Атестація Підприємництво, торгівля та біржова діяльність

Додано: 16 червня 2022
Предмет:
Тест виконано: 122 рази
20 запитань
Запитання 1

Роздрібний товарооборот – це ...

варіанти відповідей

продаж товарів, що зазнали значної технологічної обробки на підприємстві (зберігання, оптове підсортування, транспортування, перепродажна підготовка тощо), оптовим покупцям для наступної реалізації кінцевим споживачам;

обсяг реалізації товарів населенню;

обсяг посередницьких операцій купівлі-продажу споживчих товарів роздрібним чи оптовим покупцям без будь-якої технологічної обробки на торговельному підприємстві;

реалізація товарів населенню для особистого споживання в обмін на його грошові доходи, а також продаж товарів ринкового фонду організаціям та установам для колективного споживання і задоволення їх господарських потреб;

Запитання 2

Витратами торговельного підприємства є ...

варіанти відповідей

собівартість реалізованих товарів;

грошова форма витрат живої та уречевленої праці з реалізації товарів;

грошова форма витрат живої праці з реалізації товарів;

грошова форма витрат уречевленої праці з реалізації товарів;

Запитання 3

Яке визначення найповніше розкриває поняття «дохід»?

варіанти відповідей

Збільшення економічних вигод у вигляді надходження активів або зменшення зобов’язань, що призводить до зростання власного капіталу.

Зменшення економічних вигод у вигляді вибуття активів або збільшення зобов’язань, що призводить до зменшення власного капіталу.

Сукупність усіх торговельних надбавок від реалізації товарів.

Правильної відповіді немає.

Запитання 4

Комерційна діяльність – це ... .


варіанти відповідей

організація комерційних процесів, операцій, спрямованих на забезпечення системи товарно-грошового обігу;

діяльність у сфері торгівлі;

підприємницька діяльність з метою одержання прибутку;

спосіб реалізації комерційних відносин, які в умовах ринково орієнтованої економіки стають домінувальними;

Запитання 5

Асортиментна політика – це ... .


варіанти відповідей

комплекс заходів щодо управління асортиментом товарів;

визначення оптимальної широти і глибини асортименту товарів;

забезпечення відповідності товарного асортименту характеру попиту населення;

максимальне наближення товарів простого асортименту до покупців і концентрація складного асортименту.

Запитання 6

Спеціалізованими роздрібними торговельними підприємствами є ... .


варіанти відповідей

універмаг, універсам, гастроном, супермаркет, гіпермаркет;

«Взуття», «Тканини», «Меблі», «Книжки»;

«Чоловічі сорочки», «Жіноче взуття», «Сири», «Ковбаси»;

«Парфумерія-галантерея», «Овочі-фрукти», «М’ясо-риба»;

Запитання 7

Технологічними операціями з безпосереднього обслуговування покупців у магазинах є.. .


варіанти відповідей

викладання товарів у торговельній залі;

самостійний відбір товарів покупцями або відпуск товарів, викладених на робочому місці продавця;

надання покупцям додаткових послуг;

усі відповіді є правильними;


Запитання 8

Попереднє приймання товарів на торговельному підприємстві відбувається ... .


варіанти відповідей

одразу під час надходження товарів;

під час відкриття тари;

протягом 24 годин з моменту їх надходження;

не пізніше 10 днів з моменту їх надходження;

Запитання 9

До найважливіших елементів маркетингу належать ... .


варіанти відповідей

маркетингова інформація, ціна, обладнання;

технології, товар, розподіл, просування;

товар, ціна, розподіл, просування;

просування, товар, технології, ціна;

Запитання 10

Найбільший прибуток отримується на етапі життєвого циклу товарів під назвою ... .


варіанти відповідей

зростання;

впровадження;

зрілість;

спад;

Запитання 11

Менеджмент – це ... .


варіанти відповідей

сукупність раціональних методів та організаційних прийомів управління фірмою в ринкових умовах;

свідомий вплив людини на об’єкти, процеси і людей;

наука, що вивчає правила корпоративної поведінки;

правильної відповіді немає;

Запитання 12

За теорією А. Маслоу, до п’яти основних потреб належать:


варіанти відповідей

фізіологічні, статеві, симптоматичні, альтруїстичні, потреби практичного характеру;

фізіологічні, потреба у безпеці та впевненості у майбутньому, соціальні, потреби у повазі, самовираженні;

матеріальні, нематеріальні, соціальні, у повазі, самовираженні;

процесійні, змістовні, у повазі, соціальні, фінансові;


Запитання 13

Що розуміє під поняттям «охорона праці» Закон України « Про охорону праці»?


варіанти відповідей

Система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів і засобів, спрямованих на збереження життя, здоров’я і працездатності людини в процесі трудової діяльності.

Система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та лікувально-профілактичних заходів і засобів, спрямованих на створення безпечних умов праці для людини.

Система організаційних, гігієнічних і санітарно-технічних заходів і засобів, спрямованих на запобігання впливу на працівника шкідливих виробничих чинників.

Галузь людської діяльності, основною метою якої є створення безпечних умов для людини в процесі її трудової діяльності.

Запитання 14

Який вид інструктажу передбачає ознайомлення працівника з порядком підготовки до роботи і вимогами безпеки під час закінчення роботи?


варіанти відповідей

Вступний.

Первинний.

Повторний.

Позаплановий.

Запитання 15

Енергетична цінність продовольчого товару характеризується ... .


варіанти відповідей

наявністю життєво важливих біологічно активних речовин;

якістю;

наявністю речовин, які в результаті біологічного окиснення виділяють відповідну кількість енергії, потрібної для функціонування організму;

наявністю комплексу простих і складних речовин;

Запитання 16

Асортимент товарів – це ... .



варіанти відповідей

набір товарів різних груп, підгруп, видів і різновидів, що об’єднані за певною ознакою для характеристики складу товарної маси в різних умовах;

сукупність асортиментних груп товарів і товарних одиниць, що їх пропонує споживачеві конкретне підприємство;

група товарів, поділених за певною ознакою;

сукупність товарів певної галузі, поділених за обраними ознаками;

Запитання 17

За товарознавчою класифікацією свіжі фрукти поділяють на ...


варіанти відповідей

насіннячкові, кісточкові, субтропічні, тропічні, горіхоплідні та ягоди;

цитрусові, плоди, ягоди;

апельсинові, цитрусові, тропічні;

кісточкові та насіннячкові;

Запитання 18

Під час визначення якості яєць приділяють увагу таким параметрам:


варіанти відповідей

зовнішній вигляд, забарвлення, стан білка і жовтка;

стан шкаралупи, жовтка, білка, маса і висота по вітряної камери;

наявність тріщин, стан білка і жовтка, маса і стан зародка;

зовнішній вигляд, наявність тріщин, м’ятих боків.

Запитання 19

Посуд зі скла за призначенням поділяють на ... .


варіанти відповідей

столовий і господарський, художньо-декоративні вироби;

видувний, пресований і пресовидувний;

вироби для вживання їжі, подавання їжі та приготування їжі;

посуд штучний і комплектний;

Запитання 20

Трикотаж – це ... .


варіанти відповідей

вироби, виготовлені за технологією швейного виробництва;

в’язане полотно або вибір, що складається із петель, з’єднаних між собою й утворених однією або багатьма нитками;

вироби, виготовлені за технологією трикотажного виробництва;

одяг, виготовлений на підприємствах легкої промисловості за технологією швейного і трикотажного виробництва;

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест