Безпека харчування.Харчові добавки

Додано: 12 листопада 2020
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 780 разів
12 запитань
Запитання 1

До сучасних оздоровчих систем відноситься:

варіанти відповідей

фітотерапія

загартовування

масаж

вегетеріанство

Запитання 2

До принципів загартовування входить:

варіанти відповідей

систематичність

необмежене перебування на вулиці

поступовість

переохолодження

Запитання 3

Яке співвідношення білків, жирів, вуглеводів є оптимальним при помірному фізичному навантаженні

варіанти відповідей

1:1:5

4:1:1

1:1:4

1:1:6

Запитання 4

Калорійність продукту не повинна перевищувати енергетичних затрат організму - це принцип

варіанти відповідей

різноманітності

збалансованості

помірності

Запитання 5

Необхідність споживання усіх основних груп - це принцип

варіанти відповідей

різноманітності

збалансованості

помірності

Запитання 6

Страви з білкових продуктів краще вживати

варіанти відповідей

завжди

в першій половині дня

перед сном

в другій половині дня

Запитання 7

Джерелом клітковини є

варіанти відповідей

крупи

молочні продукти

м'ясо

соки

Запитання 8

Найпоширеніший наслідок незбалансованого харчування

варіанти відповідей

грип

переїдання

головний біль

гастрит

Запитання 9

Як харчові добавки впливають на людей

варіанти відповідей

негативно впливають на обмін речовин

сприяють появі алергічних реакцій

потенціюють онкопроцеси

позитивно впливають

Запитання 10

Об'єм води, який рекомендують випивати щодня

варіанти відповідей

одна склянка

необмежено

не менше 1,5л

Запитання 11

Основні групи продуктів

варіанти відповідей

зернові і хлібобулочні вироби

овочі та фрукти

фастфуд

м'ясні та молочні продукти

Запитання 12

Повне або часткове виключення з раціону продуктів тваринного походження - це

варіанти відповідей

роздільне харчування

лікувальне голодування

вегетеріанська дієта

кремлівська дієта

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест