білки, жири ,вуглеводи

Додано: 2 грудня 2020
Предмет: Біологія, 10 клас
Тест виконано: 534 рази
24 запитання
Запитання 1

Вкажіть назву речовини, яка не є полісахаридом:

варіанти відповідей

целюлоза

крохмаль

інсулін

хітин

Запитання 2

У птахів воск є у складі:

варіанти відповідей

шкіри

пір"я

підшкірного жиру

печінки

Запитання 3

Вкажіть назву дисахариду, що міститься в молоці ссавців:

варіанти відповідей

глікоген

лактоза

маноза

мальтоза

Запитання 4

Вкажіть, у яких органелах рослинної клітини накопичується крохмаль:

варіанти відповідей

хлоропластах і мітохондріях

лейкопластах і мітохондріях

вакуолях і мітохондріях

вакуолях і лейкопластах

Запитання 5

Харчовий цукор, або:

варіанти відповідей

лактоза

фруктоза

глюкоза

сахароза

Запитання 6

До складу ДНК входить вуглевод:

варіанти відповідей

рибоза


глюкоза


дезоксирибоза

сахароза


Запитання 7

При розщепленні найбільше енергії виділяють сполуки:

варіанти відповідей

ліпіди

вуглеводи

білки

вітаміни

Запитання 8

Процес, що веде у природі до утворення вуглеводів:

варіанти відповідей

хемосинтез

фотосинтез

катаболізм

дисиміляція

Запитання 9

До моносахаридів відносять:

варіанти відповідей

сахарозу й лактозу

целюлозу й крохмаль

рибозу й фруктозу

глікоген та целюлозу

Запитання 10

Глюкоза належить до

варіанти відповідей

моносахаридів

дисахаридів

полісахаридів

олігосахаридів

Запитання 11

До полісахаридів належить

варіанти відповідей

сахароза

мальтоза

фруктоза

глікоген

Запитання 12

Добре розчинна сполука, солодка на смак:

варіанти відповідей

крохмаль 

глюкоза

глікоген

целюлоза

Запитання 13

До нерозчинних у воді сполук відносяться:

варіанти відповідей

ліпіди;

білки

моносахариди;

дисахариди.

Запитання 14

До якого класу органічних сполук належать целюлоза та хітин? 

варіанти відповідей

полісахариди

дисахариди

моносахариди

полінуклеотиди

Запитання 15

Виберіть організм, до складу клітинної оболонки якого входить хітин

варіанти відповідей
Запитання 16

Білки в оганізмі розщеплюються до

варіанти відповідей

глюкози

жирних кислот

амінокислот

нуклеїнових кислот

Запитання 17


Кінцевими продуктами розпаду усіх органічних речовин є:

варіанти відповідей

амінокислоти і вода

    


 

амінокислоти і вуглекислий газ

 амоніак і вода

вуглекислий газ і вода


Запитання 18

Нуклеїнова кислота це:

варіанти відповідей

 Біополімер, мономером якого є нуклеотид;

 Мономер білкової молекули;

  Біополімер, мономером якого є амінокислота;

Біополімер, мономером якого є моносахарид;

Запитання 19

Ренатурація - це:

варіанти відповідей

 процес порушення природної структури білка без руйнування пептидних зв’язків.

 процес руйнування первинної структури білків

відновлення структури білка на початковій стадії руйнування.

Запитання 20

Скільки ланцюгів нуклеотидів утворює молекулу ДНК?

варіанти відповідей

один

два

три

чотири

Запитання 21

Властивості білка визначає структура

варіанти відповідей

глобулярна

первинна

вторинна

просторова

Запитання 22

Порушення просторової структури білка це

варіанти відповідей

денатурація

ренатурація

деструкція

глобуляція

Запитання 23

Якщо ми говоримо, що білки тромбопластин, фібрин перешкоджають крововтратам, сприяють утворенню тромба, то яку функцію цих речовин ми хочемо пояснити?

варіанти відповідей

будівельну

енергетичну

рухову

захисну

транспортну

каталітичну

Запитання 24

 Амінокислоти сполучаються у певній послідовності і кількості за допомогою зв′язків

варіанти відповідей

водневих

йонних

пептидних 

молекулярних

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест