Барна справа

Додано: 28 жовтня 2021
Предмет:
Тест виконано: 110 разів
10 запитань
Запитання 1

Дайте визначення поняття "бар".

варіанти відповідей

Заклад ресторанного господарства, де реалізують великий асортимент кави. 

Заклад ресторанного господарства самообслуговування, де переважає асортимент холодних і гарячих закусок, страв нескладного приготування, призначений для швидкого обслуговування споживачів. 

Заклад ресторанного господарства з барною стійкою, що реалізує змішані, міцні алкогольні, слабоалкогольні та безалкогольні напої, закуски, десерти, борошняні кондитерські та булочні вироби, покупні товари. 

Заклад ресторанного господарства для обслуговування певного контингенту споживачів із різноманітним асортиментом продукції власного виробництва і закупних товарів, у якому страви можуть подавати у вигляді скомплектованих раціонів харчування. 

Запитання 2

Згідно із якими критеріями здійснюється приймання товарів у барі?

варіанти відповідей

За кількістю та якістю.

За кількістю, естетичним виглядом.

За способом обробки, кількістю, якістю.

Усі відповіді правильні.    

Запитання 3

Наякі класи поділяють бари за обсягом наданих послуг та рівнем культури обслуговування? 

варіанти відповідей

Вищий, перший. 

Люкс, вищий, перший. 

Люкс, вищий, перший, другий. 

Вищий, перший, другий. 

Запитання 4

Як необхідно вчинити, якщо відсутні супровідні документи на товари? 

варіанти відповідей

Оформити актом фактичну наявність продуктів. 

Повернути постачальнику товари. 

Усі відповіді правильні. 

Оприбуткувати, отримавши відповідне розпорядження керуючого бару. 

Запитання 5

Укажіть, якою може бути форма барної стійки.

варіанти відповідей

Сферична

Прямолінійна, вигнута, ламана, криволінійна.   

У вигляді літери "Ш", "К".                    

Усі відповіді правильні. 

Запитання 6

Який інтер 'єр повинні мати бари, що належать до класу вищий? 

варіанти відповідей

Оригінальний інтер'єр, високий рівень комфорту, вибір послуг, розмаїтий асортимент напоїв і фірмових коктейлів, стильний посуд, живий оркестр, концертну програму. 

Інтер'єр, який виготовляють тематично з матеріалів масового виробництва; бар пропонує певні послуги, виготовляє асортимент різних напоїв та страв нескладного приготування. Забезпечує аудіомузичне обслуговування. 

Інтер'єр, який виготовляють із матеріалів масового виробництва; барну стійку та меблі підбирають на основі зразків серійного виробництва, посуд стильний, недорогий.

Вишуканий інтер'єр, високий рівень комфорту, широкий вибір послуг, асортимент фірмових страв та напоїв, дорогий посуд, стильний фірмовий одяг для обслуговуючого персоналу, живий оркестр, розважальну концертну програму або "вар'єте". 

Запитання 7

У якому посуді подають коньяки та бренді на діджестив? 

варіанти відповідей

У склянках олдфешен.   

У конусоподібних чарках ємністю 75-100 

У чарках сауер різної ємності.   

У бокалах типу тюльпан різної ємності.     

Запитання 8

Згідно із якими критеріями здійснюється приймання товарів у барі?

варіанти відповідей

За способом обробки, кількістю, якістю.

Усі відповіді правильні.    

За кількістю та якістю

За кількістю, естетичним виглядом.

Запитання 9

У якому барі основою асортименту є холодні та гарячі страви, що мають солодкий смак (фруктові салати, солодкі страви на основі вершків, муси, самбуки, креми, морозиво, желе тощо)? 

варіанти відповідей

У молочному.

У вітамінному. 

У танцювальному

У десертному. 

Запитання 10

Які коктелі відносять до діджестивів ...

варіанти відповідей

Міцні та солодкі коктейлі, короткі за об'ємом

Слабоалкогольні коктейлі, короткі за об'ємом

Міцні та солодкі коктейлі, довгі за об'ємом

Усі відповіді правильні. 

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест