Дизайн страв та кондитерських виробів

Додано: 24 травня 2023
Предмет:
Тест виконано: 9 разів
26 запитань
Запитання 1

Розділ в харчовій промисловості, пов'язаний з вивченням фізико-хімічних процесів, які відбуваються при приготуванні їжі -

варіанти відповідей

Ф’южн

Фудпейрінг

Молекулярна кухня

Карвінг

Запитання 2

Мистецтво оздоблення малювальними техніками, метою яких є доповнення подачі страв і виробів після чого вони стають немов довершені - це...

варіанти відповідей

Карвінг

Арт - візаж

Ф'южн

Арт - дизайн

Запитання 3

Карвінг - це...

варіанти відповідей

мистецтво оздоблення малювальними техніками страв і виробів;

об’єднання, злиття, змішування багатьох кулінарних традицій при оформленні страв та виробів;

мистецтво подачі і прикраси десертів з використанням різних технік;

фігурне різання по овочах і фруктах;

Запитання 4

Основні принципи, яких необхідно дотримуватися під час декорування страв та виробів -

(оберіть правильні варіанти відповідей)

варіанти відповідей

підбір елементів декорування повинен відповідати раціональному харчуванню;

для оформлення виробів можна застосовувати добавки різного походження: рослинні, синтетичні, хімічні (барвники, есенції та ін).

всі елементи декорування повинні бути їстівними, не допускається використання бутафорії, неякісних і неохайно оброблених продуктів;

оздоблення і остаточне декорування страв може проводитися на любому робочому місці, в любому з цехів ЗРГ ;

оздоблення і остаточне декорування страв повинно проводитися відповідно до встановлених санітарно-гігієнічних правил кулінарного оброблення продуктів, утримання робочих місць, посуду, інструментів, інвентарю;

елементи оздоблення можуть не поєднуватися за смаком, консистенцією з основним продуктом виробу; 

Запитання 5

Які елементи для презентації страв та виробів зі списку представлених, можна віднести до сучасних?

варіанти відповідей

прості форми нарізок з овочів;

зелень салату, шпинату, базиліку;

соуси різної консистенції, різних смаків;

овочеві чіпси або стружка;

зелень кропу, петрушки;

ароматно - смакові олії;

їстівні живі квіти;

овочева, фруктова, грибна пудра;

Запитання 6

Фудпейрінг - це ...

варіанти відповідей

це розділ в харчовій промисловості, пов'язаний з вивченням фізико-хімічних процесів, які відбуваються при приготуванні їжі;

наука про сполучення різних продуктів, що володіють загальним смаковим компонентом;

це мистецтво оздоблення малювальними техніками, метою яких є доповнити подачу виробів після чого вони стають немов довершені;

це мистецтво подачі і прикраси десертів з використанням різних технік, щоб створити неперевершений настрій за рахунок естетики подачі кондитерських виробів та десертів.

Запитання 7

Які квіти зі списку можна віднести до їстівних? Якими квітами можна декорувати страви та вироби?

(обрати правильні відповіді)

варіанти відповідей

Хризантема, тюльпан, волошка;

Гортензія, нарцис;

Квіти картоплі та баклажану

Крокус, артишок, амарант;

Рукола, базелік, календула

Конвалія, рододендрони;

Бузок, кульбаба, мальва,

чорнобривці, настурція, троянди, цукіні

Запитання 8

Фірмові авторські страви являють собою

варіанти відповідей

страви, які є у «Збірнику рецептур страв та кулінарних виробів»

унікальні страви

страви від шефа

страви з включенням нового інгрідієнту

Запитання 9

Види сировини для створення авторських страв

варіанти відповідей

будь-яка сировина

нетрадиційна сировина

сировина високої якості

сировина, на яку є нормативна документація

Запитання 10

Автор створення фірмових страв

варіанти відповідей

кухар

керівник закладу

шеф-кухар

всі варіанти

Запитання 11

Заборонений матеріал для оформлення страв і виробів

варіанти відповідей

хліб

квіти

папір

яйця

Запитання 12

Кольори, яких треба уникати у дизайні страв

варіанти відповідей

сірі

чорні

білі

несумісні

Запитання 13

Сировина (цукор, патока, какао, пудра ванільна та есенція) для оздоблювального напівфабрикату

варіанти відповідей

сиропу для просочування виробів

помадки основної

помадки шоколадної

сиропу ванільного

Запитання 14

Цукрові оздоблювальні напівфабрикати являють собою

варіанти відповідей

мальовані маси

карамель

цукати

крем білковий

Запитання 15

Авторська кухня являє собою

варіанти відповідей

мистецтво поєднання простих інгредієнтів таким чином, щоб вийшло гармонійно

та смачно

мистецтво поєднання різних інгредієнтів таким чином, щоб вийшло гармонійно,

смачно та безпечно

відсутність кордонів, що дозволяє розробляти нові страви і незвичайні варіанти подачі спеціально під концепцію закладу


розробка нових страв під концепцію закладу

Запитання 16

Десерти - це: 



варіанти відповідей

 це кондитерський виріб, фрукти, ягоди чи солодка страва подані в кінці трапези

ті самі солодкі страви, але в більшій порції

це поєднання солодкої страви, фруктів та кондитерських виробів, але в менших ніж це прийнято порціях

Запитання 17

Свіжі фрукти на банкеті бажано подавати: 


 

варіанти відповідей

у вазах на низькій ніжці

 

у вазах на високій ніжці


 у вазах без ніжки

Запитання 18

Фламбування десертів це: 


варіанти відповідей

 порціонування страви на очах у гостей

 

це підпалювання десерту, облитого коньяком на підсобному столику

 

це підпалювання десерту, які облиті коньяком чи спиртом на спеціальній сковорідці

Запитання 19

Цукерки в коробках подаємо на стіл: 



варіанти відповідей

 російським способом


 французьким способом


 обидві відповіді правильні

Запитання 20

Гарячі солодкі порціновані страви з температурою подавання 55 ο С подають:


 

варіанти відповідей

на десертній мілкій тарілці


 у металевій креманці

 

у посуду, в якому готували

Запитання 21

Головне правило: прикрашати страви потрібно ....

варіанти відповідей

тільки тими продуктами, які входять в склад цих страв

різними видами продуктів, сировини

тільки тими продуктами, які є в закладі

Запитання 22

Методи пропорційності побудовані на ....

варіанти відповідей

естетичних вимогах

арифметичній і геометричній пропорціях

гармонійності розміру

Запитання 23

Естетичне оформлення перших страв досягається....

варіанти відповідей

красивою покрасою жиру

правильною нарізкою і рівномірним розподілом гарніра

дрібно нарізаною зеленню

нарізкою м'ясних, рибних продуктів, охайним оформленням сметаною, шматочками лимону

всі відповіді вірні

Запитання 24

Для гарнірів і холодних страв овочі нарізають....

варіанти відповідей

різноманітні форми нарізки гарнірів і основного продукту

визначеним малюнок

кубиками, кружечками, шматочками у вигляді стрічки і дзвіночків

Запитання 25

Що повинна пробуджувати їжа у людини....

варіанти відповідей

уяву

апетит

емоції

ейфорію

Запитання 26

Основний естетичний принцип сучасного дизайну кулінарних і кондитерських виробів


варіанти відповідей

Колір у дизайні страв


Способи оформлення страв і виробів


Колір у дизайні страв, способи оформлення страв і виробів


Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест