Білки, нуклеїнові кислоти. вуглеводи, ліпіди.

Додано: 8 листопада 2020
Предмет: Біологія, 10 клас
Тест виконано: 235 разів
12 запитань
Запитання 1

Із запропонованих варіантів оберіть речовину що відноситься до ліпідів

варіанти відповідей

 крохмаль

 

 інтерферон

  віск

міозин

Запитання 2

Для якої речовини можливий процес дентурації та ренатурації?

варіанти відповідей


вуглеводи

  білки

  жири

Запитання 3

Яка структура білка зображена на малюнку?

варіанти відповідей

 первинна

 

  вторинна

  третинна

 четвертинна

Запитання 4

Яка речовина відноситься до нуклеїнових кислот?

варіанти відповідей

ДНК

  Віск

  Актин

Стероїд

Запитання 5

Із запропонованого списку оберіть речовини, що відносяться до ліпідів

варіанти відповідей

целюлоза

  

  

міозин

кератин

  холестерин

Запитання 6

Основним джерелом вуглеводів у їжі є продукти

варіанти відповідей

тваринного походження


 рослинного походження

  штучного походження

 тваринного і рослинного походження

Запитання 7

Укажіть функції, яку виконують вуглеводи в клітині:

варіанти відповідей

структурну

 

  каталітичну

 транспортну

  енергетичну

Запитання 8

Процес, що веде у природі до утворення вуглеводів:

варіанти відповідей

 хемосинтез

  фотосинтез

  катаболізм

  дисиміляція

Запитання 9

Вкажіть приклади моносахаридів:

варіанти відповідей

целюлоза

  глюкоза

  рибоза

  глікоген

Запитання 10

Вкажіть приклади полісахаридів:

варіанти відповідей

глюкоза

  крохмаль

 глікоген

  целюлоза

Запитання 11

Які вуглеводи наявні в організмі грибів?

варіанти відповідей

  хітин

целюлоза

глікогенг

 крохмаль

Запитання 12

Відомо, що верблюд, мандруючи по пустелі, може не пити води близько двох тижнів. Але також добре відомо, що жоден організм не може існувати, якщо до його клітин регулярно не потрапляє вода. То де ж верблюд зберігає в своєму організмі такі великі запаси води:

варіанти відповідей

  Він носить її у своїх горбах і вона звідти переміщується по організму.

. Він носить цю воду у своїй шерсті.

У його горбах міститься жир, який при окисненні утворює воду, яка використовується клітинами тіла тварини.

Він має пристосування до того, щоб його клітини не використовували воду тривалий час.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест