Бактерії.

Додано: 9 листопада 2021
Предмет: Біологія, 6 клас
Тест виконано: 68 разів
12 запитань
Запитання 1

Як називається наука, що вивчає бактерії?

варіанти відповідей

ботаніка

вірусологія

мікробіологія

анатомія

Запитання 2

До прокаріотів належать організми, які не мають...

варіанти відповідей

цитоплазми

ядра

рибосом

клітинної мембрани

Запитання 3

Бактерії паличкоподібної форми називаються...

варіанти відповідей

спірили

бацили

коки

спірохети

Запитання 4

Для переживання несприятливих умов бактерії переходять у стан...

варіанти відповідей

анабіозу

сплячки

нерухомості

заціпеніння

Запитання 5

Як називається велика група паразитичних бактерій, які спричиняють хворобу , якщо потрапляють в організм у великій кількості ( туберкульозна паличка, дифтерійна паличка)?

варіанти відповідей

умовно-небезпечні

особливо - небезпечні

корисні

небезпечні

Запитання 6

До якої групи бактерій належать ті, які живляться мертвими рештками організмів, спричиняючи процеси гниття?

варіанти відповідей

автотрофи

гетеротрофи

сапротрофи

паразити

Запитання 7

З органел у бактеріальній клітині є лише...

варіанти відповідей

рибосоми

вакуолі

мітохондрії

лізосоми

Запитання 8

Як називається хвороба, яку спричиняє особливо небезпечна бактерія, що може жити в м'ясних і рибних консервах за відсутності кисню?

варіанти відповідей

дифтерія

чума

туберкульоз

ботулізм

Запитання 9

До корисних бактерій, яких найбільше в кисло- молочних продуктах, належать...

варіанти відповідей

стрептококи і стафілококи

дифтерійна і кишкова палички

біфідобактерії та молочнокислі

бульбочкові бактерії

Запитання 10

Як називаються більшість бактерій , що потребують кисню для дихання?

варіанти відповідей

аероби

бактерії бродіння

анаероби

автотрофи

Запитання 11

Це бактерія, яка за звичайних умов живе в тілі людини і не викликає хвороби. Але при масовому її розмноженні може спричинити розлади травлення.

варіанти відповідей

чумна паличка

кишкова паличка

дифтерійна паличка

туберкульозна паличка

Запитання 12

До методів зменшення кількості бактерій в продуктах харчування належать...

варіанти відповідей

подрібнення

розчинення

фільтрування

кип'ятіння

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест