Безпека харчування. 8 клас

Додано: 26 жовтня 2020
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 16 разів
12 запитань
Запитання 1

Системи харчування, які існують давно, вони сформувалися протягом століть

варіанти відповідей

Традиційні

Сучасні

Запитання 2

Що відносять до альтернативних видів харчування?

варіанти відповідей

Збалансоване харчування

Адекватне харчування

Вегетаріанство

Сироїдіння

М`ясоїдіння

Запитання 3

На яких принципах будуються системи оздоровчого харчування?

варіанти відповідей

Енергетична цінність раціону харчування повинна відповідати енерговитратам організму

Харчування повинно бути повноцінним

Вегетаріанство

Необхідно дотримуватись оптимального режиму харчування

Запитання 4

Як оцінити якість харчових продуктів?

варіанти відповідей

За зовнішнім виглядом

За назвою магазину

За запахом

За датою виготовлення та терміном придатності

За кольором упаковки

За цілісністю упаковки

Запитання 5

Визначте правила безпеки хачування

варіанти відповідей

Дотримуватись термінів зберігання продуктів у холодильнику

Посуд тримати в чистоті

Мити руки перед їдою

Готову їжу можна залишати на плиті на необмежений час

Запитання 6

До яких наслідків може призводити неякісне і незбалансоване харчування?

варіанти відповідей

Покращення стану здоров`я

Гастрит

Виразка шлунку

Авітаміноз

Карієс

Запитання 7

Консерванти, барвники, ароматизатори, підсилювачі смаку

варіанти відповідей

Корисні для здоров`я

Це зовсім не те, що приносить користь організму

Запитання 8

Причини харчових отруєнь

варіанти відповідей

Зіпсована їжа

Неякісно приготована їжа

Отруйні гриби

Отруйні рослини

Хімічні речовини

Старанно вимиті овочі та фрукти

Запитання 9

Ознаки харчових отруєнь

варіанти відповідей

Біль у животі

Діарея

Нудота, блювання

Підвищення температури

Слабкість, запаморочення, головний біль

Гарне самопочуття

Втрата свідомості, марення, параліч

Запитання 10

Причини ботулізму

варіанти відповідей

Неякісні грибні консерви

Неякісні м`ясні консерви

Неякісні рибні консерви

Неякісні овочеві консерви

Овочі та фрукти

Запитання 11

Як діяти при ознаках харчового отруєння?

варіанти відповідей

Звернутись до лікаря

Не викликати швидку допомогу

Промити шлунок

Приймати активоване вугілля

Вживати більше води

Запитання 12

Що віднести до профілактики харчових отруєнь?

варіанти відповідей

Не вживати продукти із закінченим терміном придатності

Дотримуватись правил гігієни при приготуванні їжі

Дотримуватись правил зберігання продуктів

Проводити якісну термічну обробку продуктів

Не вживати неякісну їжу

Не дотримуватись правил особистої гігієни

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест