8кл українські національні страви

Додано: 31 січня
Предмет: Трудове навчання, 8 клас
12 запитань
Запитання 1

Оберіть правильні відповіді- характерний стиль приготування їжі для українців, коли ..... 

варіанти відповідей

варять

смажать

смажать , тушкують

смажать ,запікають

Запитання 2

Назвіть характерні ознаки української кухні

варіанти відповідей

переважання смаження над варінням,

переважання варіння і тушкування над смаженням,

переважання коптіння — над солінням.

переважання соління над коптінням

Нарізне вживання овочів

Вживання салатів, вінегретів

Запитання 3

Оберіть ознаки якості мороженого м'яса

варіанти відповідей

-на поверхні присутня льодова кірка і сніг. 

Консистенція тверда, при постукуванні відчувається чіткий звук. 

Колір на поверхні і в розрізі рожево-червоний поверхня покрита сухою плівкою

Після розморожування з’являється характерний запах м’яса і вогкості

Консистенція м’язової тканини пружна ,еластична, при натисканні пальцем, заглиблення швидко повертається у вихідне положення

Колір на поверхні і в розрізі рожево-червоний з сіруватим відтінком

Запитання 4

Оберіть відповідний час зберігання охолодженого м'яса

варіанти відповідей

5-6 год

1-2доби

3 доби

Запитання 5

Вкажіть способи ,щоб визначити несвіжу рибу ....

варіанти відповідей

пробним варінням шматочка риби в закритому посуді.

оглядають нутрощі і перевіряють на запах

в товщу м’якоті устромити розігрітий в окропі ніж.

видаляють очі і перевіряють на запах.

Запитання 6

•Оберіть показники якості для охолодженої риби

варіанти відповідей

.Поверхня чиста , луска блискуча, щільно прилягає до тіла,

поверхня чиста суха, очі каламутні . на поверхні наявна невелика кількість прозорого слизу

на поверхні наявна невелика кількість прозорого слизу

зяброві кришки нещільно прилягають до зябер,і вони темно червоного кольору

.м’язова тканина пружна, погано  відокремлюється від кісток

Запитання 7

Оберіть правильну відповідь і закінчіть речення - Мета панірування-...

варіанти відповідей

Полегшення процесів смаження та тушкування кулінарних виробів

утворення рум'яної корочки і зберігання цілої форми та смаку кулінарного виробу

утворення на кулінарному виробі гарної рум'яної кірочки, зменшення витікання соку і випаровування води під час смаження

Запитання 8

Оберіть характерні ознаки несвіжого м'яса

варіанти відповідей

Консистенція тверда, при постукуванні відчувається чіткий звук.

кістки жовтуватого відтінку

Колір на поверхні і в розрізі рожево-червоний з сіруватим відтінком

Прошарки жиру, чи плівки мають жовтуватий колір.

Присутній запах старого жиру або кислуватого присмаку

на поверхні кірочка підсихання , колір м’язів від блідо червоного до рожевого,.

Запитання 9

Відтяжка - це засіб, що дозволяє освітлювати бульйони.

Вкажіть які продукти використовують для відтяжки

варіанти відповідей

суміш м'ясного фаршу, холодної води та яєчного білка.             

подрібнені кістки, яєчну шкаралупу

насічену капусту

рис у торбинці

натерту сиру моркву

Запитання 10

Визначте заправну страву

варіанти відповідей
Запитання 11

Оберіть продукти -Перші страви можливо приготувати

варіанти відповідей

На буряковому квасі

На молоці

На ягідних відварах

На відварах з круп

Запитання 12

Вкажіть вид прийому коли , запрошені їдять стоячи, вільно вибираючи страви і напої, обслуговуючи себе самостійно і використовуючи як столове приладдя переважно виделку. 

варіанти відповідей

кава брейк

журфікс

шведський стіл

фуршет

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест