8 клас. Урок від 01.02.2024. Харчування.

Додано: 12 листопада 2020
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 316 разів
30 запитань
Запитання 1

Щоб схуднути, слід відмовитися від вживання м'яса, натомість вживати овочі й фрукти.

варіанти відповідей

Правда

Міф

Запитання 2

Калорійність щоденного меню не повинна перевищувати щоденних енергетичних витрат - це...

варіанти відповідей

Збалансованість

Різноманітність

Дієта

Помірність

Запитання 3

Щоб схуднути, не слід вечеряти

варіанти відповідей

Міф

Правда

Запитання 4

До загальної слабкості, сонливості, швидкої втомлюваності призводь...

варіанти відповідей

Нестача вуглеводів

Нестача білків

Нестача жирів

Нестача вітамінів

Запитання 5

Збалансоване харчування має бути:

Виберіть декілька вірних відповідей.

варіанти відповідей

Різноманітним

Помірним

Збалансованим

Надмірним

Дієтичним

Запитання 6

Організму, що росте і розвивається, потрібен будівельний матеріал для клітин. Тому білок, зокрема і тваринного походження, необхідний для організму підлітка.

варіанти відповідей

Міф

Правда

Запитання 7

Харчові добавки - це...

варіанти відповідей

Спеціальні речовини, що псують продукти

Спеціальні речовини, які додають до харчових продуктів для покращення їхнього смаку, вигляду, підвищення поживної цінності

Спеціальні речовини, які допомагають схуднути підлітковому організму

Спеціальні речовини, що додають до продуктів лише приронього походження

Запитання 8

Оберіть приклади незбалансованого харчування:

Виберіть декілька вірних відповідей.

варіанти відповідей

Надмірне вживання продуктів тваринного походження

Надмірне вживання солі

Недостатнє вживання жирів рослинного походження

Нестача калію, кальцію

Надмірне вживання цукру

Відмова від калорійних страв

Запитання 9

Недостатне вживання овочів, фруктів та круп може призвести до ожиріння

варіанти відповідей

Правда

Міф

Запитання 10

Надмірне вживання жирної, смаженої, копченої їжі, продуктів швидко харчування призводить до...

Виберіть декілька вірних відповідей.

варіанти відповідей

Діабету

Ожиріння

Анорексії

Хвороб органів травлення

Хвороб серцево-судинної системи

Запитання 11

Оберіть правильне(збалансоване) співвідношення поживних речовин для організму людини:

варіанти відповідей

1:1:6

1:4:3

2:4:1

2:1:2

Запитання 12

У здоровому раціоні харчування переважають:

варіанти відповідей

м'ясні продукти

різноманітні солодощі

зернові, овочі та фрукти

молочні продукти

Запитання 13

Харчові добавки лікарі призначають для:

варіанти відповідей

відновлення балансу в організмі

для допомоги людині контролювати масу тіла

для схуднення

для профілактики захворювань

Запитання 14

За умов вживання яких продуктів може виникнути харчове отруєння?

варіанти відповідей

термін реалізації яких минув

які неправильно зберігали чи обробляли

куплені на стихійних ринках

з пошкодженою упаковкою

отруйні гриби та ягоди

консерви зі вздутими кришками

всі перераховані відповіді правильні

Запитання 15

Що відносять до поживних речовин.....

Виберіть декілька вірних відповідей.

варіанти відповідей

жири

білки

вітаміни

мінеральні речовини

вуглеводи

Запитання 16

Забезпечують організм будівельним матеріалом для клітин....

варіанти відповідей

Жири

Вуглеводи

Білки

Вітаміни

Мінеральні речовини

Запитання 17

Основне джерело енергії для організму. Сприяють кращій роботі серця, мязів,мозку......

варіанти відповідей

Білки

Жири

Вуглеводи

Вітаміни

Мінеральні речовини

Запитання 18

Принципи раціонального харчування – це

варіанти відповідей

помірність

збалансованість

раціональність

помірність, різноманітність, збалансованість

Запитання 19

Характеристика, що вказує на енергетичні властивості продукту це

варіанти відповідей

калорійність

поживність

збалансованість

порція

Запитання 20

Неправильне харчування може призвести до:

варіанти відповідей

  Цукрового діабету

Всі відповіді правилні

ожиріння

харчового отруєння

Запитання 21

Стійкий розлад харчової поведінки, що містить в своїй основі поєднання двох несумісних факторів:

-Надмірне вживання їжі.

-Механічне вивільнення шлунку від спожитого, щоб тримати власне тіло у зразковій фізичній формі (блювота).

має назву....

варіанти відповідей

булімія

анорексія

піксемія

Запитання 22

Які речовини виявляють високу активність у малих кількостях, не відкладаються про запас і не синтезуються в організмі?

варіанти відповідей

білки

вітаміни

вуглеводи

жири

Запитання 23

Прийом їжі до і після закінчення фізичних вправ має бути приблизно через..

варіанти відповідей

1-2 години

2-3 години

3-4 години

Запитання 24

Раціональне харчування дітей у віці 11-12 років передбачає вживання їжі:

варіанти відповідей

один раз на день

два рази на день

три рази на день

чотири рази на день

Запитання 25

Захворювання, за якого людина відмовляється від їжі, вважаючи себе занадто товстою, навіть коли маса її тіла набагато менша за норму має назву....

варіанти відповідей

анорексія

булімія

піксемія

Запитання 26

Вкажіть отруйні рослини.

Виберіть декілька вірних відповідей.

варіанти відповідей

конвалія

блекота

підсніжник

глід звичайний

беладонна

дурман

Запитання 27

Вкажіть ознаки харчового отруєння.

Виберіть декілька вірних відповідей.

варіанти відповідей

нудота і блювання

біль у животі, підвищена температура

порушення мови

пронос, запамороченя

втрата свідомості

втрата нюху та смаку

Запитання 28

Що слід робити у випадку харчового отруєння.

Виберіть декілька вірних відповідей.

варіанти відповідей

пити багато рідини

негайно викликати лікаря

викликати рвоту

якщо непритомний - поклати на лівий бік

дати щось поїсти

прикласти до живота грілку

Запитання 29

Вкажіть харчові отруєння, спричинені бактеріями або їх токсинами.

Виберіть декілька вірних відповідей.

варіанти відповідей

сальмонельоз

дифтерія

ботулізм

туберкульоз

грип

Бактерія Е. coli

Вітрянка

Золотисний стафілокок

Запитання 30

Одиниця вимірювання енергетичної цінності продукту

варіанти відповідей

кілограми

джоулі

калорії

літри

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест