Укажіть спеціалізоване кафе за контингентом споживачів.
Яке призначення аванзалу?
Укажіть спеціалізоване приміщення для обслуговування святкових заходів, урочистостей.
Яке призначення пересувних візків (сервувальних столиків)?
Які столи призначені для вживання їжі стоячи?
Яке призначення баранчиків з овальною кришкою?
Чим відрізняється закусочна тарілка від мілкої десертної?
Укажіть посуд для подавання пампушок до борщу українського.
Укажіть металевий посуд для подавання других гарячих страв.
Із яких матеріалів виготовляють посуд одноразового використання?
На якій відстані від краю стола ставлять закусочну або мілку столову тарілку?
У процесі подавання страв на тарілках або сервірування тарілками, великий палець руками не повинен бути:
Зустріч відвідувачів ресторану розпочинається :
В торговій залі ресторану гостей зустрічає:
Після прийняття замовлення офіціант:
Слово «Прейскурант» вино – горілчаних виробів, напоїв, кондитерських та тютюнових виробів походить від німецьких слів:
Першими подаються:
Якими наборами треба сервувати стіл, якщо у меню включено холодні закуски, гарячі м'ясні страви та десерт?
Якими наборами потрібно засервувати стіл, якщо меню включає холодні овочеві закуски та фрукти?
На яку відстань повинна звисати скатертина з накритого столу?.
Всі холодні закуски подають при температурі:
варіанти відповідей
Який метод обслуговування відвідувачів у ресторані класу “люкс”?
При подаванні других гарячих страв в «обнос», розкладаємо їжу:
Для якого сервісу характерне обслуговування з допомогою приставного столика? .
1. Коли виконують основне прибирання приміщень ресторану?
У якому порядку кладуть столові набори при сервуванні стола? .
Укажіть порцеляновий посуд для подавання других страв.
Укажіть правильний варіант вітання гостей.
Хто контролює правильність заповнення рахунків і реєстрів?
Які супи подають у бульйонних чашках із блюдцями?
При якій температурі подають гарячі закуски?. .
. Порекомендуйте вина до м'ясних страв (антрекотів і стейків).
На якому бенкеті усі страви та напої подають гостям офіціанти в обнос?
Куди кладуть індивідуальне меню при сервуванні стола для бенкету-прийому із повним обслуговуванням офіціантами?
На якому бенкеті застосовується кувертна картка?
Який прийом влаштовують тільки жінки і для жінок?
На якому прийомі після вибору страв гості розміщуються за окремими попередньо сервованими столиками?
Які вина краще порекомендувати до смаженої курки або качки?
1. Укажіть основні види кейтерингового обслуговування.2. Держа вний, міждержавний. .
Як класифікується кейтерингове обслуговування? . 4
Укажіть основні групи споживачів кейтерингового обслуговування.
Яка музика бажана у ресторані для літніх людей?
При якому прийомі французького способу подавання офіціант порціонує страву, перекладаючи її в тарілку гостя роздатковим приладдям? ;
Якщо на тарілці зображені емблема ресторану чи якийсь візерунок, то вони повинні бути :
Сервіровку столовим приладдям починають з…
Яка форма обслуговування не потребує використання столів?
Яке призначення музики в ресторані?
Яку музику доречно ставити у ресторанах для сімейних пар?
Зал бару обладнується:
Столові прибори поділяються на:
. Для подавання кави по-східному використовують:
До основних приборів належить:
Баранчик круглий використовується в закладах ресторанного господарства:
. У торгівельному залі не рекомендується розміщувати столи:
. При сервіруванні стола не можна ставити:
Ручник можна носити:
3) у кишені;
При обслуговуванні банкетів під час промов гостей офіціанти:
Підготовку зали до обслуговування відвідувачів розпочинають з:
Послідовність сервірування стола для банкету-фуршету:
При оформленні замовлення бенкету погоджують:
Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома