Англо-американські угоди

Додано: 11 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
3 запитання
Запитання 1

Першим проект, який представив мені Рузвельт, була декларація, яку мали підписати всі хто воює з Німеччиною, Італією, Японією. Ми дійшли згоди у Великому союзі Об'єднаних Націй. Уранці .. січня Рузвельта привезли до мене в кімнату і ми оглянули декларацію.

варіанти відповідей

1

5

3

Запитання 2

Головною під час нашої першої Вашингтонської конференції з кодовою назвою ..... було створення Об'єднаного комітету начальників штабів. Цих начальників збирали різні конференції. Рано-вранці кожен комітет начальників штабів збирався окремо. Удень обидві команди збиралися разом, а іноді іще ввечері. Росіяни не були представлені в цьому комітеті, бо в них був інший далекий і самостійний фронт.

варіанти відповідей

Аркадія

Армада

Смолоскип

Запитання 3

Мене турбувало те, що Іден сказав від СРСР. Росіяни хотіли країни Балтії. Я 4 січня позичив віллу і поплив трохи подумати, а прибув до Білого дому 11 січня. Рузвельт скликав засідання 12 січня Об'єднаних комітетів. .. січня я попрощався з Рузвельтом. Я летів на гідроплані. Навіть взяв на себе кермо літака. Мені потім говорили що вночі збилися з курсу і якби ще 5-6 хв пролетіли без змін, то потрапили б під німецькі човни. Ми летіли при холодному вітрі зі швидкістю .... миль за годину

варіанти відповідей

14, 30

13, 40

15, 30

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест