Білки, нуклеїнові кислоти, вуглеводи, ліпіди.

Додано: 12 листопада 2020
Предмет: Біологія, 10 клас
Тест виконано: 64 рази
12 запитань
Запитання 1

До якого класу органічних сполук належать целюлоза та хітин? 

варіанти відповідей

полісахариди

дисахариди

моносахариди

полінуклеотиди

Запитання 2

До нерозчинних у воді сполук відносяться:

варіанти відповідей

ліпіди;

білки

моносахариди;

дисахариди.

Запитання 3

Вторинна структура білка має вигляд:

варіанти відповідей

глобули

кілька з'єднаних між собою білкових молекул

спіралі

ланцюга амінокислотних залишків

Запитання 4

До нуклеїнових кислот відносяться:

варіанти відповідей

глюкоза і сахароза

крохмаль і целюлоза

лактоза і фруктоза

рибоза і дезоксирибоза

Запитання 5

Оберіть структурний компонент павуків. що входить до складу їх клітинних стінок

варіанти відповідей

 хітин

целюлоза

глікоген

крохмаль

Запитання 6

Джерелом ендогенної води є:

варіанти відповідей

нуклеїнові кислоти 

полісахариди

ліпіди

білки

Запитання 7

За допомогою яких хімічніх зв'язків з'єднані між собою амінокислоти в молекулі білка вторинної структури

варіанти відповідей

дисульфідних

водневих

пептидних

йонних

Запитання 8

Знайти неправильну комплементарність:

варіанти відповідей

 А - Т;

А - Г;

Ц - Г;

Г - Ц;

Запитання 9

Оберіть структурний компонент . що входить до складу запасної речовини терморегулюючого органу людини

варіанти відповідей

 хітин

целюлоза

глікоген

крохмаль

Запитання 10

Захисну функцію виконують

варіанти відповідей

глікоген, крохмаль

рибоза, дезоксирибоза

целюлоза, хітин

глюкоза, фруктоза

Запитання 11

До складу ліідів входять групи:

варіанти відповідей

-СООН

-NH2

-COH

-OH

Запитання 12

Фактори, що спричиняють денатурацію білків - це

варіанти відповідей

радіація

висока температура

дія луг

дія спиртів

дія дистильованої води

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест