АРТ - ДИЗАЙН, ЯК МИСТЕЦТВО В КУЛІНАРІЇ

Додано: 23 вересня 2022
Предмет:
Тест виконано: 60 разів
7 запитань
Запитання 1

Розділ в харчовій промисловості, пов'язаний з вивченням фізико-хімічних процесів, які відбуваються при приготуванні їжі -

варіанти відповідей

Ф’южн

Фудпейрінг

Молекулярна кухня

Карвінг

Запитання 2

Мистецтво оздоблення малювальними техніками, метою яких є доповнення подачі страв і виробів після чого вони стають немов довершені - це...

варіанти відповідей

Карвінг

Арт - візаж

Ф'южн

Арт - дизайн

Запитання 3

Карвінг - це...

варіанти відповідей

мистецтво оздоблення малювальними техніками страв і виробів;

об’єднання, злиття, змішування багатьох кулінарних традицій при оформленні страв та виробів;

мистецтво подачі і прикраси десертів з використанням різних технік;

фігурне різання по овочах і фруктах;

Запитання 4

Основні принципи, яких необхідно дотримуватися під час декорування страв та виробів -

(оберіть правильні варіанти відповідей)

варіанти відповідей

підбір елементів декорування повинен відповідати раціональному харчуванню;

для оформлення виробів можна застосовувати добавки різного походження: рослинні, синтетичні, хімічні (барвники, есенції та ін).

всі елементи декорування повинні бути їстівними, не допускається використання бутафорії, неякісних і неохайно оброблених продуктів;

оздоблення і остаточне декорування страв може проводитися на любому робочому місці, в любому з цехів ЗРГ ;

оздоблення і остаточне декорування страв повинно проводитися відповідно до встановлених санітарно-гігієнічних правил кулінарного оброблення продуктів, утримання робочих місць, посуду, інструментів, інвентарю;

елементи оздоблення можуть не поєднуватися за смаком, консистенцією з основним продуктом виробу; 

Запитання 5

Які елементи для презентації страв та виробів зі списку представлених, можна віднести до сучасних?

варіанти відповідей

прості форми нарізок з овочів;

зелень салату, шпинату, базиліку;

соуси різної консистенції, різних смаків;

овочеві чіпси або стружка;

зелень кропу, петрушки;

ароматно - смакові олії;

їстівні живі квіти;

овочева, фруктова, грибна пудра;

Запитання 6

Фудпейрінг - це ...

варіанти відповідей

це розділ в харчовій промисловості, пов'язаний з вивченням фізико-хімічних процесів, які відбуваються при приготуванні їжі;

наука про сполучення різних продуктів, що володіють загальним смаковим компонентом;

це мистецтво оздоблення малювальними техніками, метою яких є доповнити подачу виробів після чого вони стають немов довершені;

це мистецтво подачі і прикраси десертів з використанням різних технік, щоб створити неперевершений настрій за рахунок естетики подачі кондитерських виробів та десертів.

Запитання 7

Які квіти зі списку можна віднести до їстівних? Якими квітами можна декорувати страви та вироби?

(обрати правильні відповіді)

варіанти відповідей

Хризантема, тюльпан, волошка;

Гортензія, нарцис;

Квіти картоплі та баклажану

Крокус, артишок, амарант;

Рукола, базелік, календула

Конвалія, рододендрони;

Бузок, кульбаба, мальва,

чорнобривці, настурція, троянди, цукіні

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест