Безпека харчування

Додано: 23 листопада 2023
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
13 запитань
Запитання 1

Як убезпечитися від отруєння грибами?

варіанти відповідей

Не збирати не красиві гриби, а лише красиві

Не збирати в екологічно забруднених місцях

Не збирати старі гриби

Визначати отруйність можна народними методами

Запитання 2

Що спричиняє харчове отруєння?

варіанти відповідей

Бактерії

Продукти життєдіяльності бактерій - токсини

Мікроскопічні гриби

Смак

 Колір

Запитання 3

Причини виникнення ботулізму

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

Цвілі продукти

Вживання сирих продуктів

Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Запитання 4

Причина зараження сальмонельозом

Запитання 5

Причина зараження сальмонельозом

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

Цвілі продукти

 Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Запитання 6

Причина виникнення стафілококу

варіанти відповідей

 Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

 Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Цвілі продукти

Запитання 7

Причина отруєння кишковою паличкою

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

Цвілі продукти

Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Запитання 8

Як харчові добавки впливають на людей

варіанти відповідей

негативно впливають на обмін речовин

сприяють появі алергічних реакцій

потенціюють онкопроцеси

 позитивно впливають

Запитання 9

Об'єм води, який рекомендують випивати щодня

варіанти відповідей

одна склянка

не менше 1,5 л

необмежено

3 л

Запитання 10

Повне або часткове виключення з раціону продуктів тваринного походження - це

варіанти відповідей

роздільне харчування

вегетеріанство

лікувальне голодування

дієта

Запитання 11

Які продукти рекомендують включити в Центрі громадського здоров'я для запасу:



варіанти відповідей

м'ясні або рибні консерви, консервовані овочі, фрукти, ягоди

 сушені фрукти, ягоди 

горіхи

пластівці, батончики, хлібці

ковбаси і сосиски

тістечка з кремом

Запитання 12

Які продукти мають входити до харчового раціону в період військових дій?

варіанти відповідей

Різноманітні каші, буряк, морква, гарбуз, кукурудза, банани

гарбузове насіння, мигдаль, шпинат, кеш'ю, арахіс

кефір, йогурти, квашена капуста, помідори, огірки

м'ясо, риба, яйця, молочні продукти, бобові

вітаміни групи В

вживати солодкі напої і продукти

солені і копчені страви

Запитання 13

Домедична допомога у разі харчового отруєння

варіанти відповідей

викликати лікаря

Поставити очисну клізму

Дати активоване вугілля

Промити шлунок

Дати попити молока

Пити багато чистої теплої води

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест