

210 °C

10 °F

Запитання 12

Як називається процес декорування печива, під час якого поверхню посипають кондитерською посипкою, горіхами, сухофруктами тощо?

варіанти відповідей

малювання

розпис

глазурування

посипання

Запитання 13

Що називають сухими парфумами?

варіанти відповідей

харчові ароматизатори

парфуми у вигляді порошку

суміш прянощів (кориця, імбир, гвоздика, мускатний горіх, кардамон, ванілін та ін.)

приправи

Запитання 14

Як називають пряники, коли частину борошна заварюють гарячим сиропом із води, цукру, меду, патоки та далі на охолодженій «заварці» готують тісто?

варіанти відповідей

сирцеві

заварні

пісочні

цукрові

Запитання 15

Як визначається собівартість одного пряника?

варіанти відповідей

собівартість одного пряника = сума витрат x кількість пряників

собівартість одного пряника = загальна сума витрат / кількість порцій

собівартість одного пряника = загальна сума витрат / кількість інгредієнтів

собівартість одного пряника = загальна сума витрат / кількість пряників

Запитання 16

Коли відзначають Міжнародний день печива?


варіанти відповідей

4 грудня

4 січня

14 грудня

25 грудня

Запитання 17

Чому пряники отримали таку назву?

варіанти відповідей

це інша назва печива

від назви героя мультфільму

тому що їх випікають з тіста, до складу якого входять прянощі

тому що їх подають до столу з приправами

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест