Оздоровчі системи. Безпека харчування.8-А

Додано: 10 листопада 2021
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 606 разів
15 запитань
Запитання 1

Принципи раціонального харчування (3 відповіді)

варіанти відповідей

помірність

різноманітність

пропорційність

збалансованість

Запитання 2

До яких захворювань призводить незбалансоване харчування? (3 варіанти)

варіанти відповідей

Діабет

Гастрит

Анорексія

Дальтонізм

Запитання 3

Яка роль їжі в житті людини?

варіанти відповідей

Харчування впливає на стан здоров’я, працездатність, настрій та тривалість життя людини.

Можна приділяти недостатню увагу харчуванню і бути здоровою людиною.

Їжа може бути одноманітною, лиш би ситною.

Запитання 4

Кондитерські вироби, шоколад, варення, солодкі фруктові напої - це:

варіанти відповідей

білки

вуглеводи

вітаміни

жири

Запитання 5

Надмірне вживання солі, продуктів тваринного походження призводить до...

варіанти відповідей

діабету

серцево-судинних захворювань

ожиріння

анорексії

Запитання 6

Гіпервітаміноз виникає внаслідок:

варіанти відповідей

нестачі вітамінів у їжі

надмірного вживання вітамінних препаратів

неправильного харчування

вживання калорійної їжі.

Запитання 7

Чорна смородина, лимон, цибуля, шипшина - це джерела вітаміну:

варіанти відповідей

А

РР

С

В

D

Запитання 8

Молоко, сир, бобові, горіхи, м"ясо, риба, яйця - найважливіші джерела

варіанти відповідей

вітамінів

жирів

білків

вуглеводів

Запитання 9

Згідно правил раціонального харчування, вечеря має становити ...% загального харчування

варіанти відповідей

30-35%

5-15%

40-45 %

15-20 %

Запитання 10

Наслідком гіповітамінозу якого вітаміну виникає захворювання куряча сліпота ?

варіанти відповідей

А

С

В1

В2

В12

РР

Е

Запитання 11

Вкажіть, у яких з поданих продуктів найбільше вітаміну D:

варіанти відповідей

печінка тріски, яйця, молоко

овочі, зелень

хліб та хлібобулочні вироби 

фрукти, ягоди

Запитання 12

Що руйнує збалансоване харчування?

варіанти відповідей
Запитання 13

Що може бути при незбалансованому харчуванні?

варіанти відповідей
Запитання 14

Оберіть продукти, що містять Йод. (5 варіантів)

варіанти відповідей

 морська риба

  капуста білокачанна

  морська капуста

  огірки

  креветки

  хліб

  кальмари

  мідії

Запитання 15

Укажіть правильне твердження:

варіанти відповідей

Українська кухня не відрізняється особливим стилем і технологією приготування їжі

Кожному з етнографічних регіонів України властиві свої особливості кухні, зумовлені його традиціями

Якість харчових продуктів можна оцінювати виключно візуально

можна не звертити уваги на те, що написано на упаковці продуктів

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест