Безпека харчування.

Додано: 13 грудня 2020
Предмет: Основи здоров’я, 8 клас
Тест виконано: 449 разів
12 запитань
Запитання 1

1.Вкажіть принципи систем оздоровчого харчування:

варіанти відповідей

необхідно вживати різноманітні харчові продукти;

енергетичні потреби організму залежать від ваги людини;

енергетична цінність раціону харчування повинна відповідати енергетичним витратам організму.

Запитання 2

2. Як можна оцінити якість харчових продуктів?

варіанти відповідей

візуально;

за запахом;

за терміном виготовлення та зберігання;

за порадою продавця.

Запитання 3

3. Готову їжу на плиті можна тримати:

варіанти відповідей

дві доби;

5-6 годин;

не більше, ніж 1.5 години.

Запитання 4

4. Скільки часу можна зберігати яйця у холодильнику?

варіанти відповідей

72 години;

14-21 добу;

3 місяці.

Запитання 5

5. Дієта - це харчовий режим, установлений:

варіанти відповідей

тільки для хворих на шлунково-кишковий тракт;

для спортсменів та людей, що бажають схуднути;

для здорових і хворих, відповідно до їх віку, статури, професії, клімату, пори року.

Запитання 6

6. Дієта може бути:

варіанти відповідей

тільки індивідуальною;

розроблена для групи людей, які мають спільну проблему чи мету;

єдиною для всіх.

Запитання 7

7. Вкажіть правильні твердження:

варіанти відповідей

для ефективності дієти краще голодувати;

щоб дотримуватися дієти, потрібно відмовитися від усіх жирів;

дієта не повинна призводити до негативних емоційних проявів або напруженого стану організму;

найкориснішим буде змінити весь раціон харчування на фрукти та овочі.

Запитання 8

8. Харчові добавки, призначені для того, щоб довгий час зберігати продукти придатними для вживання:

варіанти відповідей

барвники;

ущільнювачі;

консерванти.

Запитання 9

9. Вкажіть ознаки харчового отруєння:

варіанти відповідей

нудота, блювання й діарея;

підвищена температура тіла;


дискомфорт у ділянці кишечника.

Запитання 10

10. Назвіть неотруйну рослину:

варіанти відповідей

дурман звичайний;

шовковиця;

блекота чорна.

Запитання 11

11. Назвіть отруйні гриби.

варіанти відповідей

бліда поганка;

опеньки несправжні;

сироїжка.

Запитання 12

12. Вкажіть прийоми домедичної допомоги при харчовому отруєнні:

варіанти відповідей

вживати ті продукти, які пропонує дієта;

промити шлунок та пити по 2-3 таблетки активованого вугілля кожні 15 хв. протягом години;

вживати якнайбільше води.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест