безпека харчування

Додано: 11 листопада
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Копія з тесту: безпека харчування
13 запитань
Запитання 1

Чи можна вживати пророслу і позеленілу картоплю

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 2

Можна отруїтися, якщо з`їсти багато мигдалю ядер абрикосів, персиків, слив тому що

варіанти відповідей

Вони не смачні

Вони зараженні кишковою паличкою

Вони містять отруйну синильну кислоту

Запитання 3

Як убезпечитися від отруєння грибами

варіанти відповідей

Не збирати не красиві гриби, а лише красиві

Не збирати старі гриби

Не збирати в екологічно забруднених місцях

Визначати отруйність можна народними методами

Запитання 4

Домедична допомога у разі харчового утруєння

варіанти відповідей

Викликати лікаря

Промити шлунок (дати випити 5-6 склянок води з цукром)

Поставити очисну клізму

Дати попити молока

Дати активоване вугілля

Покласти хворого на лівий бік

Запитання 5

Що спричиняє харчове отруєння?

варіанти відповідей

Бактерії

Продукти життєдіяльності бактерій - токсини

Мікроскопічні гриби

Колір

Смак

Запитання 6

Причини виникнення ботулізму

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

Вживання сирих продуктів

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Цвілі продукти

Запитання 7

Причина зараження сальмонельозом

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

 Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

 Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Цвілі продукти

Запитання 8

Причина виникнення стафілококу



варіанти відповідей

 Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

 

Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

  

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

  

Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

 

Цвілі продукти

Запитання 9

Причина отруєння кишковую паличкою



  

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

 Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Цвілі продукти

Запитання 10

Причина виникнення мікотоксикози

варіанти відповідей

Вживання продуктів або консервів, термін придатності яких минув

  Вживання сирих продуктів, зараженою сальмонелою

Вживання продуктів, правила зберігання яких було порушено

 Вживання забрудненої води, сирого молока, через брудні руки

Цвілі продукти

Запитання 11

Як харчові добавки впливають на людей

варіанти відповідей

негативно впливають на обмін речовин

сприяють появі алергічних реакцій

позитивно впливають

Запитання 12

Об'єм води, який рекомендують випивати щодня

варіанти відповідей

одна склянка

необмежено

не менше 1,5л

Запитання 13

Повне або часткове виключення з раціону продуктів тваринного походження - це

варіанти відповідей

роздільне харчування

лікувальне голодування

вегетеріанська дієта

кремлівська дієта

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест