Безпека харчування. Вибір харчових продуктів. Традиційні і сучасні системи харчування. Профілактика захворювань незбалансованого харчування. Харчові добавки.

12 запитань
Запитання 1

1.Організм нормально розвивається, функціонує і росте завдяки ... раціону

варіанти відповідей

незбалансованому

помірному

збалансованому

солодкому

різноманітному

Запитання 2

2.Харчування, за якого задовольняється добова потреба організму в енергії, підтримується оптимальний баланс мікроелементів і вітамів називають ...

варіанти відповідей

Зразкове

Збалансоване

Допустиме

Узгоджене

Запитання 3

 3.Відмова від калорійних страв є причиною ...

варіанти відповідей

 Діабету

Коронавірусної хвороби

Ожиріння

Анорексії

Запитання 4

4.Спеціальні речовини, які додають до харчових продуктів для покращення їхнього смаку, вигляду, підвищення поживної цінності або запобігання псування продукту під час зберігання називають...

варіанти відповідей

Дієтичні добавки

Приправи

Харчові добавки

Енергетичні добавки

Запитання 5

5.Харчування переважно бутербродами, надмірне вживання жирної, смаженої, копченої їжі може стати причиною ...

варіанти відповідей

Анорексії

Інфекційних хвороб

Хвороб органів травлення

Простудних захворювань

Запитання 6

6.Що означає в перекладі з грецької слово "дієта"?

варіанти відповідей

Смачна кухня

Склад їжі і режим харчування.

Калорійність страви

Виснажливе харчування

Запитання 7

7.Дієта розрахована на...

варіанти відповідей

Людей похилого віку

На людей з хронічними захворюваннями

На конкретну людину.

Запитання 8

8.Що може бути наслідком відмови від вживання м'яса?

варіанти відповідей

сонливість

загострення хронічних хвороб

порушення обміну речовин

головний біль

зниження гемоглобіну

випадіння волосся

Запитання 9

9.Надмірне вживання солі, продуктів тваринного походження призводить до..

варіанти відповідей

діабету

серцево-судинних захворювань

ожиріння

анорексії

Запитання 10

10.Харчові отруєння можуть спричиняти:


 

 

варіанти відповідей

 бактерії чи їх токсини

мікроскопічні гриби (цвіль)

 овочі та фрукти

заморожені продукти

Запитання 11

11.Оберіть правильні заходи профілактики харчових отруєнь та кишкових інфекцій:


 

 

 

варіанти відповідей

дотримуватись правил зберігання продуктів

для консервованих овочів та фруктів необов'язково звертати увагу на терміни придатності

купувати хліб та зберігати його в поліетилені

 дотримуватись правил термічної обробки

Запитання 12

12.Потрапивши в організм людини чи тварини, отруйні речовини вражають:


 

 

варіанти відповідей

нервову систему

шлунково-кишковий тракт

 серце

 все перелічене

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест