"Безпека харчування як складова безпечної життєдіяльності людини"

Додано: 27 жовтня
Предмет:
10 запитань
Запитання 1

Сукупність властивостей, що визначають придатність продуктів для харчування населення – це:


варіанти відповідей

безпечність харчових продуктів

якість харчових продуктів

раціональне харчування

асиміляція

дисимиляція

Запитання 2

Продукт, який має певні відхилення від вимог Державного стандарту, що можуть викликати скарги або зрушення у стані здоров'я споживача, але, водночас, можуть бути усунені завдяки використанню спеціальних заходів кулінарної обробки, називається:


варіанти відповідей

продуктом зниженої якості

умовно придатний

небезпечний

забруднений

недоброякісний

Запитання 3

Відсутність токсичного, канцерогенного, мутагенного чи будь-якого іншого несприятливого впливу продуктів харчування на організм людини при споживанні у рекомендованих кількостях, називають:

варіанти відповідей

безпечне харчування

раціональне харчування

якість харчових продуктів

забрудненість харчових продуктів

якісне харчування

Запитання 4

Продукт, який своїми властивостями що не можуть бути усунені шляхом спеціальної кулінарної обробки, здатний викликати скарги або зрушення у стані здоров'я споживача, називається:


варіанти відповідей

продукт зниженої якості

умовно придатний продукт

небезпечний продукт

недоброякісний продукт

шкідливий продукт

Запитання 5

Природні або синтетичні речовини, які самі по собі звичайно не використовуються як їжа, а свідомо вводяться у харчові продукти на різних стадіях виробництва, перевезенні і зберігання з метою надання їм необхідних властивостей, характерних органолептичних показників, називаються:


варіанти відповідей

харчові добавки

допустимі продукти

консерванти

біологічно-активні добавки

ароматизатори

Запитання 6

Максимальна кількість ксенобіотика в мг на 1 кг тіла людини, надходження якої з їжею щоденно протягом усього життя не може негативно вплинути на стан здоров'я нинішнього та майбутнього поколінь з урахуванням сучасних наукових положень – це:


варіанти відповідей

допустима добова доза

гранично допустима концентрація

безпечна кількість

токсичність

шкідлива доза

Запитання 7

Використання харчових добавок (особливо синтетичних) виправдане лише тоді, коли досягається:


варіанти відповідей

технологічний ефект

економічний ефект

соціальний ефект

коли їх не можна замінити

всі відповіді вірні

Запитання 8

Продукт, який в повній мірі відповідає вимогам Державного стандарту, називається:


варіанти відповідей

умовно придатний продукт

доброякісний продукт

безпечний продукт

очищений продукт

стандартний продукт

Запитання 9

Із важких металів (для них встановлені ГДК у харчових продуктах) найнебезпечнішими є забруднення харчових продуктів сполуками:


варіанти відповідей

свинцю

кадмію

ртуті

мишʼяком

всі відповіді вірні

Запитання 10

Продукт, що має певні відхилення від Державного стандарту, але вони не можуть викликати скарг або зрушень у стані здоров'я споживача, називається:


варіанти відповідей

доброякісний продукт

безпечний продукт

продукт зниженої якості

нестандартний продукт

забруднений продукт

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест