5-Б. Безпека харчування.

Додано: 2 лютого 2022
Предмет: Основи здоров’я, 5 клас
Тест виконано: 219 разів
10 запитань
Запитання 1

Харчове отруєння може бути спричинене: продуктами з протермінованим строком придатності.

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 2

Харчові отруєння найчастіше трапляються влітку

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 3

У разі появи симптомів харчового отруєння можна лікуватися вдома і не їхати в лікарню

варіанти відповідей

Ні

Так

Запитання 4

Гриби і рослини не можуть бути причиною харчових отруєннь

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 5

Принципи раціонального харчування: помірність, різноманітність, збалансованість

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 6

Дієта може спричинити дефіцит поживних речовин

варіанти відповідей

Так

Ні

Запитання 7

Всі харчові добавки є безпечними

варіанти відповідей

Ні

Так

Запитання 8

Що означає знак, зображений на рисунку?

варіанти відповідей

Означає, що продукцію слід оберегти від вологи.

Цей знак означає, що продукцію слід оберегти від вологи

Вказує, що дана упаковка придатна для подальшої переробки.

Означає, що пакувальний матеріал вироблений з повторно переробленої сировини

Запитання 9

Оля та Євген говорили про здорове харчування.

Ольга зазначила, що у тарілці здорового харчування повинні переважати овочі та фрукти.

Євген говорить, що людині потрібні білки, і тому варто в достатній кількості споживати м'ясні вироби такі як варена ковбаса, сосиски й пельмені.

Хто з учнів правий?

варіанти відповідей

Права Оля

Правий Євген

Праві обоє

Ніхто з учнів не правий

Запитання 10

Вкажіть продукти, у яких в значній кількості міститься білок.

варіанти відповідей

яйця, м'ясо, риба, бобові

Солодкий перець, лимон, квашена капуста

Печінка, капуста, шипшина, олії

Молоко, вода, чай, кава

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест