Безпека харчування

Додано: 4 листопада
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
8 запитань
Запитання 1

За яких умов продукти можуть спричинити харчове отруєння?

варіанти відповідей

продукти, куплені на стихійних ринках

напої, які містять алкоголь

продукти з пошкодженою упаковкою

хлібобулочні вироби

протерміновані продукти

Запитання 2

Найнебезпечніший вид харчового отруєння:

варіанти відповідей

сальмонельоз

отруєння грибами

ботулізм

золотистий стафілокок

Запитання 3

Оберіть продукти, в яких найчастіше зустрічаються небезпечні бактерії:

варіанти відповідей

М'ясо

риба

цукерки

молоко

яйця

Запитання 4

Вкажіть дії, які допомагають уникати мікробного забруднення продуктів:

варіанти відповідей

мити

вирощувати

розділяти

охолоджувати

нагрівати

Запитання 5

Оберіть з переліку отруйні гриби:

варіанти відповідей

маслюк

бліда поганка

мухомор

груздь

Запитання 6

Обери назви отруйних рослин:

варіанти відповідей

дурман

конвалія

черемха

беладона

Запитання 7

Оберіть симптоми отруєння:

варіанти відповідей

підвищена температура

слабкість

запаморочення

нудота і блювота

сонливість

енергійність

Запитання 8

Яку допомогу при отруєнні потрібно надати до приїзду лікарів:

варіанти відповідей

давати багато пити

дати знеболювальні

вкрити теплою ковдрою

викликати блювання

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест