Білки, жири, вуглеводи

Додано: 11 листопада
Предмет: Біологія, 10 клас
Копія з тесту: Білки, жири, вуглеводи
20 запитань
Запитання 1

Мономерорами білків є

варіанти відповідей

нуклеотиди

жири

амінокислоти

монасахариди

Запитання 2

Первинна структура білків має вигляд:

варіанти відповідей

глобули

декількох сполучених між собою білкових молекул

спіралі

ланцюга амінокислотних залишків

Запитання 3

На якому рівні організації знаходиться данна молекула білку :

варіанти відповідей

первинна;

вторинна;

третинна;

четвертинна;

Запитання 4

Який полісахарид виконує структурну функцію у зображеного організму

варіанти відповідей

 глікоген

целюлоза

хітин

крохмал

Запитання 5

Резервну функцію виконують

варіанти відповідей

глікоген, крохмаль

рибоза, дезоксирибоза

целюлоза, хітин

глюкоза, фруктоза

Запитання 6

Сахароза належить до

варіанти відповідей

моносахаридів

полісахаридів

дисахаридів

Запитання 7

На якому рівні організації знаходиться данна молекула білку :

варіанти відповідей

первинна;

вторинна;

третинна;

четвертинна;

Запитання 8

За рахунок яких зв’язків стабілізується первинна структура білка? 

варіанти відповідей

водневих

йонних

пептидних

дисульфідних

Запитання 9

До якого класу органічних сполук належать целюлоза та глікоген? 

варіанти відповідей

полісахариди

дисахариди

моносахариди

полінуклеотиди

Запитання 10

Вуглевод входить до складу продукту зображенго на малюнку:

варіанти відповідей

глюкоза

лактоза

мальтоза

галактоза

Запитання 11

При розщепленні найбільше енергії виділяють сполуки:

варіанти відповідей

ліпіди

вуглеводи

білки

вітаміни

Запитання 12

До розчинних у воді сполук відносяться:

варіанти відповідей

ліпіди;

білки

моносахариди;

полісахариди.

Запитання 13

Третинна структура білка має вигляд:

варіанти відповідей

глобули

кілька з'єднаних між собою білкових молекул

спіралі

ланцюга амінокислотних залишків

Запитання 14

Гліцерин входить до складу

варіанти відповідей

а) білків

б) жирів

в) целюлози

г) нуклеотидів

Запитання 15

До полісахаридів відносяться:

варіанти відповідей

глюкоза і сахароза

крохмаль і целюлоза

лактоза і фруктоза

рибоза і дезоксирибоза

Запитання 16

До моносахаридів належать

варіанти відповідей

глюкоза і фруктоза

сахароза і крохаль

лактоза і фруктоза

крохаль і целюлоза

Запитання 17

У клітині ліпіди виконують такі функції:

варіанти відповідей

енергетичну і будівельну

будівельну та ферментативну

ферментативну і інформаційну

 інформаційну та енергетичну

Запитання 18

Джерелом метаболічної води є:

варіанти відповідей

нуклеїнові кислоти 

полісахариди

ліпіди

білки

Запитання 19

Оберіть структурний компонент рослин. що входить до складу їх клітинних стінок

варіанти відповідей

 хітин

целюлоза

глікоген

крохмаль

Запитання 20

Які вуглеводи відіграють важливу роль у збереженні спадкової інформації:

варіанти відповідей

Крохмаль, рибоза

Глюкоза, фруктоза,

 Рибоза, дезоксирибоза

Хітин, глікоген

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест