Безпека харчування

Додано: 10 листопада 2021
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 256 разів
7 запитань
Запитання 1

Які чинники є правильними при виборі продуктів в магазині?

варіанти відповідей

смак

матеріальні можливості

стан здоров'я

користь для здоров'я

реклама

Запитання 2

Якими продуктами може бути спричинене отруєння?

варіанти відповідей

з простроченим терміном реалізації

Ураженими гниллю чи пліснявою

з неушкодженою упаковкою

з непростроченим терміном придатності

купленими на стихійних ринках

вирощеними на забруднених територіях

Запитання 3

Язі захворювання спричинені харчовими отруєннями

варіанти відповідей

Ботулізм

Ангіна

Сальмонельоз

Золотистий стафілокок

Водяний лишай

Запитання 4

Що може спричинити псування продуктів?

варіанти відповідей

Висока температура влітку

Зберігання в холодильнику

Брудні руки та посуд

Наявність мух

Зберігання у вакуумній упаковці

Запитання 5

Як гриби є отруйними?

варіанти відповідей
Запитання 6

За перших ознак харчового отруєння треба

варіанти відповідей

звернутися до лікаря або викликати "швидку"

промити шлунок (викликати блювоту) та дати випити води

примусити спати

покласти потерпілого на лівий бік

заспокоїти словами "Не переживай, саме пройде"

Запитання 7

Які симптоми харчового отруєння?

варіанти відповідей

втрата свідомості

кашель

біль у животі

спазми, судоми

нечіткий зір

біль у горлі

підвищення температури

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест